Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"ΠΟΥΤΙΝ: ΜΗΝ «ΠΑΙΖΕΤΕ» ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!"

Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία απεύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμήρ Πούτιν, να μην παίζει επικίνδυνα παιχνίδια επικαλουμένη την συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ρωσοτουρκική κρίση που ξέσπασε τη υπαιτιότητα της Τουρκίας, γιατί θα το πληρώσει πολύ ακριβά και το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να την προστατέψει από μια ενδεχόμενη ρωσική επίθεση με όλα τα μέσα που διαθέτει η ρωσική πολεμική μηχανή.


Ο Βλαδιμήρ Πούτιν στην σημαντική συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bıld και η οποία πήρε μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, έκανε μεγάλη αναφορά στην ρωσοτουρκική κρίση και τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά στην ρωσοτουρκική κρίση και ότι η κρίση αυτή αφορά καθαρά την τουρκική πρόκληση να καταρριφτεί εν ψυχρώ το ρωσικό αεροσκάφος, μια πρόκληση για την οποία  η Τουρκιά θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη προς τον ρωσικό λαό.
Η Ρωσία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, θα κάνει ότι της περνά από το χέρι για να προστατέψει τα στρατηγικά της συμφέροντα και δεν θα ανεχτεί καμία άλλη πρόσκληση από την τουρκική πλευρά και σε αυτό το θέμα το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να ανακατευτεί γιατί η πρώτη που θα πλήρωση μια τέτοια ανάμιξη, θα είναι η ίδια η Τουρκία!
Εντωμεταξύ η τουρκική αντίδραση κατά του Ρώσου προέδρου αίφνης έχει πάρει και… θρησκευτική διάσταση. Πολλές τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν τον Ρωσο πρόεδρο σαν «Başrahip», δηλαδή σαν… «Ηγούμενο», αναφέροντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι φανατικός Ορθόδοξος και συνεπώς δεν έχει δικαίωμα να… κατηγορεί τον Ερντογάν σαν φανατικό ισλαμιστή.
Εκείνο που έχει «πειράξει» τους Τούρκους είναι ότι ο Βλαδιμήρ Πούτιν έχει εκφραστεί ανοιχτά ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό να προστατέψει τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής που μέχρι σήμερα σφάζονται εν ψυχρώ από τους Τζιχαντιστές, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Πηγή:
nikosxeiladakis.gr