Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

"Ρωσία: Οι σχέσεις με την Ελλάδα ανήλθαν σε νέο επίπεδο"

Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με ολοφάνερη συμπάθεια, που έχει ιστορικές ρίζες, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κοσατσόφ, σχολιάζοντας την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.


Είναι ενδιαφέρον ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις διεθνείς επαφές του απευθύνεται συχνά και στον Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτή είναι μια μοναδική κατάσταση, σχολίασε ο Κοσατσόφ, εκτιμώντας ότι «πρόκειται για άνοδο των σχέσεων σε νέο επίπεδο». «Η κατάσταση αυτή πρέπει, φυσικά, να αντιληφθούμε ότι δημιουργεί καταρχήν νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24».
«Η Ρωσία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με ολοφάνερη συμπάθεια, που έχει ιστορικές ρίζες», πρόσθεσε ο κ. Κοσατσόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ. «Και οι δύο χώρες έχουν βαθιές ορθόδοξες παραδόσεις και πνευματικές αφετηρίες, έχουν στον κόσμο τους ίδιους στόχους και συμφέροντα», επεσήμανε ο Ρώσος πολιτικός, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αγιότεροι του Πάπα της Ρώμης και να προτείνουμε στην Ελλάδα κάποιες διεξόδους έως ότου η Ελλάδα δεν απευθυνθεί για να ζητήσει τη σχετική βοήθεια. Τώρα είναι κατάλληλος ο πολιτικός διάλογος υψηλού επιπέδου».


Πηγή: