Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

"Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΡΟΠΗ"


"Με το βλέμμα στον Άρη, η NASA ξεκινά πείραμα 12μηνης απομόνωσης"

Τι γυρεύουν σε αυτή την γυμνή βουνοπλαγιά της Χαβάης τέσσερις Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Γερμανός; Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Είναι ένα πείραμα απομονωμένης συγκατοίκησης, το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η NASA ως πρόβα για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη.
Στο πλαίσιο του πειράματος HI-SEAS (Hawaii Space Exploration Analog and Simulation), oι έξι επίγειοι αστροναύτες κλείστηκαν το Σαββατοκύριακο σε έναν λευκό, φουτουριστικό θόλο με διάμετρο 11 μέτρα και ύψος έξι. Στην αφιλόξενη, σχεδόν αποστειρωμένη πλαγιά του Μάουνα Λόα, το πλήρωμα θα προσομοιώσει μια διαστημική αποστολή 12 μηνών, και δεν θα βγαίνει από τον θόλο παρά μόνο με διαστημικές στολές.

"«Ναί, παίρνω μισθὸ 7.000 εὐρῶ... Καὶ οἱ βαρδαρσκανοὶ (σκοπιανοὶ) εἶναι Μακεδόνες.»"


«Ναί, παίρνω μισθὸ 7.000 εὐρῶ...»
«…Καὶ οἱ βαρδαρσκανοὶ (σκοπιανοὶ) εἶναι Μακεδόνες.»
Είμαστε ότι ψηφίζουμε…..Μη μας κάνει εντύπωση.

"ΜΠΡΑΒΟ! Η 34χρονη Ελληνίδα που επί 46 ώρες έτρεχε στις Άλπεις με την ελληνική σημαία στα χέρια" (Βίντεο)

Η 33χρονη φυσιοθεραπεύτρια από τα Ιωάννινα, Αλεξάνδρα Τσουκανέλη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα η οποία τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος, Ultra Trail du Mont-Blanc, μίας αθλητικής διοργάνωσης που θεωρείται η πλέον δημοφιλής στον πλανήτη.

«Η δοκιμασία είναι σωματική και ψυχική» αναφέρει η 33χρονη αθλήτρια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δηλώνει χαρούμενη για το τον τερματισμό της σε μία πολύ δύσκολη διαδρομή στις Άλπεις.


"ΠΑΞΟΙ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ"

ΠΑΞΟΙ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΟι «Παξοί», μαζί με τούς «Αντιπάξους», αποτελούν τα μικρότερα νησιά, πλην «στολίδια», τών Επτανήσων, καθώς είναι γνωστά γιά τις υπέροχες, τυρκουάζ, θάλασσές τους!
Λέγεται πως, το νησί τών Παξών, αποτελούσε «ερωτικό καταφύγιο» τού Ποσειδώνα, ο οποίος δημιούργησε το νησί, χτυπώντας την Κέρκυρα, με την τρίαινά του, γιά να απολαμβάνουν, αυτός και η γυναίκα του: Αμφιτρίτη, την γαλήνη που τούς προσέφερε!
Οι Παξοί έχουν έκταση 25 τ.χλμ., και μόνιμο πληθυσμό, περίπου: 2.500 κατοίκους, που είναι κατανεμημένοι, σε όλο το νησί, σε μικρά χωριά.

Τα αβοκάντο στη «μάχη» κατά του καρκίνου

Μπαίνει σε σαλάτες, γίνεται ένα πολύ νόστιμο ντιπ που κυριαρχεί στη μεξικάνικη κουζίνα, το γνωστό πλέον σε όλους «γουακαμόλε» και αποτελεί μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, καθώς περιέχει πολύ καλά λιπαρά.
Εκτός όμως από όλα αυτά, που είναι λίγο ή πολύ γνωστά, επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα, ότι το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε, ότι τα λιπαρά από το συγκεκριμένο φρούτο μπορούν να καταπολεμήσουν τη μυελοειδή λευχαιμία, μια σπάνια και θανατηφόρα μορφή καρκίνου.
Μόρια λίπους του αβοκάντο αντιμετωπίζουν τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας, τα οποία αποτελούν τη «ρίζα» της ασθένειας αυτής, καθώς μεγαλώνουν σε μη φυσιολογικά κύτταρα του αίματος, αναφέρουν ερευνητές από τον Καναδά.

"Κραχ στα δημόσια ταμεία..."


kraxΌπως γράφει η εφημερίδα Real, η καταβολή του εφάπαξ για περισσότερους από 42.000 δημοσίους υπαλλήλους συνολικού κόστους 1,2 δισ. ευρώ βρίσκεται στον αέρα, καθώς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έχει στη διάθεσή του μόλις 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν «παγώσει» 19.000 αιτήσεις εφάπαξ που έχουν υποβληθεί σε Τομείς Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα.

