Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν σήμερα(29/9) 2.496 χρόνια πριν, ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησε στη Σαλαμίνα

«Εάν η Δύση είχε γενέθλια, αυτά θα ήταν σήμερα» γράφει η Telegraph, με αφορμή τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, «τη μάχη που έθεσε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού».

Ο Ντόμινικ Σέλγουντ, είναι Άγγλος ιστορικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας και δικηγόρος. Με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία έγινε πριν από 2.496 χρόνια - το 480 π.χ.- έχει γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Οι αστροπόλεις των Ελλήνων - Αλεξάνδρεια εν Αιγύπτω

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα των γενεθλίων τού Μ. Αλεξάνδρου.

Οι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Έλληνας από την Μάνη ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης;

Γράφει ο Ιερέας Νικόλαος Στεφανόπουλος, τον Αύγουστο του 1738
«Και εμπήκαν 430 Στεφανόπουλοι, οι πλέον διαλεχτοί και άξιοι συν τοις συμβίαις και τα τέκνα αυτών και πήραν μαζί τους και μερικές φαμελιές, 300 άτομα από άλλα χωρία, το όλον εφτακόσιες τριάντα ψυχές (730)»

Σήμερα στο Καργκέζε υπάρχουν ελληνικές οδοί και ξενοδοχεία με ελληνικά ονόματα.
Rue de Grece = Οδός Ελλάς
Rue de Magne = Οδός Μάνης
Rue de Vitylo = Οδός Βοίτυλο


Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν (Εικόνες, Βίντεο)

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΣΠΟΡ» ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ
Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία «άγνωστη» ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;


Ρόφημα με λιναρόσπορο για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα!

Λιναρόσπορος Ποτό – Ο καλύτερος τρόπος για απεξάρτηση και να χάσετε βάρος
Αυτό το απολαυστικό ρόφημα παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία, βοηθά στη διατήρηση του επιθυμητού σωματικού βάρους και κάνει το δέρμα σας λαμπερό και υγιές.
Ο λιναρόσπορος περιέχει πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, που εξομαλύνει την εργασία του εντέρου. Ο σπόρος έχει τη δύναμη να εξαλείψει τις τοξίνες από το σώμα, την ομαλοποίηση του μεταβολισμού, την μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζει την όρεξη.

Δήλος: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο και άγνωστες κτηριακές κατασκευές

Ένα ναυάγιο, καθώς και άγνωστες μέχρι σήμερα κτηριακές κατασκευές, ανακαλύφθηκαν ανοιχτά της Δήλου, στο πλαίσιο της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη δυτική ακτή του νησιού, από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Μυστήριο στην Ιαπωνία: Βρέθηκαν "ρωμαϊκά" νομίσματα σε πύργο του 13ου αιώνα

Οι Ιάπωνες αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη χώρα νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα ερείπια πύργου στο νησί Οκινάουα, σε απόσταση 10 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Ρώμη.

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΜΠΛΟΚΗ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Τι είναι «Κβαντική διεμπλοκή»;
Είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο δύο αντικείμενα που δημιουργούνται ταυτόχρονα, για παράδειγμα δύο ηλεκτρόνια, παραμένουν μεταξύ τους σε επαφή ανεξάρτητα του χώρου που χωρίζει το ένα από το άλλο και ανεξάρτητα από τον χρόνο δημιουργίας τους. Αν στείλουμε το ένα από τα δύο ηλεκτρόνια στις παρυφές του σύμπαντος και επιδράσουμε πάνω στο ένα από τα δύο, το άλλο αντιδρά ακαριαία.

Ο ύμνος της Κινέζας Χου – Κάι για τον Ελληνισμό, που καταστρέφουν εδώ και αιώνες οι «άρειοι» ούνοι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΥΝΟΣ – ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΘΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

Η Κινέζα Χου Κάι αποκρυπτογραφεί τον Ελληνική πνοή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Προέδρου Μάο:
Ναι, Κίνα και Ελλάδα, δύο χώρες που έχουν την ίδια μεγάλη ιστορία.(Σχόλιο ΕΠ: Δεν ισχύει αυτό! Αλλά έτσι το λέει αυτή..) ΄Οταν σήμερα γυρίζουμε το κεφάλι μας να κοιτάξουμε πίσω, όχι τόσο μακριά, όχι πιο πολλά από 2500 χρόνια, τι μπορούμε να δούμε;


Ο Κολόμβος άρχισε το εξερευνητικό του ταξίδι στην Αμερική έχοντας λεπτομερή χάρτη της Αμερικής!

