Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Ρωσία έχασε την έδρα της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η Σαουδική Αραβία των αποκεφαλιστών ΟΧΙ!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ GROTHIA.GR:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” ΟΗΕ, ΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΟΥΑΧΑΜΠΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΩ Η ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ,ΟΧΙ!


Για πρώτη φορά από το 2006, η Ρωσία δεν θα είναι μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί.
Η Ρωσία έχασε την έδρα της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δεν επανεξελέγη ως μέλος, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους για να αποτελέσουν μέρος του σώματος.
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκε η εκλογή των 14 από τα 47 μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ρωσία επεδίωξε την επανεκλογή της, ωστόσο δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους. Λίγο πριν την ψηφοφορία διάφορες (ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΤΙΚΕΣ )οργανώσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της ρωσικής δράσης στη Συρία.
Το Συμβούλιο διαθέτει 47 θέσεις, οι οποίες διαμοιράζονται με περιφερειακά κριτήρια.
Μετά την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, στην οποία είχε ως «αντιπάλους» την Κροατία και την Ουγγαρία, η οποία επανεξελέγη.

Επίσης, την επανεκλογή της εξασφάλισε και η Σαουδική Αραβία, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Πηγή:
grothia.gr