"Shigir Idol: Το παλαιότερο ξύλινο άγαλμα του κόσμου"

Το Shigir Idol, είναι το παλαιότερο ξύλινο γλυπτό στον κόσμο.
Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Μεσολιθικής περιόδου, γύρω στο 7.500 π.Χ., αλλά ανακαλύφθηκε μόλις στις 24 Ιανουαρίου του 1894 σε βάθος 4 μέτρων σε τυρφορυχείο της Shigir στα Ουράλια όρη περίπου 100 χλμ από την Αικατερινούπολη.
Η ραδιοχρονολόγηση που πραγματοποιήθηκε από τον επιστήμονα GI Zajtseva του Ινστιτούτου Ιστορίας και Υλικού Πολιτισμού στην Αγία Πετρούπολη, η οποία επιβεβαιώθηκε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, δίνει μία ηλικία 9.500 ετών. Είναι το αρχαιότερο γνωστό ξύλινο γλυπτό στον κόσμο.

"Έξι αγάλματα κρύβονται στον βυθό των Αντικυθήρων"


Έξι αγάλματα κρύβονται στον βυθό
Έξι ακόμα μπρούντζινα αγάλματα, ανάμεσα στα οποία ενός πυγμάχου, υπολογίζει ο Μπρένταν Φόλεϊ πως κρύβει ο βυθός των Αντικυθήρων.
Οι εικασίες του είναι εύλογες, καθώς κατά καιρούς έχουν ανελκυσθεί χέρια, κεφάλια και πόδια, που δεν ανήκουν σε γνωστά αγάλματα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ένα περσινό εύρημα, ένα δόρυ, το οποίο... αναζητά το άγαλμά του.

"ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ! Έκθετοι Σαμαράς – Μεϊμαράκης. Η δικαιοσύνη να μην κάνει πίσω."

Ανοίγει και πάλι η πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο – 105,5», η δημοσιογράφος της εφημερίδα «Το Βήμα» Ιωάννα Παπαδάκου, την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει στη δικαιοσύνη ο αποπεμφθείς σύμβουλος της ΝΔ και του πρώην προέδρου της Α. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.
Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία της σκανδαλώδους υπόθεσης που αφορά σοβαρά κακουργήματα. Τον φάκελο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλ. Ζαγοραίο.


"Ο "Συνωστισμός" των Αρμενίων"


Η Τουρκία δεν παραδέχεται τη Γενοκτονία των Αρμενίων, την ονομάζει «βίαιη εκτόπιση πληθυσμών». Παρ’ ότι παραδέχεται ότι αυτή η «βίαιη εκτόπιση» κόστισε τη ζωή σε 800.000 ανθρώπους (στην πραγματικότητα σε 1.500.000), το κράτος αυτό-χαρά-των-γειτόνων του επιμένει ότι δεν επρόκειτο περί γενοκτονίας. Ως προς αυτό η Τουρκία έχει το δίκιο του ρηθέντος εκείνου που λέει ότι ο φόνος 10 ανθρώπων είναι φόνος, ο φόνος 100.000 ανθρώπων είναι στατιστική. Αιδημόνως επίσης η Τουρκία προσδιορίζει ως θύματα της περιώνυμης «βίαιης εκτόπισης» όχι τους Αρμενίους ή τους Ελληνες του Πόντου που τους ακολούθησαν, αλλά γενικώς κάποιους «πληθυσμούς». Πώς λένε
κάτι παρ’ ημίν «εκσυγχρονιστές» ραγιάδες ότι είμαστε (σ.σ.: οι Ελληνες) αρχαίος «πληθυσμός»; - ε, το ίδιο!

"Singular Logic: Ο "εθνικός εργολάβος" της πληροφορικής αναλαμβάνει έργα χωρίς διαγωνισμούς και ελέγχους"

Το όνομα Singular Logic δεν είναι άγνωστο. Πρόκειται για μια εταιρία «κολοσσό» στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων η οποία αναλαμβάνει εδώ και χρόνια τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικής αναμέτρησης, λαμβάνοντας τεράστια κονδύλια από τον κρατικό κορβανά, και μάλιστα χωρίς ποτέ να συμμετέχει σε ανοιχτούς διαγωνισμούς, αφού ο νομοθέτης έχει προβλέψει, όπως φαίνεται, γι’ αυτήν. 

"Eνώ η Ελλάδα κάνει για 5η φορά εκλογές σε 15 μήνες, η Ρωσία επεκτείνει τη δική της ΑΟΖ"

https://cryopolitics.files.wordpress.com/2014/12/oryongsinking1.jpg Στην επίσημη επέκταση των ορίων της ρωσικής επικράτειας προχωρά ηΡωσία, με βάση την υφαλοκρηπίδα στη Θάλασσα του Οχότσκ, στα βορειοανατολικά της χώρας. Όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε το ανάλογο έγγραφο επέκτασης της ρωσικής ΑΟΖ το περασμένο Σάββατο. Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε τη σημασία του εγγράφου, η οποία εκδόθηκε μετά από διαβουλεύσεις με την Επιτροπή του ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα και κυρίως με την έγκριση της Ιαπωνίας.

