Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Βόρεια Εύβοια: Ανακαλύφθηκε ζούγκλα με ύαινες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις και μαχαιροδόντες 7 εκατομμυρίων ετών!

«Μια μικρή ζούγκλα με ύαινες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες, γαζέλες, πιθήκους, αλλά και μαχαιρόδοντες (ένα είδος παρόμοιο του λιονταριού) που ζούσαν πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια στην ορεινή περιοχή της Κερασιάς στη Βόρεια Εύβοια, προσδοκά να φέρει στο φως με νέα ευρήματα η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον επιστημονικό υπεύθυνο, τ. καθηγητή Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας, Γεώργιο Θεοδώρου», αναφέρει σε χθεσινό άρθρο της η ιστοσελίδα imerisia.gr


“Aυτό που αναζητούμε πάντοτε”, τόνισε ο κ. Θεοδώρου «είναι η πληρότητα των επιστημονικών αποδείξεων. Βασικό ζητούμενό μας, είναι να ανακαλύψουμε ολόκληρους σκελετούς ή σημαντικά τμήματά τους κι ευτυχώς έχουμε ενδείξεις ότι η περιοχή της Κερασιάς μπορεί να δώσει σχετικά ευρήματα σκελετών, όπου τα οστά θα βρεθούν σε ανατομική συνέχεια, εφόσον βέβαια αποκαλύψουμε σημαντικές επιφάνειες, Πέρυσι τον Ιούνιο δουλέψαμε την τελευταία ανασκαφή και βρήκαμε ένα σημείο το οποίο υπόσχεται πολλά. Ξεκινήσαμε από οστά που είχαν έλθει στο φως – από μηχανήματα που κρατούν τον δασικό δρόμο ανοικτό- και εντοπίσαμε μια πολύ πλούσια συγκέντρωση οστών που εισχωρούν στα πρανή του δασικού δρόμου. Αυτήν την φορά ξέρουμε πού θα δουλέψουμε, καθώς υπάρχουν επτά συγκεκριμένα σημεία που μας έχουν δώσει καλό υλικό στο παρελθόν». ».
Οι ανασκαφές, όπως υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδώρου, αναμένεται να συνεχιστούν την άνοιξη του 2017!










Πηγή:
palmosev.gr