Ένα σύγγραμμα που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και φέρεται να γράφτηκε από τον Βαρθολομαίο Κολόμβο, τον αδελφό του διάσημου εξερευνητή που ανακάλυψε την Αμερική και δείχνει ότι ο Γενουάτης εξερευνητής κατείχε στην πραγματικότητα έναν μάλλον λεπτομερή χάρτη της ηπείρου, όταν έφυγε από την Ισπανία για το πρώτο ταξίδι του.


Φωτεινή Αγραφιώτη: Η Ελληνίδα που ανακάλυψε το βραχιόλι που ταυτοποιεί τον χτύπο της καρδιάς

Η Φωτεινή Αγραφιώτη ήταν μόλις 25 ετών, όταν κάνοντας το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Τορόντο κατάφερε να ταυτοποιήσει τον χτύπο της καρδιάς του ανθρώπου ως μοναδικό βιομετρικό χαρακτηριστικό στοιχείο της ταυτότητας του. Τρία χρόνια αργότερα, η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τη νεαρή ερευνήτρια στη δημιουργία ενός βραχιολιού, του «Nymi», που όποιος το φορά αποκτά... ιδιαίτερες δυνατότητες: μπορεί να ξεκλειδώνει το κινητό του τηλέφωνο, να πληρώνει τους λογαριασμούς του ακουμπώντας την πιστωτική του κάρτα πάνω στο βραχιόλι, να ξεκλειδώνει τον υπολογιστή του, την πόρτα του σπιτιού του κλπ.

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ - "ΔΑΚΡΥΟΕΝ ΓΕΛΑΝ", Η ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΩΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

…Οι Έλληνες στάθηκαν ένας κόσμος άκρα μελαγ­χολικός. Το καθημέρα των ελλήνων είναι το όρος Σίπυλο της Νιόβης, ό­που όλες οι βρύσες στάζουνε λύπη. Η λιγνή Ελλάδα ήταν μία κλαίου­σα ιτιά. Εδώ ως και τα ζώα μύρουνται και δακρύζουν. Θυμήσου, για παράδειγμα, τα δάκρυα που χύνανε τα άλογα του Αχιλλέα [Ομήρου, Ρ 437-8].

Σε οίκο ανοχής, όπου εκδιδόταν η μάνα του, γεννήθηκε ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ! (Ντοκουμέντο)

Το να είναι κάποιος «πατέρας» (ata εις την τουρκικήν γλώσσα) του τουρκικού λαού αποτελεί μοναδικό και σημαντικό γεγονός στην ιστορία αυτής της χώρας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι να είσαι πατέρας. Ακόμη και κάποιος που συμπεριφέρεται με καλοσύνη στον συνάνθρωπο του λέμε ότι του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας, στην μεταφορική βέβαια έννοια της λέξης. Αλλά το να υποχρεώνεις έναν λαό να σε ονομάζει πατέρα, να σε λατρεύει για τα «επιτεύγματά», τις «αρχές»  και τα «κατορθώματά» σου είναι παράλογο και ίσως υποκρύπτει κάτι βλαπτικό για την προσωπικότητά σου.

Εικόνες από ένα παράλληλο σύμπαν, όπου τα ζώα πήραν τη θέση των ανθρώπων

«Οι άνθρωποι είναι οι διάβολοι της γης, και τα ζώα οι βασανισμένες ψυχές.» ~ Σοπενχάουερ
Δείτε μερικές φωτογραφίες που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα… σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου τα ζώα κυριαρχούν ως άνθρωποι του τώρα..

Τροφή για σκέψη για να μάθουμε από τα λάθη μας.

