Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

"Ο Πούτιν διώχνει τους οικονομικούς οίκους της Νέας Τάξης από την Ρωσία"

Σε πλήρη κυριαρχία έρχεται η ρωσική εταιρεία αξιολόγησης, την οποία προωθεί ο Πούτιν, μετά την απόφαση της Moody's να σταματήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση των ρωσικών εταιρειών.
Αυτό εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η διαδικασία άρχισε το 2015, όταν ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους δύο σημαντικότερους οίκους, τις Moody's και Standard and Poor's, ότι κρύβουν πολιτικά κίνητρα στις αξιολογήσεις τους.


Εν συνεχεία ο «Τσάρος» ψήφισε νόμο που επιβάλλει ρυθμίσεις και περιορισμούς στην λειτουργία των οίκων αξιολόγησης, με στόχο να προωθήσει την δημιουργία εθνικού οίκου με επωνυμία Analytical Credit Rating Agency (ACRA).
Η Moody's επικαλέστηκε τα προβλήματα που προκύπτυν από αυτόν τον νέο νόμο, ο οποίος στην ουσία διώχνει από την Ρωσία τους πιστοληπτικούς οίκους της Νέας Τάξης.
Ο τρίτος μεγάλος οίκος των παγκοσμιοποιητών, η Fitch, ανέφερε πως ο νέος νόμος στην Ρωσία την απομακρύνει, παρότι τόνισε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε «εποικοδομητικό διάλογο με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας».
Οι παράγοντες της αγοράς είναι της άποψης ότι θα αποχωρήσουν τελικά από την Ρωσία και οι άλλοι οίκοι αξιολόγησης.





Πηγή:
prisonplanet.gr