"Συναισθηματικός χρόνος"


Οι συντροφικές σχέσεις και οι σχέσεις ευρύτερα παραμένουν ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους . Αυτό γιατί δεν έχουν εντρυφήσει αρκετά στο "γνώθις εαυτόν", τόσο τουλάχιστον, ώστε να αναγνωρίσουν ότι ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τους άλλους είναι ο τρόπος που στην ουσία σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό .


Ας το πάρουμε από την αρχή. Εάν ένας άνθρωπος δεν έχει αγαπήσει αρκετά τον εαυτό του δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αγαπήσει πραγματικά τους άλλους .Τι σημαίνει αγαπώ πραγματικά;


"Η αξία της παιδείας κατα Πλάτωνα, Πλούταρχο και Σωκράτη"

Κατά τον Πλάτωνα,  

Δεν είναι βέβαια, είπα εγώ, καλέ Αδείμαντε, όπως θα νόμιζε κάποιος, πολλά και μεγάλα αυτά που ζητάμε απ’ αυτούς να κάνουν, αλλά όλα είναι εύκολα. εάν τηρούν το λεγόμενο μεγάλο παράγγελμα, ή καλύτερα να'πουμε αντί μεγάλου επαρκούς. Ποιο είναι αυτό; είπε. Η παιδεία, απάντησα εγώ, και η ανατροφή. Διότι, εάν παίρνοντας καλή παιδεία, γίνονται μετρημένοι, άνθρωποί. εύκολα θα κατανοήσουν όλα αυτά και άλλα βέβαια, όσα εμείς τώρα παραλείπουμε, δηλαδή και την απόκτηση γυναικών και τους γάμους και την παιδοποιία, επειδή όλα αυτά σύμφωνα με τα κοινώς λεγόμενα, πρέπει οι φίλοι, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, να έχουν κοινά.

"Πατάτες πιο νόστιμες από τις τηγανητές! (συνταγή)

Αφήστε στην άκρη το τηγάνι και φτιάξτε πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο! Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!

"ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ"

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ. 
Πνευματικά Δικαιώματα επί των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας, κατά το 19ο και 20ο, αιώνα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση από τον ξένο παράγοντα αλλοιώνοντας όχι μόνο τη γεωπολιτική της θέση και τα σύνορά της αλλά και τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της και την παιδεία της. Δυστυχώς, καμία πολιτική δύναμη της χώρας μας δεν έχει αντισταθεί, μέχρι και σήμερα, στις συνεχείς επιδρομές όλων εκείνων που θέλουν το Ελληνικό έθνος γονατισμένο στις άγριες διαθέσεις των μεγάλων κέντρων εξουσίας.

"Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ 5.500π.χ"

Ένας λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό, μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια.
Ο προϊστορικός οικισμός που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά στη θέση «Νησί» ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Η πρώιμη φάση του τοποθετείται γύρω στο 5.500 π.Χ. και είναι ένας από τους αρχαιότερους λιμναίους οικισμούς που έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη. Τις καλύβες που έφτιαχναν, κυκλικές και ορθογώνιες, τις στήριζαν πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες. Ήταν ο σκελετός για να ανυψώσουν το επίπεδο των σπιτιών γιατί κάποια ήταν χτισμένα μέσα στη λίμνη και κάποια ανάλογα με την αυξομείωση της στάθμης του νερού άλλοτε βρισκόταν μέσα στη λίμνη και άλλοτε έξω από αυτή. Υπήρχαν και καλύβες που ήταν χτισμένες κοντά στη λίμνη. Υπολογίζεται ότι ζούσαν τρεις χιλιάδες άτομα.


Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ: ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!

(2015)
Ο Γερμανικός ποιμενικός, ο Ιαπωνικός Ακίτα, ο κινέζικος Τσόου Τσόου, ο αγγλικός Bulldog, ο Καναδέζικος Λαμπραντόρ, ο Ρώσος Μπορζόι και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Εμείς ως Ελλάδα ακόμα δεν μπορούμε με γραφειοκρατική σαφήνεια και επίσημες σφραγίδες να πούμε ότι ο Ελληνικός Ποιμενικός είναι μια αναγνωρισμένη ράτσα.


"Κοράνι αρχαιότερο από τον Μωάμεθ αλλάζει όλη την ιστορία του Ισλαμισμού" (Βίντεο)


korani arxaiotero tou moameth allazei oli tin istoria tou islamismou videoΟι σελίδες του, μετά την χρονολόγηση τους από ειδικούς στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φαίνεται πως αποτελούν χωρίς αμφιβολία, τμήμα του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο.

Αποκαλύψεις που αλλάζουν όλη την ιστορία του Ισλαμισμού ήρθαν στο φως, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο.
Τον περασμένο μήνα, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία, βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός άλλου Κορανιού του 7ου αιώνα μ.Χ. αποσπάσματα από ένα αρχαιότερο Κοράνι.

"ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΦΑΡΑΩ ΑΜΑΣΗ Β' ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ"

[2.177.1] Λέγεται ότι όταν ήταν βασιλιάς ο Άμασις, η Αίγυπτος γνώρισε τη μεγαλύτερή της ευμάρεια, και στα όσα δίνει στον τόπο ο ποταμός και στα όσα ο τόπος δίνει στους ανθρώπους, και ότι στη χώρα αυτή υπήρχαν τότε συνολικά είκοσι χιλιάδες κατοικημένες πόλεις. [2.177.2] Και ο Άμασις είναι αυτός που θέσπισε μεταξύ των Αιγυπτίων εκείνον τον νόμο, ότι κάθε χρόνο όλοι οι Αιγύπτιοι οφείλουν να δηλώνουν ο καθένας στον νομάρχη του με ποιόν τρόπο ζει, κι αν δεν το κάνει ή δεν αποδείξει ότι ζει με δίκαιο τρόπο, να τιμωρείται με θάνατο. Τον νόμο αυτόν μάλιστα ο Σόλων το Αθηναίος τον πήρε από τους Αιγυπτίους και τον θέσπισε μεταξύ των Αθηναίων, οι οποίοι τον εφαρμόζουν ακόμη γιατί είναι τέλειος νόμος.

"Η πρώτη Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα του νεοελληνικού κράτους"

Η πρώτη τράπεζα του νεοελληνικού κράτους, πρόδρομος της Εθνικής Τράπεζας. Ιδρύθηκε στην Αίγινα στις 2 Φεβρουαρίου 1828, με ψήφισμα του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Στα πρώτα του βήματα, το νέο κράτος είχε να αντιμετωπίσει μια χαοτική κατάσταση στον οικονομικό τομέα. Η χώρα ήταν ένας σωρός ερειπίων, τα ταμεία άδεια, οι δανειακές υποχρεώσεις έτρεχαν και η τραπεζική πίστη ήταν στα χέρια των σαράφηδων και των τοκογλύφων, που δάνειζαν με τόκο έως και 50%. Νόμισμα δεν υπήρχε και οι συναλλαγές γίνονταν με τα οθωμανικά γρόσια και τους παράδες.
Ένα μήνα κιόλας μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε έτοιμο το σχέδιό του για την ίδρυση τράπεζας, που θα αναλάμβανε την ανασυγκρότηση της χώρας. Με τη βοήθεια του ελβετού φιλέλληνα Ιωάννη Εϋνάρδου, προχώρησε στη σύσταση της Εθνικής Χρηματιστικής Τράπεζας, σε μια προσπάθειά του να εκλογικεύσει την τραπεζική πίστη.

"ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ!"

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 
Εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε καφενείο στους Γαργαλιάνους και τις έφαγαν !!! 


Νέο περιστατικό προπηλακισμού σε βάρος εφοριακών και ενός αστυνομικού που τους συνόδευε, καταγράφηκε στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων όπου το κλιμάκιο επιχείρησε να κάνει έλεγχο στον ιδιοκτήτη ενός καφενείου το βράδυ της Παρασκευής.

"Ο Θεοδωράκης που δεν έχει σχέση με το «παλιό, το φθαρμένο»"

Ειλικρινά σας λέμε, ούτε επισκεπτήριο δεν του έχει κάνει…
ΥΓ. Κάποιοι νεοναζί μας «ενημέρωσαν» ότι δεν ειναι ο Θεοδωρακης αλλά ο Ρέμος στην φωτογραφία. Δεν πειράζει φασιστάκια, πάρτε και άλλες:


"H Kίνα ρίχνει ξανά φρέσκο χρήμα στην αγορά (2η φορά σε μια βδομάδα..)"

H Kίνα ρίχνει ξανά φρέσκο χρήμα στην αγοράΗ Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διοχετεύει και πάλι κεφάλαια προς στήριξη του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ενισχύει τώρα την ρευστότητα στις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές με στόχο να στηρίξει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διαθέτοντας 8,3 δις ευρώ.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη παρέμβασή της μέσα σε μία εβδομάδα. Ήδη την περασμένη Τετάρτη είχε διαθέσει 140 δις γουάν στην αγορά. Στόχος μεταξύ άλλων να επέλθει η ηρεμία και η σταθερότητα στις χρηματαγορές ώστε να καθησυχαστούν οι επενδυτές.
Στο μεταξύ τον Ιούλιο οι κινεζικές βιομηχανίες κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 2,9%, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας. Μετά την μεσολάβηση και της χρηματιστηριακής κρίσης πολλοί κινέζοι επιχειρηματίες αναζητούν τρόπους αύξησης της ζήτησης πχ. εστιάζοντας στις προσφορές.

"Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι παπούδες μας κακώς πολέμησαν στην Πίνδο και το 1940 έπρεπε να είχαμε πάει με το Χίτλερ;"

Όχι δεν στρεψοδικώ, δε λέω ότι θέλω, δεν παρερμηνεύω, ορθά αναρωτιέμαι...

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο του 24ωρο ως πρωθυπουργός άφησε ένα μεγάλο στίγμα λέγοντας στη συνέντευξη του ALPHA [26.08.2015]:

«Πολλές φορές τα ΟΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΟΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή»


"Το ίδρυμα Ρότσιλντ «μεταφέρει» στην ΕΕ μετανάστες οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι νεαροί!"

