Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΕΝΝΕΑ.. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Οι Μυστηριώδεις Εννέα (Ντοκιμαντερ)

ΠΕΡΙ ΕΝΝΕΑ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
Θα φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον......

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 9 (ΕΝΝΕΑ)!!!
«ΣΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΒΗΜΑΤΑ…»

«722 τόσσον ἔνερθ᾽ ὑπὸ γῆς ὅσον οὐρανός ἐστ᾽ ἀπὸ γαίης·
τόσσον γάρ τ᾽ ἀπὸ γῆς ἐς τάρταρον ἠερόεντα.
ἐννέα γὰρ νύκτας τε καὶ ἤματα χάλκεος ἄκμων
οὐρανόθεν κατιών, δεκάτῃ κ᾽ ἐς γαῖαν ἵκοιτο·
[ἶσον δ᾽ αὖτ᾽ ἀπὸ γῆς ἐς τάρταρον ἠερόεντα·]»
(Και τόσο κάτω απ᾽ τη γη τούς ρίξανε, όσο απέχει από τη γη ο ουρανός.
Γιατί τόση είναι η απόσταση απ᾽ τη γη μέχρι το νεφελώδη Τάρταρο.
Μέρες εννιά και νύχτες αμόνι χάλκινο
από τον ουρανό αν έπεφτε, τη δέκατη στη γη θα έφτανε.
[Κι εξίσου πάλι από τη γη στο νεφελώδη Τάρταρο:])
«790 ἐννέα μὲν περὶ γῆν τε καὶ εὐρέα νῶτα θαλάσσης
δίνῃς ἀργυρέῃς εἱλιγμένος εἰς ἅλα πίπτει,
ἡ δὲ μί᾽ ἐκ πέτρης προρέει, μέγα πῆμα θεοῖσιν.»
(Γιατί στα εννιά του δέκατα ο Ωκεανός γύρω απ᾽ τη γη κι από τη ράχη την πλατιά της θάλασσας
στριφογυρνά με ασημένιες δίνες και χύνεται στον πόντο,
ενώ το ένα δέκατο κυλά απ᾽ το βράχο, μεγάλη συμφορά για τους θεούς.) ΗΣΙΟΔΟΥ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΣΤΙΧΟΙ 720-723α & 790-792

