Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Και επισήμως η ελληνική γλώσσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ

Οι Έλληνες της Ρωσίας μαζί με τους επίσημους φορείς του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ κήρυξαν επίσημα την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος Νεοελληνικής Γλώσσας (φωτ.: agoor.ru)

Ξεκίνησε και επίσημα στις 26 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του τομέα Νεοελληνικής Γλώσσας στην έδρα Γλωσσολογίας και Δημοσιογραφίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του προγράμματος εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας τα οποία έλαβαν χώρα στην «Ελληνική» Αίθουσα του πανεπιστημίου. Η πρόεδρος του τομέα πολιτισμού και θρησκείας της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Μελίνα Λεόνοβα έδωσε το παρών στην εκδήλωση για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του νέου τμήματος.
Η δημιουργία του τομέα έγινε κατόπιν συμφωνίας του προέδρου της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ Άνταμ Αλμπέκοφ, τον Απρίλιο.
Ο Άνταμ Αλμπέκοφ ήταν επίσης παρών στα εγκαίνια για να χαιρετίσει τους φοιτητές που θα λάβουν μέρος στο νέο πρόγραμμα και για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στις μετέπειτα σπουδές τους. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας θα λάβουν δίπλωμα «Μεταφραστή της Νεοελληνικής Γλώσσας στον Τομέα Επικοινωνιών-Επιχειρήσεων».

Η Μελίνα Λεόνοβα και ο Άνταμ Αλμπέκοφ ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους φοιτητές του τμήματος
Νεοελληνικής Γλώσσας

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τμήματος πραγματοποιήθηκε ένα εισαγωγικό μάθημα για τους εγγραφέντες στο πρόγραμμα, στο οποίο τους ανατέθηκαν οι πρώτες εργασίες.
Αρμόδιοι καθηγητές του προγράμματος είναι η δρ Φιλολογίας και επίκουρη καθηγήτρια της Σχολής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και Διαπολιτιστικής Επικοινωνίας του Νότιου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Ευγενία Καλλιστρατίδη και η φιλόλογος και καθηγήτρια Σοφία Ζαχαρτσένκο.

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τμήματος ξεκίνησαν τα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση ελληνικής λογοτεχνίας που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο πανεπιστήμιο, να δοκιμάσουν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, καθώς και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Ελλήνων του Ροστόφ «Τάναϊς».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων του Ροστόφ «Τάναϊς» Μελίνα Λεόνοβα (κέντρο) μαζί με τα μέλη του συλλόγου

Στο εγγύς μέλλον στη Σχολή Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ θα τοποθετηθεί ένας πίνακας ανακοινώσεων στον οποίο θα παρουσιάζονται πληροφορίες και επίκαιρες ειδήσεις σχετικά με την ελληνική διασπορά του Ροστόφ επί του Ντον, της Ρωσίας αλλά και γενικότερα όλου του κόσμου, καθώς και ζωντανά γεγονότα για την ίδια την Ελλάδα, οι οποίες συνεχώς θα ανανεώνονται.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση μπορούσαν να αγοράσουν εγχειρίδια ελληνικής γλώσσας

Παρόντες στα εγκαίνια του τομέα Νεοελληνικής Γλώσσας ήταν επίσημοι φορείς του πανεπιστημίου ανάμεσα στους οποίους ήταν ο κοσμήτορας του τομέα «Οικονομίας και Οικονομικών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ και δρ Οικονομικών Επιστημών Νικολάι Δημητριάδης, και οι αναπληρωτές πρυτάνεις του πανεπιστημίου Νικολάι Κουζνετσόφ και Όλγα Στεπανένκο.




Πηγή:
pontos-news.gr