Ο Σκοπιανός πολιτικός αναλυτής milenko Nedelkovski θεωρεί άκρως ύποπτο, σοβαρό, επικίνδυνο και συνάμα δολοφονικό ότι το 90% των Μουσουλμάνων μεταναστών που έρχονται απο την Ελλάδα στην πΓΔΜ και την Σερβία και κατ' επέκταση στην ΕΕ, είναι νεαροί άνδρες.
Πρόκειται για μια αθρόα «μετακίνηση» ενός τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού , νεαρού κυρίως στην ηλικία προς τα εδάφη της ΕΕ, από το πανίσχυρο ίδρυμα Rothschild με σκοπό την εθνολογική «αλλοίωση» αναφέρει ρωσικό άρθρο του έγκυρου πρακτορείου ειδήσεων regnum.ru.
Την ίδια στιγμή, η σερβική εφημερίδα « Kurir» γράφει σε άρθρο της ότι οι μεταναστευτικές ροές σε αυτόν τον τομέα χρηματοδοτούνται ΚΥΡΙΩΣ από το ίδρυμα Ρότσιλντ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνοντας ότι το κόστος της «μεταφοράς» αυτών μεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας στοιχίζει από 3-3,5 χιλιάδες έως 7 – 11.000 ευρώ.


"Καταστρέφοντας την «μινωική γαλήνη»"

Ανασκάπτοντας σε 3 διαφορετικά σημεία κατεδάφισαν τοίχο 2 μέτρων, ισοπέδωσαν ένα λίθινο κίονα μαζί με το πλακόστρωτο δάπεδο, που τον περιέβαλε, θρυμμάτισαν μια μινωική εσχάρα (μαγκάλι), κατέστρεψαν με τυφλή μανία, με φονικά χτυπήματα έναν χώρο που είχε μείνει ανέγγιχτος μετά τον μεγάλο σεισμό και την πυρκαγιά του 1.400π.Χ. χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, συλήσεις και λαθρανασκαφές, κοιμισμένος στην αγκαλιά της φύσης μέχρι να τον αποκαλύψει η σκαπάνη των αρχαιολόγων.

"Μετρήσεις του CERN δείχνουν να κλονίζουν την ερμηνεία της φυσικής για τον κόσμο"

Το Καθιερωμένο Πρότυπο, δηλαδή την καλύτερα εδραιωμένη ως σήμερα φυσική θεωρία για τα «συστατικά» του κόσμου και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, φαίνεται να αψηφά μία κατηγορία υποατομικών σωματιδίων που μελετώνται πειραματικά στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.

Με βάση την επεξεργασία μετρήσεων από τον επιταχυντή, μία ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε  ισχυρές ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια, που ονομάζονται λεπτόνια, παραβιάζουν το Καθιερωμένο Πρότυπο. Ένα αποτέλεσμα που, αν επαληθευτεί, θα ανοίξει τον δρόμο για να προταθούν νέες φυσικά μοντέλα που θα το εξηγούν, είτε προσαρμόζοντας το Καθιερωμένο Πρότυπο είτε διατυπώνοντας εντελώς καινούριες θεωρίες.


"«Ο Κίσινγκερ ήταν το αφεντικό της ΕΟΚΑ Β''»! Μία ακόμη μαρτυρία για τα άγνωστα παρασκήνια του Κυπριακού!"

Πολλές εκπλήξεις κρύβουν τα άγνωστα παρασκήνια του Κυπριακού. Και οι μαρτυρίες ­ όπως αυτή που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα» ­ προσώπων που πρωταγωνίστησαν σε δραματικά γεγονότα έχουν την αυτονόητη σημασία τους.
Με αυτή τη σύντομη εισαγωγή δημοσιεύεται σήμερα η επιστολή του δρος Πατρόκλου Σταύρου, που υπηρέτησε επί δεκαετίες ως υφυπουργός παρά τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπήρξε ένας από τους πλέον έμπιστους και στενούς συνεργάτες του προέδρου Μακαρίου.


"Βρέθηκαν τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν στο ναυάγιο του "Μέντορα" - Υπάρχουν και άλλες κλεμμένες αρχαιότητες από την Ακρόπολη;" (εικόνες)

ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ
Μερικά από τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν φαίνεται πως βρέθηκαν κατά την διάρκεια των φετινών αρχαιολογικών ερευνών στο ναυάγιο του «Μέντορα» στα Κύθηρα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι το πλοίο μπορεί να πρεριέχει και άλλες άγνωστες κλεμμένες αρχαιότητες από την Ακρόπολη.

Σύμφωνα με αυτά, πέραν των γνωστών γλυπτών που μετέφερε ο «Μέντωρ», υπήρχαν και άλλες αρχαιότητες που ίσως να είχαν περισυλλεγεί από την ομάδα που δραστηριοποιούνταν γύρω από τον λόρδο Έλγιν.

"ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Μεγιστάνας τσέπωσε λεφτά διάσωσης του ΔΝΤ και «την έκανε» για τις ΗΠΑ!"

cartoon_bankers_runΔημοσιογράφοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κεφάλαια διάσωσης του ΔΝΤ που προορίζονταν για την Ουκρανία, βρέθηκαν μυστηριωδώς σε κυπριακό τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχεται από τον διαβόητο Ουκρανό ολιγάρχη Ihor Kolomoyskyi.
Ένα τεράστιο μέρος των $ 17 δισεκατομμυρίων του δανείου από το ΔΝΤ προς την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2014 ανακαλύφθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της Κύπρου, που ελέγχεται από τον εξόριστο Ουκρανό ολιγάρχη Ihor Kolomoyskyi.
Τον Απρίλιο του περασμένου έτους $ 3,2 δισ άμεσα εκταμιεύθηκαν προς την Ουκρανία και κατά τους επόμενους πέντε μήνες, άλλα 4,5 δισεκατομμύρια $ εκταμιεύθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ"

Το 1532 στόλος του βασιλιά της Ισπανίας Καρόλου του Ε΄, του Πάπα και των Ιπποτών της Μάλτας ήρθε στην Κορώνη και την κυρίευσε με τη βοήθεια των Σουλιμοχωριτών. Οι Τούρκοι πολιόρκησαν την Κορώνη για δύο χρόνια και το 1534 ο Κάρολος ο Ε΄ την εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί του όλους τους Αρβανίτες με τις οικογένειές τους. Τους εγκατέστησε στη Μεσσήνη της Σικελίας, στην Καλαβρία και στη Νεάπολη.
Τον Απρίλιο του 1875 όλοι οι κάτοικοι της Μπαντέσσα (Ν. Ιταλία) έκαναν αναφορά και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει εθνικά κτήματα και να τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν την απόφαση που είχαν πάρει να ξαναγυρίσουν στη γη των προγόνων τους.

"Το λουλούδι του Ολύμπου που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο"

Στον Όλυμπο φύεται αποκλειστικά ένα μικρό μοβ λουλούδι, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Το γιάνκεα (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.

"Ο Ράμα πράκτορας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια..."


ramaΤο γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγ. Αθανασίου είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη αλβανική επιθετικότητα όσοι γνωρίζουν από που κρατάει η "σκούφια" των αδελφών Ράμα δεν προκαλεί έκπληξη. Το σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει τη σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

"Σταμάτα να φοβάσαι και ζήσε!"

Σταμάτα να φοβάσαι το άγνωστο και το διαφορετικό. Το άγνωστο έχει ενδιαφέρον έχει και κινδύνους. Έχει όμως και μαγεία, γιατί σε οδηγεί σε νέα μονοπάτια.

Μη φοβάσαι το διαφορετικό και μη συμβιβάζεσαι επαναλαμβάνοντας μια ζωή σε ίδια σκηνικά που απλά εναλλάσσονται.

Το διαφορετικό σου δίνει ερεθίσματα και αφορμές για να σκεφτείς, να πράξεις, να δοκιμάσεις και τελικά να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.


"Η Κρήτη και Αθήνα του 1950, σε εικόνες που τράβηξε ένας από τους πρώτους τουρίστες" (βίντεο)

Κρήτη 1950Ένα ταξίδι στην Κρήτη τη δεκαετία του 1950 έκανε ο Harold Smeder, ένας από τους πρώτους τουρίστες του νησιού, απαθανατίζοντας περιοχές και ανθρώπους με τον φακό του. Τις φωτογραφίες συγκέντρωσε και διαμόρφωσε βίντεο ο γιός του.
Στο τέλος του βίντεο υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από την Αθήνα της εποχής.

"Στρατηγός Αυφαντής: Θέλουν να μας διώξουν από την Ελλάδα και να πάρουν την γη μας" (βίντεο)

Από συνομμωσιολογία, έχετε πήξει όλοι και πλέον όλα σας φαίνονται παράλογα και υπερβολικές φοβίες, από την υπερπληροφόρηση που υπάρχει. Το παρακάτω βίντεο όμως, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ' όψιν και όχι ως υπερβολή.

Ο Στρατηγός ε.α. κος Αυφαντής ΔΕΝ είναι κάποιος δεξιός ή αριστερός σαχλαμάρας που μέσα του υπερέχει ο υπερπατριωτισμός και ξεφουρνίζει ότι του κατέβει κυριευμένος από τυφλή αγάπη για την πατρίδα. Ότι λέει -όσο περίεργο και αν ακούγεται- είναι κατόπιν έρευνας και τεκμηρίωσης. Όταν μάλιστα αυτά που λέει, τα βλέπουμε και μπροστά μας πλέον, τότε έχουμε κάθε λόγο να ακούσουμε τι λέει.


"ΕΜΕΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ-«Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας ή λυσσασμένο σκυλί ή λιγούρι που ζηλευει τους ευπόρους»" (βίντεο)

ΒΑΣΙΛΗΣ-ΛΕΒΕΝΤΗΣΌποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι ή ακροδεξιός ή λυσσασμένο σκυλί.
Ή πεινάλας αποτυχημένος και μισεί τους ευρωπαίους.

