Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

"ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ"

Το σύνολο των καταχωρημένων πληροφοριών στις κυτταρικές μας μνήμες και στον γενετικό μας κώδικα, οι οποίες διεγείρουν την ψυχή και το πνεύμα να προχωρήσει σε αυτοκολασμό για εγκλήματα κατά στενών συγγενών ή άλλων ανθρώπων, αποκαλούνται Ερινύες και φέρουν το όνομα της αστρικής αποστολής της Κραταιάς Αυτοκρατορίας των "Ε", η οποία εμφύσησε στον πρωτόγονο άνθρωπο τις πληροφορίες αυτές, για να τον ανυψώσουν και να τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα της Δημιουργίας.

Αποστολή των θεοτήτων αυτών της Πατρώας Παράδοσης, είναι η καταδίωξη και τιμωρία όσων εγκληματούν κατά της φυσικής και ηθικής τάξης. Η Αληκτώ προσωποποιεί την οργή και την μανία, η Μέγαιρα το μίσος και τον φθόνο και η Τισι(η)φόνη την εκδίκηση του φόνου.

Στην τριλογία του Αισχύλου "Ορέστεια" καταδιώκουν αμείλικτα τον Ορέστη για τον φόνο της μητέρας του και αποκαλούνται κατ' ευφημισμό Ευμενίδες.

Με την δύση του Ήλιου σήμερα, εισερχόμαστε στην πέμπτην ημέρα του μηνός Μεταγειτνιώνος, όπου, όπως και κάθε πέμπτην ημέραν εκάστου μηνός, ετιμώντο οι θεότητες εκείνες της Πατρώας Παράδοσης, οι φέρουσες την ονομασία Ερινύες..



Πηγή: