Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"Αγροτικό συλλαλητήριο και κλείσιμο οδού στην Αργολίδα"

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, έπειτα από απόφαση σύσκεψης, πραγματοποίησε συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στη Δαλαμανάρα.


Η οδός Άργους- Ναυπλίου παρέμεινε κλειστή στο συγκεριμένο σημείο για περίπου μισή ώρα, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία.



Δείτε βίντεο της VDMedia Web Tv από την κινητοποίηση και τις ομιλίες των Νίκου Αγγέλου και Μιχάλη Κρόκου από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο.

Πατήστε για να δείτε το βίντεο
Σε ανακοίνωση τους οι αγρότες αναφέρουν

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή το επόμενο διάστημα, νόμο με την άγρια και εξοντωτική φορολόγηση και νόμο –λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση.

Προβλέπεται :

· Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

· Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Την ίδια στιγμή η σοδειά μας μένει απούλητη ή στην καλύτερη την παίρνουν τσάμπα οι έμποροι, σε τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

 Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που προσπαθούν να βγάλουν από την παραγωγή το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, για να μείνουν οι μεγαλοαγρότες και οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.

Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι μονόδρομος για εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, μας πετάει από τα χωράφια μας και τα κοπάδια μας.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος μαζικά, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής οι ΑΣ, με το πλαίσιο πάλης μας.

Ο αγώνας μας, πρέπει να είναι κοινός με ολόκληρη την εργατικής τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι εργατοϋπάλληλοι, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τους άλλους νομούς, που βγάζουν τα τρακτέρ στο δρόμο κάνοντας μπλόκο στη πολιτική του ξεκληρίσματος, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.


Πλαίσιο αιτημάτων του Συλλόγου μας:

· Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

· Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.


· Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
· Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.



· Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
· Άμεση πληρωμή ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

· Μέτρα πρόληψης από τον ιό της τριστέτσας στα εσπεριδοειδή. – Ένταξή του στις αποζημιώσεις του φυτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ.

· Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (Ανάβαλλος) για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

· Κοινωνική απόσυρση των εσπεριδοειδών με κρατική παρέμβαση, σε συνεταιριστικά συσκευαστήρια. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και αξιοπρεπές εισόδημα.

· Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.


Δείτε επίσης:

"Τέρμα το ζέσταμα στα τρακτέρ – Επιτέλους κατέβηκαν στους δρόμους"




Πηγή:
argonafplia.gr