Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Νέες Αποδείξεις. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν το ISIS

Την Πέμπτη, Ιρακινές δυνάμεις εθελοντών, που είναι γνωστοί ως Hashid Shaabi, ανακάλυψαν ισραηλινά όπλα στο ισλαμικό κράτος (ISIS), σε θέσεις που είχε καταλάβει στην Ιρακινή επαρχία Ανμπάρ, σύμφωνα με την τηλεόραση του Al-Mayadeen και το  Πρακτορείο Ειδήσεων Fars.


Τον περασμένο μήνα, είχε αναφερθεί ότι οι Ιρακινές δυνάμεις και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιράκ, συνέλαβαν τέσσερις ξένους στρατιωτικούς συμβούλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, οι οποίοι βοηθούσαν το ISIS.
Επιπλέον το Φεβρουάριο, ένας ανώτερος ιρακινός διπλωμάτης ο  Wahhab al-Tayee , δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εκπαιδεύει το ISIS στη χερσόνησο του Σινά για τρομοκρατικές ενέργειες στην Αίγυπτο.

Made in Israel τα όπλα που κατασχέθηκαν από μια βάση του ISIS στο Ιράκ

Israeli made guns seized from an ISIS base in Iraq
Ανώτερος σύμβουλος του Ιράν, ο Ali Akbar Velayati, είπε ότι το ISIS δημιουργήθηκε από τη Δύση και το Ισραήλ να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή:
Ο Ali Akbar Velayati είπε ότι
«Ο ISIS έχει πράγματι δημιουργηθεί από τις δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους Σιωνιστές, γιατί ό,τι αυτή η τρομοκρατική ομάδα δεν έρχεται σε αντίθεση με το Ισλάμ και τους κανόνες όλων των ισλαμικών αιρέσεων.»
Στις ΗΠΑ ο ιστορικός Webster Tarpley έχει την ίδια άποψη, υποστηρίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν το ISIS, να χρησιμοποιεί τους τζιχαντιστές ως μυστικό στρατό, για να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.
Αυτή η σκέψη μπορεί να είναι λίγο ή πολύ προκλητική και ακραία, αλλά είναι μια σκέψη η οποία αυξάνεται ωστόσο.
Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από τη δημιουργία της Αλ-Κάιντα μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει και τώρα μια σύνδεση μεταξύ του Λευκού Οίκου και τους τζιχαντιστές του ISIS, ώστε να τρομοκρατούν ένα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Ισραηλινές ρουκέτες που χρησιμοποιούνται από το ISIS




Πηγή:
Επιμέλεια: Χριστίνα Δημητρίου
pixlax.gr