Το δημοψήφισμα ήταν λέει αναμέτρηση λιγούρηδων με ευπόρους

"ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ 7ου ΑΙΩΝΑ Π.Χ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ"

Μοναδικά ευρήματα έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στη Χίο, όπου ανακάλυψαν τμήμα αρχαϊκής νεκρόπολης του 7ου και του 6ου π.Χ. αιώνα. Κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής έρευνας σε οικόπεδο στη θέση «Ψωμί», βρέθηκαν ταφές σε μεγάλους πήλινους πίθους, το στόμιο των οποίων σφράγιζε πλακοειδής λίθος. Οι πίθοι είναι ακόσμητοι ή φέρουν γεωμετρική εγχάρακτη διακόσμηση σε οριζόντιες ζώνες στο σώμα και πλαστικές μαστοειδείς αποφύσεις. Οι νεκροί ήταν τοποθετημένοι σε στρώση από βότσαλα θάλασσας, σε συνεσταλμένη στάση.

"ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ…"

http://www.nicemagazine.gr/wp-content/uploads/2015/08/hrusos-copy-620x330.jpgΞεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση των παγκόσμιων αγορών. Γιατί μαζεύουν όλοι χρυσό;

Τι είναι αυτό που τους φοβίζει; Έρχεται μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση… Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζορτζ Σόρος καλεί τους δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο να αγοράσουν χρυσό. Ίσως έχουμε μπροστά μας τον προάγγελο της επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης.


"ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ 130 εκατ. στο βρόντο για ενα έργο που δεν έγινε ποτέ!!"

H «ενδιάμεση λύση» για τον υπαρκτό λογαριασμό της ανύπαρκτης υποθαλάσσιας Θεσσαλονίκης - 130 εκατ. στο βρόντο.Ένα «φάντασμα» 130 εκατ. πλανάται πάνω από τα δημόσια ταμεία. Mόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το διαχρονικό και διακομματικό «επίτευγμα» της ανικανότητας του κράτους να προγραμματίσει σωστά τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα, -κυριολεκτικά, σε αυτή την περίπτωση-, «κερατιάτικα».

"Σχεδόν ολόκληρη η Ελληνική μυθολογία βρίσκεται αποτυπωμένη στον ουρανό"

Συνέντευξη του αστροφυσικού Στράτο Θεοδοσίου, στη Χριστίνα Διαμαντοπούλου

"Χωρίς υπερβολή σχεδόν ολόκληρη η θαυμάσια ελληνική μυθολογία βρίσκεται αποτυπωμένη στον ουρανό, ένα δώρο των προγόνων μας στην ανθρωπότητα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής κ. Στράτος Θεοδοσίου. Mε αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, με θέμα «Η Φιλοσοφία στη ζωή», που πραγματοποιείται την αύριο, 19 Νοεμβρίου στον Ιανό, ο κ. Θεοδοσίου μίλησε στο metrogreece.gr για την -άγνωστη στους περισσότερους από εμάς- ελληνική αστρονομική μυθολογία και την σχέση της με την φιλοσοφία....

"Έπεσε στο νερό για δοκιμαστικά ο «φόβος και τρόμος των θαλασσών»!"

russian_warship_admiral_grigorovichΗ εξελιγμένη ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich, που κατασκευάστηκε ειδικά για τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, κάνει τις τελευταίες θαλάσσιες δοκιμές στη ζώνη των υδάτων της Βαλτικής Θάλασσας.
Η Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα πάρει σύντομα την πιο προηγμένη φρεγάτα του μέχρι σήμερα. Το πλήρωμα θα δοκιμάσει τα συστήματα υποστήριξης του πλοίου, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μοναδικά όπλα που δεν υπάρχουν ανάλογα σε ολόκληρο το Ρωσικό Ναυτικό.

"«Ξεχασμένη» περιοχή του εγκεφάλου ανακαλύφθηκε ξανά μετά από 100 χρόνια"

98a6c7277b7bf5468eb185bee76f20d7_LΜια ζωτικής σημασίας δίοδος του εγκεφάλου που ελέγχει λειτουργίες όπως η οπτική αντίληψη και η κίνηση παρέμενε «ξεχασμένη» για περισσότερο από έναν αιώνα.


Το 2012, οι ερευνητές εντόπισαν το μονοπάτι αυτό σε μια περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ικανότητα ανάγνωσης, ωστόσο «ήταν αδύνατο να βρεθεί περιγραφή για αυτό σε κάποιον άτλαντα», δηλώνει ο Jason Yeatman από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
«Πιστεύαμε ότι έχουμε ανακαλύψει ένα νέο μονοπάτι που κανείς άλλος δεν είχε παρατηρήσει στο παρελθόν», συμπληρώνει ο Yeatman.

"Η «ανάγκη» για μια Παγκόσμια Θρησκεία και τον «αδιαμφισβήτητο ηγέτη» της..."

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να ηγηθεί ενός μελλοντικού «ΟΗΕ των θρησκειών», μιας προτεινόμενης οργάνωσης με «αδιαμφισβήτητη» αρχή που θα διακηρύξει «το θέλημα του Θεού».
Ο Πέρες υποστήριξε μια παγκοσμιοποιημένη πίστη υπό μια ενιαία παγκόσμια αρχή, προκειμένου να καταπολεμηθεί η «τρομοκρατία». Αλήθεια, όλος αυτός ο «πόνος» του Πέρες και των άλλων ομοίων του στην παγκόσμια ελίτ, είναι πραγματικά για την «ειρήνη» ή μια πιο σκοτεινή ατζέντα βρίσκεται πίσω από αυτό;


"Ελληνικό έδαφος υπό κατοχή: 11.000 λάθρο έχουν κυριεύσει την Λέσβο!"

ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ 6.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ! - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Λέσβου είναι αυτη την στιγμή ξένοι λαθρομετανάστες! Συνολικά στους 11.000 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες που έχουν κάνει απόβαση στο νησί με την χθεσινή ημέρα να κατέχει τα πρωτεία στην βίαιη είσοδο ξένων σε ελληνικό έδαφος από το 1941 που μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα!
Συνέχεια τα πλοία τους μεταφέρουν στην Αθήνα και συνέχεια αποβιβάζονται ολόκληρες στρατιές στο ελληνικό νησί χωρίς κανένα έλεγχο και χωρις κανέναν περιορισμό! Ουδείς τους εμποδίζει, όλοι είναι παρατηρητές της μεγαλύτερης εισβολής και αλλοίωσης της πληθυσμιακης σύνθεσης ενός νησιού που σε λίγο μόνο κατ'όνομα θα είναι ελληνικό...

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

"ΠΡΟΚΛΟΣ - ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΓΕΛΑΝΕ Ή ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ"

Σε αρκετά σημεία των Ελληνικών Θεολογικών Κειμένων - πρωτίστως στον Ομηρο - συναντάμε σκηνές στις οποίες οι Θεοί αναφέρεται ότι γελάνε ή κλαίνε.

Ο Πρόκλος μας λέει ότι το γέλιο των Θεών προσδιορίζει την αφθονία ενέργειας που κατευθύνεται προς το Σύμπαν και την αιτία της ευταξίας των εγκοσμίων πραγμάτων. Και επειδή η πρόνοια του είδους αυτού είναι ασύλληπτη και η παροχή όλων των αγαθών από αυτούς είναι αδιάλειπτη, για αυτό και ο Ομηρος αναφέρει ότι το γέλιο των Θεών είναι δυνατό και ασυγκράτητο.


"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ."


ΕἰκόναΟι ανταμοιβές για την ευσέβεια και οι τιμωρίες για την ασέβεια θεωρούνταν, σχεδόν αποκλειστικά δεδομένα σε αυτή τη ζωή , αυτό εισάγει το ζήτημα των προσδοκιών των Ελλήνων για την μετά θάνατον ζωή .
Για πολλούς σύγχρονους μελετητές των Ελλήνων, οι αντιλήψεις της ελληνικής μετά θάνατον ζωής έχουν διαμορφωθεί από την περίφημη περιγραφή του Ομήρου στην Οδύσσεια, στη συνάντηση του Οδυσσέως με τους νεκρούς στη Λ Ραψωδία.
Εκεί οι ψυχές των νεκρών , αϋλες , αδύναμες και χωρίς καμμία αίσθηση, αφίπτανται γύρω από τον Άδη . Σε μια είσοδο, στον κάτω κόσμο, ο Οδυσσέας κρατώντας πίσω τα πλήθη των ψυχών με το σπαθί του,  είναι σε θέση να συνομιλεί με τις ψυχές που θέλει δίνοντάς τους μερική προσφορά  από το αίμα του. Συμβουλεύεται από τον εδώ και πολύ καιρό νεκρό μάντη Τειρεσία για τα σχέδιά του, και για την επιστροφή του στην Ιθάκη .

"-)(- Κορινθιακό κιονόκρανο ευρέθη στον Νείλο!"

Συνοριοφύλακες της Αιγύπτου
(ναι, εκεί υπάρχει και τέτοιο σωμα!),
ανακάλυψαν την Κυριακή που μας επέρασε
τέσσερα αρχαία έργα τέχνης, ελληνιστική εποχής,
στο λιμανάκι της Ezbet El-Burg,
15 χλμ. ΒΑ. της Δαμιέττης (νυν Νταμιέτα)
στο βόρειο Δέλτα Νείλου.

Το ψαροχώρι Ezbet El-Burg επήρε το όνομά του
από έναν αμυντικό πύργο, που κάποτε
υπήρχε εκεί (πύργος > αραβ. burj, burg, bulg, κλπ.).
Ο Ahmed Al-Rawi, ο επί κεφαλής
της Κεντρικής Διοικήσεως για την Αρχαιολογική
Υπηρεσία Λιμένων
(ναι, στην Αίγυπτο, που σέβονται και υπολογίζουν
τον αρχαίο τους πολιτισμό, έχουν «σπάσει»
την Αρχαιολογική τους Υπηρεσία σε τομείς),
είπε ότι συνδέονται με ευρήματα που έχουν βρεθεί
βυθισμένα στον Νείλο,
αλλά και στην επιφάνεια του λιμανιού.