Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τους «τσακίζει» και στο Διάστημα – Τι δήλωσε ο Μεντβέντεφ για τις δυνατότητες της Ρωσίας

Είναι πλέον γνωστό πως οι Αμερικανοί αστροναύτες έχουν ανάγκη τα ρωσικά σογιούζ, προκειμένου να μεταφερθούν στον ρωσικής κατασκευής Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πλέον η Ρωσία, με την κατασκευής του κοσμοδρομίου «Βαστότσνι», μετατρέπεται στην απόλυτη διαστημική υπερδύναμη.


«Η δεύτερη φάση της κατασκευής του κοσμοδρομίου ‘Βαστότσνι’ δεν συνιστά μόνο μια σύνθετη κατασκευή, αλλά και εγγύηση του ότι η Ρωσία, στο προσεχές μέλλον, θα διατηρήσει το στάτους της ηγετικής διαστημικής δύναμης, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μενβέντεφ και πρόσθεσε:
«Πρόκειται πραγματικά για ένα μεγάλο, δύσκολο έργο, κι όχι απλά για μια περίπλοκη κατασκευή με υψηλές τεχνολογίες. Για ευνόητους λόγους είναι μια εγγύηση, για το ότι η Ρωσία τα προσεχή χρόνια θα διατηρήσει το στάτους της ηγετικής διαστημικής δύναμης. Και, το στάτους αυτό για μας έχει αξία και θα θέλαμε να κάνουμε τα πάντα, ώστε η χώρα μας να διατηρήσει αυτό το στάτους».
Η κατασκευή του κοσμοδρόμιου «Βαστότσνι» ξεκίνησε το 2012, κοντά στο οικισμό Τσιολκόφσκι (παλαιότερα λέγονταν Ουγκλεγκόρσκ) στην περιοχή Αμούρ.
Θα συνιστά το πρώτο ρωσικό κοσμοδρόμιο, πολιτικού προορισμού, το οποίο θα διασφαλίσει την ανεξάρτητη πρόσβαση της Ρωσίας στο Διάστημα.
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ιστορικής σημασίας εκτόξευση πυραύλου φορέα τύπου «Souyz-2.1a» με τρεις τεχνητούς δορυφόρους, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς από το Βαστότσνι στις 28 Απριλίου.




Πηγή:
el.gr