Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν την Ελλάδα οι συριζαίοι: Να αναγνωριστούν πρόσφυγες και οι αφγανοί θέλει ο Παπαδημούλης!!!"

Να αναγνωρίσει η Ε.Ε. και στους Αφγανούς το καθεστώς των προσφύγων που προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη ζήτησε ο Δ. Παπαδημούλης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους πρόσφυγες.


Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην συζήτηση για περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (άρθρο 135 του Κανονισμού) σχετικά με τις δολοφονίες στην επαρχία Zabul του Αφγανιστάν, είπε τα εξής:

«Αυτές οι παράλογες δολοφονίες στο Αφγανιστάν, μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου... Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά της Ειδικής Αποστολής του ΟΗΕ που πήγε στην περιοχή πριν από δυο περίπου εβδομάδες. Εμείς στην Ευρώπη λοιπόν, οφείλουμε να αντιστοιχηθούμε με αυτά που λέει ο ΟΗΕ. Και να αναγνωρίσουμε σε αυτούς που φεύγουν από το Αφγανιστάν προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους, το καθεστώς των προσφύγων που προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους που φεύγουν για να γλυτώσουν από τους παρανοϊκούς του ISIS στη Συρία».

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, «η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των Δικαιωμάτων, δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις στα θύματα πολέμου και της τρομοκρατίας, ανάλογα με την εθνικότητά τους. Πρέπει να συμβάλλουμε λοιπόν και σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και σε αναπτυξιακή βοήθεια, αλλά και να εξασφαλίσουμε για τους Αφγανούς το καθεστώς του πρόσφυγα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΟΗΕ. Σας ευχαριστώ».





Πηγή:
stoxos.gr