Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Το μπάχαλο που γίνεται αυτή την στιγμή στην Τουρκία θέλουν να το μεταφέρουν στο ΑΙΓΑΙΟ και τα ΣΤΕΝΑ"

Προς τους τουρκολάγνους πολιτικούς που μας εκθείαζαν την ανάπτυξη της γείτονας χώρας.
Πως γινόταν αυτή;

Με αίμα, κλεμμένα και δουλεμπόριο..οι γείτονες ήταν πάντα συνεπείς στην ιστορική πεπατημένη τους γραμμή.
Την ώρα που παρείχαν logistic service στους διεθνείς δολοφόνους της ISIS οι τουρκικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες είχαν τζάμπα πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης και μας ερχόταν εδώ οι τούρκοι βιομήχανοι και λεφτάδες με κάτι κουρσάρες υψηλού κυβισμού κραδαίνοντας όχι χατζάρια αλλά ευρώπουλα για να εξαγοράσουν την υποθηκευμένη στα μνημόνια Ελληνική Γη.

Αυτή την στιγμή τα πάντα αλλάζουν και η επικαιρότητα ακολουθεί καταιγιστικούς ρυθμούς.


Η Γαλλία άφησε να υπονοηθεί ότι θα συμμετάσχει με την Ρωσία σε μια συμμαχία κατά της ISIS.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κ. Λαβρώφ ήταν στις δηλώσεις του ΛΑΒΡΟΣ
¨ όχι δεν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία αλλά από εδώ και πέρα θα αλλάξουν όλα¨.

Και άρχισαν να επιστρέφουν πίσω προς την Τουρκία αγγουράκια, ντομάτες, μελιτζάνες πεσκέσι γιατί οι ρώσοι αποφάσισαν να μην βάλουν στο στόμα τους ζαρζαβατικά και φρούτα που καλλιεργούνται με τζάμπα πετρέλαιο που μυρίζει αίμα.
Και βγαίνει η Pravda.Ru σήμερα και λέει
Η Ρωσία εγκαινιάζει οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία
11/26/2015
Το Κρεμλίνο θα ανταποκριθεί στην επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ρωσίας, αν και όχι με στρατιωτικά αντίποινα αλλά με μέτρα που αφορούν το οικονομικό επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών. Επιπλέον, η Ρωσία ενδέχεται να εκθέσει τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της Τουρκίας με ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες. Pravda.Ru 11/26/2015

Τουρισμός –ενεργειακοί αγωγοί και διάδρομοι ¨πάνε περίπατο¨ λόγω επικείμενης σύρραξης.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ συνεχίζεται…
Τι Turkish Stream και τούρκικα άλογα;

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ρωσία ακυρώνει την κατασκευή του Turkish Stream.
Επικίνδυνη κλιμάκωση: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας-Τουρκίας
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αποκλειστική συνέντευξη στο France 24 υποστήριξε ότι τηλεφώνησε ο ίδιος στον Ρώσο ομόλογό του την ημέρα του συμβάντος αλλά εκείνος δεν απάντησε.
«Αμέσως μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου τηλεφώνησα εγώ ο ίδιος στον πρόεδρο Πούτιν, αλλά δεν απάντησε» υποστήριξε.
Επίσης χαρακτήρισε ως «ψέματα ανάξια ηγέτη» τα όσα υποστηρίζει η Ρωσία και ο Πούτιν περί σχέσεων Αγκυρας- Ισλαμικού Κράτους. «Οι κατηγορίες της Ρωσίας για σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος είναι ψέματα, συκοφαντίες ανάξιες εκ μέρους ηγετών» είπε με έμφαση ο Ερντογάν.

ALERT Όμως αυτό το μπάχαλο έρχεται και προς την δική μας πλευρά.
¨Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για τον έλεγχο των τουρκικών εμπορευμάτων σε συνδυασμό με τους αυξημένους κινδύνους διαφόρων εξτρεμιστικών εκδηλώσεων..¨
¨Δεν υπάρχει εμπάργκο αλλά υιοθετούμε πρόσθετα μέτρα ελέγχου λόγω των εκδηλώσεων του εξτρεμισμού που συνυπάρχουν¨ είπε ο Πεσκόφ στο RIA Novosti. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια φυσική αντίδραση , ιδίως όσον αφορά τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκικής Δημοκρατίας.»
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δυνατότητα της Τουρκίας να αποτρέψει ρωσικά σκάφη από τη διάβαση μέσω του Βοσπόρου στη Συρία, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε
ότι η Μόσχα υπολόγιζε «σχετικά με το απαραβίαστο των κανόνων της ελεύθερης ναυσιπλοΐας μέσα από τα Στενά της Μαύρης Θάλασσας¨.
Pravda.Ru

Η νοητή καμπάνα που ακούγεται ήδη στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν ηχοβολεί μόνο τα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ αλλά και στο ίδιο το ΑΙΓΑΙΟ.
Όσο ο Ρώσος θα περισφίγγει την οικονομική θηλειά στον Τούρκο και θα φύγουν τα προηγούμενα χαμόγελα της παλαιότερης συνεργασίας τους τόσο ο Σουλτάνος θα σκέφτεται να κάνει το απονενοημένο διάβημα ..
Δηλ, να μεταφέρει τον εφιάλτη που ζει τώρα αυτός μέσα στην Τουρκία προς την πλευρά του ΑΙΓΑΙΟΥ για να έχει μια πρώτης τάξεως αφορμή να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ βάσει της συνθήκης του Μοντρε , να εκβιάσει τον Ρώσο και να τον εμποδίσει να μεταφέρει στρατιωτικές προμήθειες στο μέτωπο της Συρίας.

Πως γίνεται αυτό;
¨Η διάσκεψη στήθηκε στην ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Στις 20 Ιουλίου 1936, υπογράφτηκε η συνθήκη. Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.
Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που τα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων. Αν, όμως, δε μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ).


Και τότε αρχίζουν τα όργανα για πολλούς…
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ




Πηγή:
hellasforce.com