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΝΝΕΑ
Ο αριθμός ΕΝΝΕΑ (9) έχει μία μοναδική ιδιότητα την οποία ουδείς άλλος αριθμός έχει: Με όποιον αριθμό και αν πολλαπλασιασθεί, ο προκύπτων ως γινόμενο αριθμός έχει ως ΠΥΘΜΕΝΙΚΟ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟ το ΕΝΝΕΑ (πυθμενικός λεξάριθμος είναι ο μονοψήφιος αριθμός που προκύπτει αν προσθέσουμε τα ψηφία ενός αριθμού.Π.χ. ο πυθμενικός λεξάριθμος του 27 είναι 2+7=9, ο πυθμενικός λεξάριθμος του 81 είναι 8+1=9, ο πυθμενικός λεξάριθμος του 243 είναι 2+4+3=9).Παρατίθενται κατωτέρω αριθμοί πολλαπλασιαζόμενοι επί εννέα, δίνοντες άπαντες το 9 ως πυθμενικό λεξάριθμο:
1x9=9 2x9=18 3x9=27 4x9=36 5x9=45 6x9=54 7x9=63 8x9=72 9x10=90
9x11=99 9x12=108 9x13=117 κ.λ.π.
9x27=243 9x48=432 9x72=648 9x243=2187 9x360=3240 9x2160=19440
Η λέξις ΕΝΝΕΑ, έχει ως λεξάριθμο το 111, ήτοι πυθμενικό λεξάριθμο το 3.Ασφαλώς υπάρχει και ετυμολογική σύνδεσις μεταξύ ΕΝ και ΕΝΝΕΑ, αλλά και το εννέα είναι πολλαπλασιασμός της τριάδος επί τον εαυτό της.
Λαμβάνοντας υπόψιν και ότι ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ έγραψε τις «ΕΝΝΕΑΔΕΣ» δυνάμεθα να συμπεράνουμε ότι, το ΕΝΝΕΑ δια της ΤΡΙΑΔΟΣ, είναι απότοκος της ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ή ΘΕΟΥ ή ΑΓΑΘΟΥ.
Το ΈΝΑ ΟΝ (κατά την Νεοπλατωνική φιλοσοφία) ή ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ, έχει εκπορεύσει την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΖΕΥΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΘΗΝΑ (ή αλλιώς ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ-ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ).
ΔΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΝ ΤΡΙΑΔΩΝ (ΗΤΟΙ ΔΙΑ ΕΝΝΕΑΔΩΝ, ΕΙΚΟΣΙΕΠΤΑΔΩΝ Κ.Λ.) ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, περιλαμβανομένου και του υλικού κόσμου.
Κατά την ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ υπάρχουν ΤΑΞΕΙΣ ΘΕΩΝ, αρχομένων παρά του ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΘΕΟΥ και κατερχομένων δια συνεχών διαβαθμίσεων εις το άπειρο πλήθος των δαιμόνων.Εκάστη ανωτέρα βαθμίδα περιέχει ως τμήμα της τις κατώτερες και δύναται να συμμετέχη και εις αυτές.Π.χ. η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΘΗΝΑ, δύναται ταυτοχρόνως να κατέρχεται και εις το υλικό σύμπαν και να εμφανίζεται ως ΟΡΑΤΗ ΑΘΗΝΑ εις τους ανθρώπους (όπως ο στρατηγός δύναται να επιθεωρήσει έναν λόχο, δίχως να υποβιβάζεται εις λοχαγό).
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑ:
Α.Εννέα είναι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος (όχι με τον Πλούτωνα, αλλά με τον κατεστραμμένο Φαέθοντα, εις την νυν ζώνη των αστεροειδών).
Β.Το εννέα συνδέεται και με τον μεταπτωτικό κύκλο των αστερισμών, ως διαιρέτης των υποδιαιρέσεών του: Οι 36 δεκανοί, τα 72 έτη που συμπληρώνεται η μετάπτωση μίας μοίρας, τα 2160 έτη που γίνεται η μετάπτωση μεταξύ αστερισμών κ.λ.π.
Γ.Εννέα ήσαν οι άρχοντες των Αθηνών, οι Μούσες, οι άρχοντες του Σύμπαντος κατά τους Μάγιας (οι οποίοι και χρησιμοποιούσαν εννεαδικό αριθμητικό σύστημα) κ.λ.π.
Δ.Το ένατο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου είναι το Θ, που συνδέεται με τον ΘΕΟ.Η λέξις ΘΕΙΟΝ λεξαριθμικά=144, το οποίο έχει πυθμενικό λεξάριθμο το 9 και διαιρείται ακεραίως δια 9
Ε.Εννέα είναι τα αγγελικά τάγματα κατά την χριστιανική παράδοση.
