Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

"Ο Εισαγγελέας καλεί τον Θάνο Τζήμερο για... διέγερση πολιτών μέσω facebook"

Για το αδίκημα της διέγερσης πολιτών θα ερευνηθεί από την εισαγγελία ο Θάνος Τζήμερος, λόγω ανάρτησής του στο facebook.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως η διέγερση πολιτών προκάλεσαν δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο κειμένου που φέρεται να αποτελεί ανακοίνωση στο Facebook του Θάνου Τζήμερου και καλεί σε «ανατροπή και εισβολή στο Μαξίμου».​ 


Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ανέθεσε άμεσα τη δικαστική έρευνα στον εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη προκειμένου να διαπιστώσει αν και ποια αδικήματα έχουν τελεστεί. 

Η επίμαχη ανάρτηση που εμφανίζεται να έγινε σε προφίλ το οποίο φέρει το όνομα του Θάνου Τζήμερου στο Facebook έχει τίτλο «ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ» και καταλήγει: «Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».



Πηγή:
thetoc.gr