Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ανώτεροι ιερείς ομολογούν πώς ανάβει το Άγιο Φως (βίντεο – μαρτυρίες ντοκουμέντα)

Πώς ανάβει το Άγιο Φως; Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα ακούσετε τον αρχιδιάκονο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Χαράλαμπο Κατενίδη, να αποκαλύπτει στον Στυλιανό Χαραλαμπάκη, σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία του το έτος 1965, πώς ανάβει το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα.
Επίσης, από το 15.40 λεπτά και μετά του βίντεο ο τοποτηρητής του Παναγίου Τάφου Κορνήλιος, εξηγεί κι αυτός με τη σειρά του πώς ανάβει το Πανάγιο Φως.
Όλες οι απαντήσεις από τα στόματα των επισήμων κληρικών ρίχνουν φως στο πώς ανάβει το Άγιο Φως. Προετοιμαστείτε…



Σε παλιά τηλεοπτική εκπομπή και Γεώργιος Μεταλληνός έχει αποκαλύψει και επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του προηγούμενου βίντεο:


Και ένα πλήρες αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Μετά από τις παραπάνω ομολογίες αντιλαμβάνεστε ότι όποιος διασπείρει τις φήμες περί «θαύματος» είναι ή αφελής, ή απατεώνας.


Πηγή:
tribune.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ: ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ ΦΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΥΛΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!!!

Υπάρχει όμως και μια παραδοχή-αποκάλυψη (και δεν είναι η μόνη) που ελάχιστοι γνωρίζουν,  Από ποιον;
Από κάποιον άθεο ή σκεπτικιστή ή αντικληρικαλιστή;

Όχι. Από τον νυν Μέγα Πρωτοπρεσβυτέρο (και διδάκτωρα θεολογίας) του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Τσέτση.

Τα λόγια που ακολουθούν είναι δικά του.

Πρόκειται για άρθρο του υπό τον τίτλο «Θρύλος και πραγματικότητα για το Άγιον Φως» στην εφημερίδα "Το Βήμα", 21/4/2006.  

Ας το διαβάσουμε. Λέει βαριές κουβέντες. Γι' αυτό αξίζει.  

«Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για "θαύματα" προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή της αφής το άγιον φως κατέρχεται θαυματουργικά "ουρανόθεν" για να ανάψει την λαμπάδα του πατριάρχου. [...]

Η ευχή την οποία αναπέμπει ο πατριάρχης προ της αφής μέσα στο «ιερό κουβούκλιο» είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία.

Ο πατριάρχης δεν προσεύχεται για την διενέργεια θαύματος. Απλώς «αναμιμνήσκεται» της θυσίας και της τριημέρου αναστάσεως του Χριστού και απευθυνόμενος σ' Αυτόν λέγει: «εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως, και δεόμεθά σου όπως αναδείξης αυτό αγιασμού δώρον...».

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο πατριάρχης ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον πανάγιο τάφο. [...]

Το μυστήριο όμως που καλλιεργήθηκε γύρω από το τελετουργικό της αφής του αγίου φωτός και οι λαϊκές περί αυτού αντιλήψεις στις μέρες μας συνετέλεσαν στην οικειοποίηση και εκμετάλλευση από εξωεκκλησιαστικούς κύκλους της άκρως συμβολικής και κατανυκτικής αυτής λειτουργικής πράξεως της εκκλησίας μας.

Ο λόγος τώρα για την διαπόμπευση του αγίου φωτός με την οργανωμένη αεροπορική μεταφορά του στον ελλαδικό χώρο, συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων, τιμητικών αγημάτων, ευζώνων και προσκόπων (και φυσικά τηλεοπτικών συνεργείων!), προκειμένου όπως ο νεοέλληνας γιορτάσει "αυθεντικό ελληνικό Πάσχα".

Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάστασιν Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο!»


Πηγή:
ieraellas-kinimaethnikon.blogspot.gr






Πηγή:
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