Ρωσία: «Η τελευταία δήλωση των ΗΠΑ αποτελεί έμμεση παραδοχή για συνεργασία τους με τους τρομοκράτες»

Η Ρωσία έχει σοκαριστεί από τον απειλητικό τόνο της τελευταίας δήλωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Συρία, θεωρώντας ότι ισοδυναμεί με υποστήριξη της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ!! Η Commerzbank θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους - Τρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας..

Με στόχο να καταστεί κερδοφόρα σε βιώσιμη βάση έως το 2020 η Commerzbank ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή σχεδόν 10.000 θέσεων εργασίας και ότι θα σταματήσει προς το παρόν τη διανομή μερισμάτων. Η κίνηση αυτή της γερμανικής τράπεζας βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την γερμανική οικονομία που ήδη δοκιμάζεται από την Deutsche Bank.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Νευροεπιστήμονες επιβεβαιώνουν τον Πλάτωνα: Η Συνείδηση βρίσκεται Παντού

Σύμφωνα με τις θεωρίες της νευρολογίας, η συνείδηση είναι μια εγγενής ιδιότητα των πάντων γύρω μας, όπως ακριβώς είναι η βαρύτητα. Αυτές οι θεωρίες δεν διατυπώνονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν σε αρκετές αρχαίες ανατολικές δοξασίες και θρησκείες, αλλά και σε αρχαία συγγράμματα φιλοσόφων. Ένας από τους πρώτους που έκανε τέτοια αναφορά, ήταν ο Πλάτωνας πριν από 2300 χρόνια.

Η Αντελίνα Τζολί παραδέχεται 'οτι για να μπεί στο Χόλιγουντ, έπρεπε να κάνει φρικτά πράγματα για τους…ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ!

Η Αντελίνα Τζολί παραδέχεται 'οτι για να μπεί στο Χόλιγουντ, έπρεπε να κάνει φρικτά πράγματα μόνο και μόνο για τους…ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ που ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ–και όλο τον πλανήτη εδώ που τα λέμε…


Το ακόλουθο βίντεο που πρόκειται να δείτε κυκλοφόρησε για τη πρώτη φορά στις 23 Σεπτ.(2016) του μηνός στο YouTube.com και ήδη έχει 1.141.407 προβολές! 

Της Γης παιδί είμαι και του έναστρου Ουρανού - Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος

«Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον. τόδε δ’ ίστε και αυτοί. Διψίη δ’ ειμί αύη και απόλλυμαι. Αλλά δότ’ αίψα ψυχρόν ύδωρ προρρέον της Μνημοσύνης από λίμνης». 

(Της Γης παιδί είμαι και του έναστρου Ουρανού• το γένος μου είναι βεβαίως ουράνιο. Αυτό το γνωρίζετε και οι ίδιοι. Φλέγομαι από την δίψα μου και χάνομαι• δώστε μου γρήγορα κρύο νερό που αναβρύζει από της Μνημοσύνης την λίμνη). 


Αυτή είναι η ρωσική πρόταση για την προμήθεια Su-35BM - «Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται» λέει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας (upd) (βίντεο)

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35

Επίσημη πρόταση για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM πρόκειται να καταθέσει η Ρωσία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση η αποδοχή ή η απόρριψή της.

Περιμένετε ειρήνη από έναν τέτοιο άνθρωπο;

Ο Μπαν Κι-μουν, που θα συμπληρώσει θητεία οκτώ χρόνων στο τέλος του έτους, θα περάσει στην Ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα πιόνια της Αμερικής.

Θυμάστε την τρομερή ομιλία που έκανε προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 η τότε Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ; Να τη θυμίσουμε σε όσους δεν τη θυμούνται. Είχε πει το εξής κοιτάζοντας κατάματα τον Ομπάμα:

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 75% ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 75% ΝΕΡΟ
ΕΑΝ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ.... ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ.... ΤΟΤΕ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ
ΕΑΝ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ..... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ;;


Το ΞΥΛΟ της χρονιάς έφαγαν τα τάγματα εφόδου των αναρχοκατσαπλιάδων από αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες!!! (Βίντεο)

Το ξύλο της χρονιάς τους από αγανακτισμένους Κρητικούς με "κατσούνες" έφαγαν οι κρανοφόροι των ταγμάτων εφόδου του Σύριζα στο Ρέθυμνο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τα κέντρα λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση αμόλησε στους δρόμους τα παρακρατικά κοπρόσκυλα με τα ρόπαλα και τα μαυροκόκκινα κουρελόπανα. Δυστυχώς για τις συμμορίες του Σύριζα, οι Κρητικοί πατριώτες δεν μάσησαν με την τρομοκρατία τους και ξυλοφόρτωσαν άμεσα τους εγκληματίες της άκρας αριστεράς.

