Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία υποκλίνεται στον ελληνικό πολιτισμό

Το τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και η Εταιρία Ρώσων Νεοελληνιστών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Σκοπός είναι ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και την προβολή του ελληνικού Πολιτισμού στην Ρωσία, η οποία τον εκτιμά σε αντίθεση με πολλές χώρες της Δύσης.

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα γίνουν στις 5 Απριλίου, από το Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννη Αμανατίδη ενώ την προβολή των εκδηλώσεων έχει αναλάβει το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Μόσχα.
Μέχρι τις 8 Απριλίου, στη Σχολή Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Πολιτισμός στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού», στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 60 σύνεδροι. Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στον βυζαντινό λαϊκό πολιτισμό και τη γλώσσα της εποχής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Σχολή Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών, Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, οργανώνουν έκθεση, με θέμα: «Ελληνικός Λόγος και Γραφή στον καθρέφτη των αιώνων».
Παράλληλα με την έκθεση, ο γνωστός Έλληνας καραγκιοζοπαίχτης Μιχάλης Χατζάκης, μαθητής του Γιώργου Χαρίδημου, θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» στη σκηνή του Δημοτικού Κουκλοθέατρου Μόσχας, στις 6 και 8 Απριλίου, ενώ το ίδιο έργο μαζί με το «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δενδρί» θα παρουσιαστεί στο Κουκλοθέατρο της Σαμάρας, στις 11 Απριλίου. Επιπλέον, ο Μιχάλης Χατζάκης θα πραγματοποιήσει δύο master-classes για Ρώσους καλλιτέχνες του Κουκλοθέατρου, στο Δημοτικό Kουκλοθέατρο της Μόσχας.





Πηγή:
prisonplanet.gr