Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

"Η μυστική δύναμη της περιόδου σας αποκαλύπτεται"

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος έχει να κάνει με την ενέργεια και την δύναμη των γυναικών, την δύναμη να υπάρχουν, να βοηθάνε, να λαμβάνουν και να δημιουργούν.

Στην διάρκεια της ιστορία διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν κρατήσει διαφορετική στάση απέναντι στην εμμηνόρροια των γυναικών. Οι θέσεις κυμαίνονται από την ιεροποίηση του αίματος της περιόδου ως την θεώρησή του ως επικίνδυνο και ακάθαρτο.


Για παράδειγμα η Αγία Γραφή λέει:
Ἄς παρατηρήσουμε τήν ἀντιστοιχία τῶν δώδεκα ἐτῶν τῆς ἀσθενείας τῆς αἱμορροούσης καί τῆς ἡλικίας τῆς θυγατέρας τοῦ Ἰαείρου. Ἡ αἱμορροοῦσα γυναίκα θεωρεῖτο ἀκάθαρτη (βλ. Λευιτ. 15,19-30)

Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία η εβραϊκή παράδοση θεωρεί τις γυναίκες ακάθαρτες και βρόμικες, ενώ βρίσκονται σε εμμηνόρροια. Ταμπού του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού επίσης, πίστευαν ότι το εμμηνορροϊκό αίμα μπορούσε να ξινίσει το κρασί, να μαράνει καλλιέργειες, να προκάλεσε φρούτα να πέσουν από τα δέντρα και να εξασθενίσει τον χάλυβα, και ούτω καθεξής...

Σήμερα, στη δυτική κοινωνία, ένα μεγάλο μέρος της γλώσσας και της στάσης που περιβάλλει την έμμηνο ρύση είναι αρνητική, αφού πολλοί αναφέρονται στην εμμηνόρροια ως «κατάρα».
Πολλές γυναίκες θεωρούν την μηνιαία αιμορραγία τους ως επαχθείς και άβολη. Μόνο μέχρι να θέλουν να μείνουν έγκυες.

Στις αρχαίες παραδοσιακές φυλές η είσοδο ενός κοριτσιού στην γυναικεία φύση του, συμβολιζόταν από την πρώτη περίοδο του και γιορταζόταν και τιμόταν.

Η Ιερότητα της έμμηνου ρύσεως σε παραδοσιακές φυλές

# 1 ιερότητα της έμμηνου ρύσεως στους Apache, ινδιάνικη φυλή

Τα κορίτσια των Apache όταν έχουν την πρώτη τους περίοδο παίρνουν μέρος σε μια τετραήμερη τελετή που γιορτάζει την άνθηση της γονιμότητάς τους και περιλαμβάνει πασπάλισμα με γύρη από τους στήμονες των λουλουδιών. Αυτό είναι κάπως διαφορετικό από την δυτική προσέγγιση της παράδοσης ενός πακέτου σερβιετών και της συμβουλής «η καλύτερη αντισύλληψη είναι να πεις όχι». Αυτό λίγο πολύ συνοψίζει την εκπαίδευση που μας δόθηκε ως έφηβοι στην δεκαετία του 1970/80 σχετικά με την έμμηνο ρύση και τη σεξουαλικότητα.

# 2 ιερότητα της έμμηνου ρύσεως στους Dogon, αφρικανική φυλή


Στην φυλή Dogon, στην Αφρική διαθέτουν ένα ειδικά διαμορφωμένο καλύβι για να πάει το κορίτσι που αδιαθετεί. Αυτό δεν γίνεται επειδή θεωρείται ακάθαρτο, αλλά για να του δώσουν το χώρο να ασκήσει τις ιδιαίτερες σαμανικές δυνάμεις του που είναι αυξημένες κατά την έμμηνο ρύση.

# 3 ιερότητα της έμμηνου ρύσεως στους Ινδιάνους

Στους Ινδιάνους της Αμερικής το "φεγγαροκάλυβο" είχε ένα παρόμοιο σκοπό. Η περίοδος της έμμηνου ρύσεως θεωρήθηκε μια χρονική στιγμή μεγάλης δύναμης οραματισμού. Ως εκ τούτου, το ινδιάνικο ρητό, "ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψεις μια φυλή είναι να καταστρέψεις το φεγγαροκάλυβο."

Δυστυχώς αυτή η αρχαία γνώση και η κατανόηση της πνευματικής δύναμης και της σύνδεσης του έμμηνου κύκλου δεν έχει περάσει από γενιά σε γενιά στην σύγχρονη γυναίκα.

Η έμμηνος ρύση – Μια περίοδος για να εκμεταλλευτούμε την Θηλυκή Δύναμη, την Γονιμότητα & την Δημιουργικότητα
Είναι μια πραγματικά ιερή στιγμή για μια γυναίκα για να αξιοποιήσει την θηλυκή δύναμη, την γονιμότητα, την δημιουργικότητα και την ανύψωση του πνεύματος. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος έχει να κάνει με την ενέργεια και την δύναμη των γυναικών, την δύναμη να υπάρχουν, να βοηθάνε, να λαμβάνουν και να δημιουργούν.
Έχουμε μάθει, μέσα από την δική μας προσωπική εμπειρία ότι είναι σημαντικό να πάρετε τον χρόνο για να τιμήσετε τις πρώτες 2 ημέρες της αιμορραγίας [moontime]. Να αναπαυόμαστε και να επιτρέπουμε στην συνειδητότητά μας να έλκεται προς τα μέσα. Αυτό επιτρέπει την βαθιά σύνδεση για την ενίσχυση της διαίσθησης, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας, της γυναικείας σοφίας, της εσωτερικής καθοδήγησης και της πνευματικής αφύπνισης

Η σημασία της Σεληνιακής Ώρας (αιμορραγία)
Κατά τη διάρκεια της σεληνιακής σας ώρας, η ενέργεια σας θα είναι χαμηλότερη, αλλά η διαίσθηση και η ευαισθησία σας θα είναι αυξημένες. Ως εκ τούτου, η σεληνιακή ώρα είναι μια περίοδος ήσυχης αναζήτησης, να συνδεθούμε με τις εσωτερικές μας ανάγκες και να τις γνωρίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που η έμμηνος ρύση είναι ένα δώρο. Διάφορες φυλές το αναγνώρισαν και γι΄ αυτό και δημιούργησαν τον χώρο για τελετουργικές και πνευματικές πρακτικές.

Εάν αυτό δεν γίνεται, στραγγίζει τα κυτταρικά αποθέματα ενέργειας των ωοθηκών μας και τα επινεφρίδια. Αυτό επηρεάζει τη γονιμότητά, την ορμονική ισορροπία, και τελικά, την εύκολη ή δύσκολη μετάβασή μας στην εμμηνόπαυση. Αν και τα συμπτώματα PMS όπως και η περίοδος του πόνου που συνδέεται με την εμμηνόρροια, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ό, τι δυσάρεστο βιώνει το σώμα μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι εκτός ισορροπίας.

6 τρόποι για να ενδυναμωθείτε κατά την έμμηνο ρύση σας
Νιώστε ελεύθερες να εξερευνήσετε και να παίξετε με τις ακόλουθες προτάσεις και τρόπους για να τιμήσετε την χρονική περίοδο:

# 1 Κρατήστε τον εαυτό σας ζεστό, ειδικά στην κοιλιά σας, στο κάτω μέρος της πλάτης και στα πόδια.
# 2 Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς, ειδικά την πρώτη ημέρα της αιμορραγίας.
# 3 Καταγράψτε τα συναισθήματά σας, τις απίθανες ιδέες που σας έρχονται και τα όνειρά σας.
# 4 Περάστε αρκετό χρόνο στη φύση ή κάνοντας διαλογισμό.
# 5 Μοιραστείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας.
# 6 Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αφήσετε, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για κάτι καινούριο;





Πηγή:
Μετάφραση από mytinysecrets.com Αγγελίνα Αγγελακοπούλου
spiritscience.gr
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