Και επισήμως η ελληνική γλώσσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ

Οι Έλληνες της Ρωσίας μαζί με τους επίσημους φορείς του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ κήρυξαν επίσημα την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος Νεοελληνικής Γλώσσας (φωτ.: agoor.ru)

Διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ακυρώνουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (Βίντεο)




Περισσότεροι από διακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και επέβαλαν την ακύρωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Μάλιστα, βγήκε «σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς η πρώτη κατοικία πολυμελούς και παντελώς άπορης οικογένειας, με τον πατέρα και ένα από τα τέσσερα παιδιά ΑΜΕΑ!» όπως κατήγγειλε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που διοργάνωνε τη συγκέντρωση, μια διαδικασία που τελικά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση των συγκεντρωμένων.

Δεν ΑΝΤΕΧΟΥΝ άλλους ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ οι Χιώτες! ΒΓΗΚΑΝ στους δρόμους! – «ΜΟΥΖΑΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΚΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!» (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμική και αυθόρμητη, ενωτική και αχρωμάτιστη αλλά κυρίως ουσιαστική ως προς το μήνυμα που έστειλε προς την Κυβέρνηση ήταν η μεγαλειώδης συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, κάνοντας τους αδρανείς Χιώτες για πρώτη φορά να σηκωθούν από τον καναπέ και να διαδηλώσουν ενάντια στην επιχειρούμενη μετατροπή του νησιού σε ένα απέραντο hotspot.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

H μαγεία των αρχαίων μνημείων στην Ελλάδα του 19ου αιώνα

Οι σπάνιες ακουαρέλες των Edward Dodwell και Simone Pomardi από τα ταξίδια τους στην Ελλάδα.


Κάθε βράχος, κάθε ακρωτήρι και ποτάμι στην Ελλάδα είναι στοιχειωμένο από τους νεκρούς της». Έτσι  περιέγραφε τα ταξίδια του στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα ο Edward Dodwell. Ο γνωστός συλλέκτης της εποχής ταξίδεψε στην Ελλάδα (επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) μαζί με τον Ιταλό καλλιτέχνη Simone Pomardi ο οποίος ζωγράφισε πάνω από χίλιες ακουαρέλες και σκίτσα μιας ονειρικής Ελλάδας με ελάχιστους κατοίκους και εντυπωσιακά, σχεδόν άγνωστα, αρχαία μνημεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ και ΗΠΑ.

Στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Νεβάδα συμβαίνουν ανεξήγητες καταστάσεις και είναι γνωστή με το όνομα Nellis Range Complex και περιλαμβάνει:
  • Την περιοχή 51, ή Αεροπορική Βάση Έντουαρντς.
Είναι μια τεράστια σε έκταση Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Επίσημος σκοπός της βάσης είναι η εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων για την απόκρουση των εξωγήινων.
Η βάση γίνεται συχνά θέμα συζητήσεως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για θεάσεις UFO.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27/9 1834 Αρχίζει στο Ναύπλιο η «Δίκη των Δικαστών»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1834…
Αρχίζει στο Ναύπλιο η «Δίκη των Δικαστών» Γεώργιου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Θα αθωωθούν πανηγυρικά από το δικαστήριο.
Η δίκη του Κολοκοτρώνη έγινε στο παλιό τζαμί του Ναυπλίου, της πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Κράτησε πολλές μέρες και τελείωσε στις 26 Μαϊου 1834.

