Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

"Der Spiegel: Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν στην Συρία"

Την ώρα που το καταδρομικό Moskva, που είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυραύλων Fort βρίσκεται στο λιμάνι της Λαττάκειας, αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel φέρνει τη Ρωσία να στηρίζει με χερσαίες δυνάμεις τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση.


Σύμφωνα με βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο τζιχαντιστής, η Ρωσία βομβαρδίζει ήδη την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα γεγονός που ίσως συνδέεται με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και στο έδαφος.
Αλλά και ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία.
Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24M από καταδιωκτικά μαχητικά F-16 Fighting Falcon της τουρκικής αεροπορίας στις 24 Νοεμβρίου έκανε τη διεθνή κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει ότι στη Συρία διεξάγεται κανονικός πόλεμος, στον οποίο τα εμπλεκόμενα μέρη συμμετέχουν με πραγματικά όπλα και όχι με χτυπήματα στις διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και ανέδειξε τα παλιά στοιχήματα που παίζονται στη Συρία.





Πηγή:
cnn.gr