Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Περίεργη εγκύκλιος στα σχολεία: Επισκιάζουν την εορτή της 25 Μαρτίου με δραστηριότητες κατά του «ρατσισμού»

Σαν να μη μας τα λέει καλά το Υπουργείο Παιδείας τελευταία. Η πιο πρόσφατη ενέργεια του, να στείλει μια περίεργη εγκύκλιο  στα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας  μόνο σε σκέψεις και προβληματισμό μπορεί να μας βάλει. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος προτείνει μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με την εξαλείψει των φυλετικών διαφορών στον κόσμο. Στο πρώτο άκουσμα δεν φαίνεται περίεργο, καθώς σήμερα 21 Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.


Ωστόσο οι δράσεις που προτείνει το υπουργείο παιδείας πρέπει να έχουν διάρκεια όλη τη βδομάδα!, και μη ξεχνάμε ότι 25 Μαρτίου Παρασκευή είναι Εθνική και Θρησκευτική γιορτή για την  Ελλάδα! Υπό τον γενικό τίτλο που έχει η εγκύκλιος « Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό»  φαίνεται ξεκάθαρα πως γίνεται προσπάθεια να επισκιαστεί η 25 Μαρτίου! Η Εγκύκλιος λέει « Ο διπλός συμβολισμός αυτής της ημέρας πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί με γόνιμο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία… Γι αυτό το σκοπό καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης να σχεδιάσουν εβδομάδα που θα ξεκινά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 δραστηριότητες υπό τον γενικό τίτλο " Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό».
Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει μια εβδομάδα με γενικό τίτλο Επανάσταση του 1821; Γιατί κρατάνε τα παιδιά, έστω και με αυτά τα όχι και τόσα καλά βιβλία ιστορίας, σε άγνοια;





Πηγή:
prisonplanet.gr