Βαγγέλης Παπαθανασίου: «Oλοι είμαστε συνάθροιση δισεκατομμυρίων ετών μνήμης» (+Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Με αφορμή το έργο «Rosetta» που κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο έλληνας δημιουργός μιλάει στο BHmagazino για τα μυστικά της δημιουργικότητας, για τον τρόπο που εργάζεται, για τη σχέση του με την Ελλάδα καθώς και για τη βαθύτερη ουσία, το νόημα και τη νόηση της μουσικής

Ι.Σαββίδης: Περιμένω να πέσει η εντολή για να καταβάλλω την πρώτη δόση

Τι δήλωσε ο ίδιος μία μέρα μετά την επίσημη αποχώρηση του Γ.Καλογρίτσα.


Την υπόσχεση ότι θα καταβάλλει αμέσως την πρώτη δόση με το που πέσει η πρώτη εντολή, έδωσε ο ένας εκ των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών Ιβάν Σαββίδης. 

Η Πίσα και η Πίζα - του Γιώργου Λεκάκη | Από τις Φρυκτωρίες (Βίντεο - Ομιλία)

Η Πίσα και η Πίζα. Οι Φρυκτωρίες παρουσιάζουν την ομιλία του Γιώργου Λεκάκη, με τίτλο «Η Πίσα και η Πίζα».

Η ομιλία δόθηκε στις 3.9.2016 στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Αρχαίας Πίσας.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας.
Κάμερα-Ηχοληψία: Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΓΙΑ ΤΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ!


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 1828 - 1831 ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ- ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΩΣ - ΑΝΑΨΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΥΠΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ...

Σαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 1687 η καταστροφή του Παρθενώνα!

Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου 1687, που είναι πανσέληνος, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα και αναφλέγεται η πυρίτιδα που είναι
αποθηκευμένη στο εσωτερικό του.
Η έκρηξη, που ακολουθεί, ανοίγει τον ναό στα δύο. Καταστρέφεται το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας.
Οι πολιορκητές ξεσπούν σε ζητωκραυγές.

ΣΑΛΟΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ο Αντώνης Σάλος τραγουδάει το νέο του κομμάτι με τίτλο “Για τη Μακεδονία”

Όντας ένας άνθρωπος που έζησε τα μεγάλα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας όταν πρωτοξεκινούσε η ιστορία, τότε ως μαθητής συμμετείχε στα συλλαλητήρια. Τότε ξεκίνησε και η επιθυμία να γραφτεί ένα κομμάτι που θα εκφράζει το μέσο Έλληνα και το τι θα ήθελε να πει για το θέμα παραέξω.. Τι θα ήθελε να πει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και όχι οι “μεγάλοι” πολιτικοί που εξυπηρετούν συμφέροντα.. Λίγα χρόνια αργότερα το κομμάτι είχε γραφτεί, αλλά μάλλον το ίδιο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει..

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ! (Βίντεο)

Ομολογία Παπανδρέου! Οι Έλληνες είναι μειοψηφία στη βουλή!!!

ΓΑΠ:
"ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ DNA, ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ".........

Διοικητής al Nusra στη Συρία: «Οι ΗΠΑ μας δίνουν πυραύλους TOW και παίρνουμε άρματα μάχης μέσω Τουρκίας»

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ISIS

Οι δυνάμεις των ανταρτών-τρομοκρατών που μάχονται κατά του Συριακού Στρατού με στόχο την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται και λέγεται αυτό, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεκάθαρα το παραδέχεται ο ανώτερος διοικητής της αλ Νούσρα στη Συρία, παραρτήματος της αλ Κάιντα.

Νόμισμα με κεφαλή Εξωγήινου βρέθηκε στην Αίγυπτο!!! (video)

Νόμισμα με την κεφαλή Εξωγήινου βρέθηκε στην Αίγυπτο κατά την ανακαίνιση σπιτιού…
Μια ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν για την ανακαίνιση ενός σπιτιού στη νότια Αίγυπτο βρήκε μια σειρά από πολύ σπάνια νομίσματα.
Ένα μοναδικό στο είδος του είχε στη μία πλευρά του μια παράξενη ανθρώπινη φιγούρα και στην άλλη διαστημόπλοιο που δείχνει να είναι πάνω από τη γη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη και να φέρει την Νέα Παγκόσμια Τάξη». (Μια συγκλονιστική συνέντευξη, που πρέπει να διαβάσουμε)

