Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Ποτάμι ρέει το αίμα στο Κουρδιστάν – Οι Τούρκοι σκοτώνουν, κανείς δεν μιλά!" (βίντεο)

Σε γενική επιστράτευση περνούν οι Κούρδοι της Τουρκίας για να αμυνθούν ενάντια στο τουρκικό κράτος.
Κούρδοι αξιωματούχοι του PKK καλούν τη νεολαία να ενταχθεί μαζικά στις γραμμές του YPS, της κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται τις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) από τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Οι τουρκικές δυνάμεις, στα πλαίσια της «αντιτρομοκρατικής» τους επιχείρισης, συνεχίζουν να δολοφονούν Κούρδους αμάχους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, Κούρδοι έχουν σκεπάσει με εφημερίδες το πτώμα ενός ηλικιωμένου που δολοφόνησε η τουρκική αστυνομία. Ενώ οι συγκεντρωμένοι θρηνούν γύρω από τον νεκρό, οι Τούρκοι ανοίγουν ξανά πυρ πάνω στο πλήθος:


Στο επόμενο βίντεο, τουρκικά τανκς βομβαρδίζουν κουρδικές κατοικίες:


Στις ακόλουθες φωτογραφίες, που έχουν αναρτηθεί στο Twitter, βλέπετε τους Κούρδους να θάβουν τους νεκρούς τους. Νεκρούς αμάχους, που δολοφόνησε το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς του ημιπαράφρονα Ερντογάν:



Στη Νίσιβη, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, συγκροτήθηκε μια ακόμα μονάδα γυναικών του YPS για να αμυνθούν ενάντια στην τουρκική αστυνομία και στρατό. Είναι οι κοπέλες που βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία:
Ο διοικητής του PKK Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το τουρκικό κράτος θέλει να κάνει τους Κούρδους να γονατίσουν πριν τη διαμόρφωση της νέας Μέσης Ανατολής. Εάν το τουρκικό κράτος σπάσει σήμερα τους Κούρδους, στη συνέχεια έχουν σειρά οι Αλεβίτες και οι δημοκρατικοί στην Τουρκία. Ο αγώνας μας είναι ενάντια σε Χούντα. Η νεολαία να ενταχθεί στις γραμμές του YPS και να πολεμήσει. Όσοι Κούρδοι νεολαίοι βρίσκονται στις μεγάλες τουρκικές μητροπόλεις, να επιστρέψουν πίσω στην Άμιδα (Ντιγιάρμπακιρ) και να καταταγούν. Οι Τούρκοι όπως δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν τους αντάρτες στα βουνά, έτσι δεν θα καταφέρουν και τίποτα ενάντια στις δυνάμεις του YPS μέσα στις πόλεις. Η κουρδική νεολαία δεν θα απαντά πλέον με πέτρες και μολότοφ, αλλά με σφαίρες».




Πηγή:
tribune.gr