Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

"Σουλτς: Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκής κυβέρνησης"


Σουλτς: Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκής κυβέρνησηςΥπέρ μιας «ευρωπαϊκής κυβέρνησης» εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
O κ. Σουλτς υποστήριξε ότι «ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων», δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
«Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς. Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.
«Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση», τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει  «πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις».
Πρόσθεσε δε ότι «η Ευρώπη δεν πεθαίνει».






Πηγή:
newsbomb.gr