Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"Τέρμα το ζέσταμα στα τρακτέρ – Επιτέλους κατέβηκαν στους δρόμους"

Πάνω από 500 τρακτέρ στις Σέρρες και 600 στην Καρδίτσα – Ενταση με ΜΑΤ στον Προμαχώνα – Κινητοποιήσεις στην Αργολίδα – Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία
Κινητοποιήσεις και μπλόκα έως και τις 20 Ιανουαρίου ανακοίνωσαν οι αγρότες οι οποίοι ανέβηκαν σήμερα στα τρακτέρ τους και βγήκαν στους δρόμους, σε πολλές περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης και ετοιμάζονται να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί.
Την Παρασκευή περισσότερα από 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, εκεί όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.
Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο.
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης αποφάσισε παράλληλα νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείουν νέα κάθοδο στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα, το συντονιστικό κάλεσε τους αγρότες στο μεσοδιάστημα να βγουν στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους.

Δείτε επίσης:

"Αγροτικό συλλαλητήριο και κλείσιμο οδού στην Αργολίδα"




Πηγή:
protothema.gr