Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Κύριε Τσίπρα αν δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα, αυτά τι είναι;"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK4Xv_5lijCjBgTTNO0zJIk97E1fylnqs-mW5TtQf_dUkaLB9noLOpXYGA9Z6q7zFPc37nZzAxZdRoFPzgX2VWpQ7zbbdNX9ejoURdCZLy1Bk8d9HeRVy2ZJyDeUTSu1qkUj8ruUA50xo/s1600/01.jpg Ρεκόρ Γκίνες ανακρίβειας και ψέματος. Και το χειρότερο, δόλιου ψέματος γιατί, αν δεν είναι βλάκας και άσχετος, είναι ο μεγαλύτερος των προδοτών. Εκατό ψέματα σε δύο προτάσεις.
Τσίπρας: «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξει την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα. Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άρα στην εξαϋλωση των καταθέσεων. Θα σε ανάγκαζε να εκδόσεις ένα νόμισμα που θα είχε την ίδια στιγμή μια δραματική υποτίμηση. Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν 250 δισ. στο εξωτερικό θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα».
1ον. Δεν υπάρχει άτακτη και τακτική χρεοκοπία πουθενά στην οικονομική βιβλιογραφία. Υπάρχει ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟ το οποίο προκαλείς ως χώρα είτε εις βάρος των δανειστών και προς όφελος του λαού, είτε εις βάρος του λαού και προς όφελος ων δανειστών.

2ον. Πότε χάθηκαν οι καταθέσεις περνώντας σε εθνικό νόμισμα σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή; Αυτό συμβαίνει μόνο αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Οταν εκδίδεις εθνικό νόμισμα ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ μη εκθέτοντάς το στις διεθνείς αγορές και απλά καταγράφεις τις εγχώριες καταθέσεις στο νέο νόμισμα. Αν το νόμισμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο στα διεθνή χρηματιστήρια, που θα το βρουν για να στο υποτιμήσουν ρε βλάκα; Η λειτουργία του εξαρτάται από τη δυναμική και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ακόμα και στην Ισλανδία που το νόμισμά της ήταν εκτεθειμένο και υπέστη υποτίμηση 400%, οι τιμές ανέβηκαν μόνο 19% και μόλις η κυβέρνηση διπλασίασε τους μισθούς ο πληθωρισμός από 19% πήγε στο 3% σε δύο χρόνια.

3ον. Συναλλαγματικά αποθέματα, ΕΧΕΙΣ ψεύτη, αρκετά για να κάνεις επανεκκίνηση της οικονομίας ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Είναι τα 56 δισ. ευρώ των τραπεζών σε χαρτοφυλάκιο με κρατικά ομόλογα Βρετανίας και Λουξεμβούργου τα οποία δεν ελέγχονται από την ΕΚΤ και είναι ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ. Τον πίνακα αυτόν δεν τον βρήκε ο Τσακαλώτος να στον δείξει;

Στον Πίνακα του τμήματος αυτού γίνεται αναλυτικότερη παρουσίαση του χαρτοφυλακίου των τίτλων που έχουν τα πιστωτικά ιδρύματα και τα αμοιβαία κεφάλαια διαθεσίμων από αυτήν που εμφανίζεται στη «Συγκεντρωτική λογιστική κατάσταση ΝΧΙ χωρίς τη Τράπεζα της Ελλάδος – Ενεργητικό».

4ον. Με το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και κάνεις ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ενεργητικών τους με οικονομικούς εισαγγελείς και ειδικούς εκκαθαριστές, διαγράφοντας άμεσα κατ'αρχήν τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών. Είναι προτιμότερο να τα τιτλοποιήσουν τα διεθνή κοράκια μέσω ΤΑΙΠΕΔ και να κατασχέσουν τα σπίτια του κόσμου όπως θα κάνεις τώρα με το τρίτο μνημόνιο; 

5ον. Ποιος θα μπει να αγοράσει τη μισή Ελλάδα ρε βλάκα όταν ασκείς έλεγχο εισροής/εκροής των αποθησαυρισμένων καταθέσεων του εξωτερικού όπως συνέβαινε και με εκείνη την παλιά και άθλια δραχμή; Δεν ξέρεις ότι μόνο επενδυτικά κεφάλαια για την πραγματική οικονομία μπορούν να περάσουν τα οικονομικά σύνορα; Δεν ξέρεις ότι αποθησαυρισμένες καταθέσεις του εξωτερικού υποβάλλονται πάντα σε υψηλό φόρο; Εκτός και αν είσαι βαλτός και εντεταλμένος των κεφαλαιούχων. Και με αυτά που κάνεις και λες, μάλλον είσαι. 

Τον παραπάνω πίνακα μπορείτε να τον βρείτε απο τον επίσημο ιστότοπο της ΤτΕ εδώ:
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/monetary/investments.aspx - Ανάλυση χαρτοφυλακίου Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΝΧΙ) εκτός της Τράπεζας της Ελλάδος
 


Πηγή: