Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

"Γιατί καταρρέουν οι πιλότοι; Αναγκαστική προσγείωση της EasyJet με προορισμό την Κρήτη"

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βενετία από τον συγκυβερνήτη του πιλότου

Ένα αεροσκάφος της ΕasyJet που εκτελούσε το δρομολόγιο Γκάτγουικ-Κρήτη πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας, καθώς ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του στα μισά της πτήσης και ενώ είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βενετία από τον συγκυβερνήτη, που ευτυχώς την ώρα του μπλακ-άουτ του συναδέλφου του βρισκόταν στο πιλοτήριο και μπόρεσε να δράσει αστραπιαία.
2D1B8D7500000578-3266821-image-a-11_1444413174305Κατά την άφιξη του αεροπλάνου στη Βενετία, ένα ασθενοφόρο περίμενε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τον ζαλισμένο πιλότο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις.
Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 164 επιβάτες είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 7.25 το πρωί όμως η ΕasyJet περίμενε μέχρι το μεσημέρι για να ανακοινώσει την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία διέθεσε ένα άλλο αεροσκάφος της για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Ηράκλειο, όπου έφτασαν αργά το απόγευμα.
Είναι το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες, καθώς ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φοίνιξ στη Βοστόνη πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και σε αυτήν την περίπτωση ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το προσγείωσε ομαλά.

Τι συμβαίνει με τις πτήσεις και αρρωσταίνουν πιλότοι και επιβάτες;

Τον τελευταίο καιρό οι αδιαθεσία των πιλότων αλλά και επιβατών λόγω κακής ποιότητας του αέρα των αεροπλάνων ολοένα και αυξάνει. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τους “ειδικούς” να εξηγούν ότι τίποτε κακό δεν συντρέχει με τον αέρα της καμπίνας ή του πιλοτηρίου, αφού ο αέρας που εισέρχεται είναι 50-50 από τις μηχανές και εξωτερικός, περνώντας πάντα από φίλτρα, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το σύστημα καυσαερίων. [The truth about cabin air].
Και τώρα… ησυχάσαμε! Πόσες φορές έχουμε δει να πετάνε αεροπλάνα και να ψεκάζουν κι άλλα να έρχονται ξοπίσω τους; Ή να κάνουν Χ και # στον ουρανό; Άρα ο αέρας εκεί πάνω, παγωμένος μπορεί να είναι, αλλά «φρέσκος» δεν είναι!
Απτή απόδειξη είναι ότι η κάτωθι φωτογραφία είναι από προσωπική μου πτήση Αθήνα – Λονδίνο με Βritish Airways. Κάποια στιγμή είδα μια ουρά στο παράθυρο, από κάποιο αεροπλάνο που πετούσε πάνω από μας λίγο πιο μπροστά και προς τα αριστερά:
Στη συνέχεια, όταν το αεροπλάνο απομακρύνθηκε και για αρκετή ώρα πετούσε παράλληλα με το δικό μας, μπόρεσα να δω και την εταιρεία: Η ΕasyJet, γνωστή εταιρεία που πετάει και μας ψεκάζει!
Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι επειδή πετάγαμε για αρκετή ώρα μέσα στα χημικά, λίγο μετά είχα νιώσει μια έντονη μεταλλική γεύση στο στόμα…




Το μόνο καλό στις δυο πρόσφατες ιστορίες, είναι ότι αν αρχίσουν οι πιλότοι να πέφτουν σαν τα κουνούπια, μπορεί να είναι επιτέλους ο λόγος και η αφορμή να ανοίξουν τα σφραγισμένα στόματα τους; Αξίζει ο μισθός;




Πηγή:
nea.allnewz.gr