Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Ο Ερντογάν ομολογεί και προκαλεί: "Το κομβόι που βομβάρδισαν οι Ρώσοι μετέφερε όπλα - Την επιχείρηση είχε οργανώσει η ΜΙΤ""

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν παραδέχθηκε πώς το κομβόι των φορτηγών που βομβάρδισαν χθες τα ρωσικά μαχητικά στα σύνορα με τη Συρία μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά για την ενίσχυση των Τουρκομάνων και των τζιχαντιστών της al Nusra, οργανώνοντας επίθεση κατά του συριακού στρατού. Παραδέχθηκε επίσης πώς την επιχείρηση την οργάνωσε η ίδια η ΜΙΤ, καθώς η Άγκυρα περίμενε αντίποινα στην περιοχή από τους Ρώσους.


Πρόκειται για την ίδια περιοχή, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, όπου τα τουρκικά F-16 κατέρριψαν το Su-24. Με το που το κομβόι των φορτηγών πέρασε τα σύνορα οι ρωσικοί πύραυλοι έπεφταν “βροχή” με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα περισσότερα οχήματα και να υπάρξουν δεκάδες νεκροί.
Είναι αυτά τα αντίποινα της Μόσχας; Πολλοί πιστεύουν πώς είναι τα προεόρτια. Ακόμη δεν έχουν υπάρξει αντίποινα ουσίας από την ρωσική πλευρά και η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται, καθώς ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου στέλνουν συτρατεύματα στην περιοχή για να εισβάλουν στη Συρία με πρόσχημα την προστασία των Τουρκομάνων. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως επισημαίνουν αναλυτές, ο βομβαρδισμός του κομβόι ήταν μόνο η αρχή.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας χθες σε δεξίωση που παρατέθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα των δασκάλων, αναφέρθηκε στο επεισόδιο κατάρριψης του ρωσικού αεροπλάνου και με κυνικό τρόπο θα έλεγε κανείς πώς ομολόγησε ότι εφοδιάζει τους τζιχαντιστές και τους Τουρκομάνους στο έδαφος της Συρίας.
Σύμφωνα με τον τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV δήλωσε πώς “η ΜΙΤ ήταν αυτή που έστειλε το κομβόι των φορτηγών στο Μπαγιρμπουτζάκ. Και ποια η διαφορά αν υπάρχουν ή όχι όπλα στα TIR της ΜΙΤ; “, αναρωτήθηκε ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι επισήμως παραδέχονται πως στέλνουν όπλα στους τζιχαντιστές για την ανατροπή του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Τα φορτηγά της ΜΙΤ με όπλα προς της Συρία έχουν γίνει μάλιστα και μεγάλο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης του κόμματος Ερντογάν και της αντιπολίτευσης και έχουν “ξεσκεπαστεί” τα όπλα που μετέφεραν και με δικαστική βούλα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το NTV, συνέχισε τις αποκαλύψεις στην ίδια εκδήλωσε λέγοντας πώς “αντιμετωπίστηκε ένα αεροσκάφος το οποίο παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Καταρρίφθηκε το ένα από τα δύο αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας. Η Τουρκία διατηρεί κάθε δικαίωμα προστασίας του εναέριου και επίγειου χώρου της. Καθένας οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμά μας να προστατέψουμε τον εναέριο χώρο και τα εδάφη μας”.
Και βέβαια δεν στάθηκε στο θέμα του ρωσικού αεροσκάφους. Σήμερα, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που δίνουν αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες στην περιοχή, θέσαμε σε εφαρμογή κάθε μας δυνατότητα. Βρίσκομαι σε διαρκή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τη ΜΙΤ και άλλους.
Καταδικάζουμε τις επιθέσεις προς τους Τουρκομάνους. Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου εκτελούσε πτήση το αεροπλάνο, δεν υπάρχουν δυνάμεις της Daes (ΙSIS), αλλά των Τουρκομάνων. Το Μπαγιρμπουτζάκ δεν είναι περιοχή της Daes. Λένε ότι χτυπάνε την Daes, αλλά χτυπάνε τους Τουρκομάνους του Μπαγιρμπουτζάκ”.
Και κατέληξε ο Ρ. Τ. Ερντογάν επισημαίνοντας πώς “το καθεστώς του Άσαντ και οι χώρες που το στηρίζουν γνωρίζουμε καλά ότι στόχο έχουν τους Τουρκομάνους του Μπαγιρμπουτζάκ. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο τον Άσαντ.  Η ΜΙΤ απέστειλε ΤΙR στο Μπαγιρμπουτζάκ. Και ποια η διαφορά αν υπάρχουν ή όχι όπλα στα TIR της ΜΙΤ;”.
Με αυτή την ομολογία ο Ρ. Τ. Ερντογάν όχι μόνο επιβεβαιώνει πώς στέλνει όπλα στους Τουρκομάνους και στους τζιχαντιστές, αλλά και ότι η κατάρριψη του ρωσικού Su-24 ήταν προσχεδιασμένη. Αυτό ακριβώς που είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαφρόφ.
Το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε γιατί παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο (άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχονται πώς αυτό αν συνέβη συνέβη για 17 δευτερόλεπτα), αλλά γιατί η Άγκυρα ήθελε ανενόχλητη να εφοδιάζει με όπλα δυτικής τεχνολογίας τους Τουρκομάνους και τον ISIS, οργανώνοντας μία εισβολή και κατάληψη εδαφών.

Από τις εξελίξεις λοιπόν αυτές φαίνεται πώς οι επόμενες ημέρες θα είναι “καυτές”, αφού ο Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα σχέδια του και οι Ρώσοι να τον ανεχθούν...  




Πηγή:
pronews.gr