Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

"Λαπαβίτσας: Κρατικοποίηση τώρα των τραπεζών" (Video)


Λαπαβίτσας: Κρατικοποίηση τώρα των τραπεζών (Video) - Media«Δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα, όπως ο έλεγχος των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξή του στον ιστότοπο “TheRealNews.com”, την επομένη του δημοψηφίσματος.


Ο κ. Λαπαβίτσας έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές μετά το «Όχι», εκτιμώντας  ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Παράλληλα σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει  και επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUS.
«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», υπογράμμισε.
Ο δημοσιογράφος υποδεχόμενος τον κ. Λαπαβίτσα είπε ότι εκλέγεται στην «Ελληνική Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του βουλευτή, ενώ υπήρξε και σχετική επισήμανση στην οθόνη.
Δείτε το βίντεο:







Πηγή:
topontiki.gr