Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

"Συνειδητή Ζωή: Γιατί να Έχει Κάποιος Επίγνωση Των Σκέψεων και Των Πράξεών Του"

Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε συνειδητά; Πώς επηρεάζει κάποιος τον κόσμο όταν ζει με επίγνωση;

Η οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος, είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στις σκέψεις μας και κατ’ επέκταση στις συμπεριφορές μας, οι οποίες κατά το ευδιακρίτως μεγαλύτερο ποσοστό είναι ασυνείδητες.

Όλη η ανθρωπότητα είναι κάτι σαν ένας μεγάλος εγκέφαλος, ο οποίος επεξεργάζεται τις σκέψεις όλων των ανθρώπων και βγάζει ένα αποτέλεσμα. ΟRalph Waldo Emerson το ονόμασε κοινό νου.

Υπάρχει ένας κοινός νους για όλους τους ανθρώπους είπε· τελικώς, είχε δίκιο.




Το Global Consciousness Project


O Dr. Roger Nelson στο πανεπιστήμιο του Princeton, δημιούργησε ένα πείραμα που βασίζεται σε γεννήτριες τυχαίων (φαινομενικά όπως αποδείχθηκε) αριθμών και στις προθέσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ανακάλυψε μετά από αμέτρητα πειράματα πως όταν μερίδες ανθρώπων συντονίζονταν σε κάποιο συναίσθημα ή σκέψη, τότε οι αριθμογεννήτριες δεν παρήγαγαν διόλου τυχαίους αριθμούς. Το όλο project που δημιούργησε το ονόμασε νοόσφαιρα (noosphere) και είναι το λεγόμενο ενοποιημένο πεδίο συνειδητότητας που περιγράφεται από τους σοφούς πολλών αρχαίων πολιτισμών.

Η κατάσταση της συνείδησης όλων των ανθρώπων δημιουργεί την τάξη που επικρατεί σε όλη τη Γη. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας καθορίζουν όχι μόνο την ατομική κατάσταση της ύπαρξής μας, αλλά όπως φαίνεται και τον κόσμο στον οποίο ζούμε· οι λεπτοφυείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ μας, μας συνδέουν με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, καθώς και με τη Γη, και έτσι δημιουργούμε όλοι μαζί τη συλλογική συνειδητότητα. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο μεγάλη ευθύνη φέρει ο καθένας από εμάς με τις σκέψεις του και τις συμπεριφορές του απέναντι σε συνανθρώπους του.

Η Επιστήμη της Κβαντικής Φυσικής

Από την άλλη πλευρά, η σύγχρονη επιστήμη της κβαντικής φυσικής έχει αποδείξει πως στο κατώτερο επίπεδο της ύπαρξής μας υπάρχει μία αόρατη ενέργεια που μας συνδέει όλους. Επίσης, τα πειράματα έχουν δείξει πως η πρόθεση του παρατηρητή, επηρεάζει το αποτέλεσμα του πειράματος. Ο Max Planck, “πατέρας” της κβαντικής φυσικής είπε:
Όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις αλλάζουν.

Κατά τη σύγχρονη επιστημονική σκέψη, όλο το σύμπαν είναι ενιαίο και διασυνδεδεμένο και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά, ενότητα. Αυτό που μας κάνει να βλέπουμε ξεχωριστά τα μέρη που απαρτίζουν το σύμπαν, είναι μία ψευδαίσθηση που δημιουργείτε λόγω της φυσιολογίας του εγκεφάλου μας. Όπως φαίνεται όμως, η οποιαδήποτε δράση κάποιου από τα μέρη του συνόλου, επηρεάζουν όλο το σύνολο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ελέγχουμε και να προσέχουμε το τι σκεφτόμαστε, τι λέμε και τι κάνουμε, καθώς όλα αυτά επηρεάζουν με κάποιον τρόπο – όσο ασυνήθιστο κι αν φαίνεται, όλο τον κόσμο. 

Είναι σημαντικό να ζούμε περισσότερο συνειδητά, να έχουμε θετικές προθέσεις και να συμπεριφερόμαστε με καλοσύνη απέναντι στους άλλους ανθρώπους.





Πηγή:
visualmeditation.co