ΣΤ.Με εννέα μήνες ΤΟΚΕΤΟΥ γεννάται ο άνθρωπος.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
[ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΑΙΑΣ: ΓΗ/ΥΔΩΡ/ΑΗΡ/ΠΥΡ ]……
Οπου ΠΥΡ….ήταν αυτό που έδωκεν απλόχερα….ο ΠΡΟ-ΜΗ-ΘΕΑΣ….δηλα δή ….. Η ΓΝΩΣΙΣ…..τον οποίο στην συνέχεια τιμώρησε ο ΖΕΥΣ=9 ….και ο ΑΕΤΟΣ=9….του κατέτρωγε,,,,το ΗΠΑΡ=9….ήτοι….999.
Για όσους δεν έχουν θέασιν εις το 999……και δεν ακολουθούν την ΟΡΘΗ=7 ΓΡΑΦΗ=9….δηλαδή την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ και την γνώσιν της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, τότε παρουσιάζουν ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ= 124…..όπου παρατηρείται η έλλειψις του αριθμού 3 στη λέξη ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ....δηλα δή...τους λείπει η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ: ( ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ / ΑΘΗΝΑ ).
Ούτως για όσους λοιπόν επικρατεί η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ……χρειάζεται οπωσδήποτεΙΑΣΙΣ=421
[ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ=124 / ΙΑΣΙΣ=421]....ακριβώς αντίθετη αρίθμησις.
Η ΟΔΟΣ προς το ΦΩΣ=1500=>6…..έρχεται δια μέσω του Ε=5…..εις το επόμενον στοιχείον της ΓΑΙΑΣ …όπου την περιλούζει….και είναι ο ΑΙΘΗΡ. Με την εμφάνιση του Ι=10…..της Ιεράς Τετρακτύος …..μετατρέπεται….σε ΕΙ=5+10=15=>6. ……δηλα δή η εμφάνισις του ΕΞ/6….του πρώτου ΤΕΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ....ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
Ίνα μετατραπεί το κάθε ανθρώπινο Όν ως Ε…οφείλει…..να κοιτάΕΙ….ψηλά ατενίζοντας τον αριθμό 9=ΘΗΤΑ. Ο Πυθαγόρειος αριθμός ΕΝ-Νέα-(ρχή)…..ή αλλιώς ΕΝ-ΝΕ-Α…..δηλα δή ηΕΝΝΕΑΣ….παράγεται από φιλοσοφικής απόψεως και αριθμητικής, από την γνωμονική μονάδα δι’ απλής αυτογεννήσεως της....πέραν της αρχικής , ήτοι:
Αρχική τριαδική μονάς(=3)+2 φορές αυτογέννησις (2Χ3) ή αριθμητικά 3+(2Χ3)=9-ΕΝΝΕΑΣ.
Οι Πυθαγόρειοι επρέσβευαν ότι η ΕΝΝΕΑΣ....ήτο η «Κόρη» προελθούσα από την Μητέρα και τον Πατέρα με αυτογέννησι εκ του Πατρός, πράγμα που και επιβεβαιούται ως εξής:
ΠΑΤΗΡ=489=>21=>3=αρχική γέννησις του Πατρός(3) από την έλξιν της αρχικής Μονάδος(1) από το Χάος(2).
ΜΗΤΗΡ=456=15=>6=(2Χ3)=πρώτη αυτογέννησις του 3 προς δημιουργίαν της εξάδος (ΣΥΝ-ΠΑΝ).
ΚΟΡΗ=198=18=>9=(3Χ3)=δευτέρα αυτογέννησις της τριαδικής μονάδος, ήτοι συνολικά: (1+2)+(2Χ3)=9…..δηλα δή
ΕΝΝΕΑ=ΕΝ-ΝΕ-Α=111.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
ΕΝΝΕΑΣ
Κατά τον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ οι ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ ονόμαζαν την ΕΝΝΕΑΔΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ.
Κατά τον ΙΑΜΒΛΙΧΟ, ο ΟΡΦΕΥΣ και ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ την ονόμαζαν ΚΟΥΡΗΤΙΔΑ ή ΚΟΡΗ.
Επίσης ο ΠΡΟΚΛΟΣ συσχετίζει την ΕΝΝΕΑΔΑ με την ΚΟΥΡΗΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (Προκλ. θεολοφ.Πλάτων).
Ο ΕΝΝΕΑ είναι ο μεγαλύτερος εντός της δεκάδος αριθμός και το τέλος μιας σειράς. Η λέξη ετυμολογικώς φαίνεται ότι αναφέρεται στην ΕΝΑΔΑ (μονάδα) διότι συμπάσχει, με αυτήν και κρατεί το άλλο άκρο (της ΔΕΚΑΔΟΣ), έτσι έχει ονομασθεί ΕΝΝΕΑΣ ως εάν να είναι ΕΝΑΣ κατά παραγωγή από τον 1 εντός του οποίου ΕΝΟΣ, τα πάντα περιέχονται.
Ενδιαφέρον είναι ότι οι ΜΟΥΣΕΣ ήταν ΕΝΝΕΑ.
Κείμενο:




Πηγή:
Επιμέλεια - Γιώργος Βουδούρης
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