Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Η Μέρκελ εξηγεί σε Παλαιστίνιο κορίτσι γιατί θα απελαθεί"

Τα... αμάζευτα: Η Μέρκελ εξηγεί σε Παλαιστίνιο κορίτσι γιατί θα απελαθείΑυτό που λέμε "να μαζέψει τα αμάζευτα" προσπαθεί να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ. Ο φακός απαθανάτισε τη Γερμανίδα καγκελάριο να εξηγεί (ή για την ακρίβεια να προσπαθεί να εξηγήσει) σε ένα νεαρό κορίτσι από την πολύπαθη Παλαιστίνη γιατί δεν μπορεί να μείνει στη Γερμανία και θα πρέπει σύντομα να απελαθεί.

Το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου δείχνει το κορίτσι να εξηγεί χαμογελαστό στη Μέρκελ γιατί ονειρεύεται να μείνει στη Γερμανία και η Μέρκελ σε "πολιτική" γλώσσα να εξηγεί στη μικρή που αρχίζει να κλαίει ότι δεν μπορεί να μείνει στη Γερμανία.
"Έχω στόχους όπως όλοι, θέλω να σπουδάσω όπως οι άλλοι... είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπω ότι οι άλλοι μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους αλλά εγώ όχι" λέει το κορίτσι. "Η πολιτική είναι σκληρή κάποιες φορές" προσπαθεί να αιτιολογήσει η Μέρκελ. "Χιλιάδες και χιλιάδες πρόσφυγες είναι στη χώρα σου" της λέει αλλά δεν μπορούν "να έρθουν όλοι εδώ".
Στη συνέχεια παίρνει αγκαλιά το νεαρό κορίτσι που κλαίει.
Καθημερινά ο αριθμός των προσφύγων που αιτούνται ασύλου στη Γερμανία αυξάνεται. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, 450.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση ασύλου, διπλάσιοι ήδη από το συνολικό αριθμό αιτούντων του 2014.
Η Μέρκελ βρέθηκε σε ένα γυμνάσιο στη βόρεια γερμανική πόλη του Ρόστοκ όπου απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών από 14 έως 17 ετών.
Το περιστατικό έκανε το γύρο του διαδικτύου με το hashtag #MerkelStreichelt (τα χάδια της Μέρκελ).





Πηγή: