Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ… «ΠΕΣΕΙ» ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!"

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Άγκυρα με την είδηση ότι ο μεγάλος σύμμαχος της Τουρκίας, ο εμίρης του Κατάρ, Şeyh Tamim bin Hamad El Tani, θα επισκεφτεί επίσημα την Μόσχα το διήμερο 17-19 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να καλυτερεύσει το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών μετά τη έκρηξη της ρωσοτουρκικής κρίσης.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Habertürk, ο εμίρης του Κατάρ στην συνάντηση που θα έχει προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, θα συζητήσει δυο σημαντικά θέματα : το ένα είναι ο εμφύλιος της Συρίας και το άλλο το ενεργειακό ζήτημα, δηλαδή δυο θέματα για τα οποία η Τουρκία «καίγεται» άμεσα.


Όπως είναι γνωστό το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών, Τουρκίας και Κατάρ, για πολλούς ήταν και η κύρια αιτία για την έκρηξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία.
Μετά όμως την έκρηξη της ρωσοτουρκικής κρίσης και τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας κατά της Τουρκίας, φαίνεται πως κάποιοι στο Κατάρ άρχισαν να το ξανασκέφτονται και μάλλον κατάλαβαν ότι η μονομερής τοποθέτηση της χώρας τους υπέρ της Τουρκίας δεν τους συμφέρει.
Όπως φαίνεται αναμένεται νέο «χαστούκι» προς την Τουρκία, αυτή την φορά από τον μεγαλύτερο σύμμαχο της.
Μάλιστα!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Πηγή:
nikosxeiladakis.gr