Αποκαλυπτική συνέντευξη της Ιταλίδας Ida Magli για το βιβλίο της “Η Ευρωπαϊκή Δικτατορία” (2010)

Αν υπήρχαν, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και την
υποχρέωση να το κάνουν, 10 ή 20 άτομα σαν εμένα, που θα φώναζαν πως είναι η πραγματικότητα, οι περίφημες «ισχυρές δυνάμεις» θα είχαν γίνει πολύ ασθενέστερες.

Η δύναμή τους προέρχεται από το γεγονός ότι όλοι τους – και ειδικά οι δημοσιογράφοι – βοηθούν να μείνουν μυστικά ακόμα και τα πιο βασικά τους στοιχεία.

Το Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι FOX NEWS μεταδίδει ότι έρχεται στρατιωτικός νόμος! (Video)

Ενα βίντεο για τους ανθρώπους που μόλις συνειδητοποίησαν την αλήθεια!Για όσους έχουν ασχοληθεί με τα στρατόπεδα της FEMA και τον στρατιωτικό νόμο.
Όπως μπορείτε να δείτε ακόμη και το Fox news ξέρει ότι κάτι κακό έρχεται! ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΑΡΓΆ!

Godar:Ο βέλγος που γράφει Γραμμική Β, νέος επικεφαλής για επιστροφή Γλυπτών

Γράφει σε Γραμμική Β', έχει σκάψει για 40 έτη στην Κρήτη, κι έρχεται επί 50 χρόνια στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής του αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών

Είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους παγκοσμίως. Είναι βέλγικης καταγωγής, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, και βρέθηκε στη θέση του συμβούλου πολιτιστικής κληρονομιάς του πρώην προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Είναι, ωστόαο, κι ένας από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες διεθνώς.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ: Οι οδοιπόροι και το κοράκι - Ὁδοιπόροι καὶ κόραξ (Αρχαία-Νέα)

Πορευομένοις τισὶν ἐπὶ πρᾶξίν τινα κόραξ ὑπήντησε τὸν ἕτερον τῶν ὀφθαλμῶν πεπηρωμένος. Ἐπιστραφέντων δὲ αὐτῶν καί τινος ὑποστρέψαι παραινοῦντος, τοτο γὰρ σημαίνειν τὸν οἰωνόν, ἕτερος ὑποτυχὼν εἶπε· «Καὶ πῶς οὗτος ἡμῖν δύναται τὰ μέλλοντα μαντεύεσθαι, ὃς οὐδὲ τὴν ἰδίαν πήρωσιν προεῖδεν, ἵνα φυλάξηται;» 
Οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων οἱ ἐν τοῖς ἰδίοις ἄβουλοι καὶ εἰς τὰς τῶν πέλας συμβουλίας ἀδόκιμοί εἰσιν.

Όταν δεν υπήρχε η Σελήνη… Υπήρχαν Οι προσΈλληνες!!

Ενδείξεις από αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα μας λένε ότι κάποτε η Σελήνη δεν υπήρχε στον ουρανό. Και μάλιστα για να δηλώσουν την πανάρχαια εποχή που ιδρύθηκε η Λυκόσουρα, στην ορεινή Αρκαδία της Ελλάδας, η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου στη Γη, λένε ότι «ιδρύθηκε τότε που δεν υπήρχε Σελήνη στον Ουρανό».
Γενικά τους αρχαίους Αρκάδες τους αποκαλούσαν «προσέληνους», επειδή υπήρξαν στην περιοχή αυτή πριν εμφανιστεί η Σελήνη στον ουρανό.

Ατλάντιο – Κρόνιο Ιερατείο, διδάσκει στους Έλληνες την υποταγή, την δουλοπρέπεια και εκθειάζει την ανοησία!

Πριν 30 χρόνια, Έλληνες μαθητές που πήγαιναν να σπουδάσουν στην Αμερική βρισκόταν πολύ πιο μπροστά από τους Αμερικανούς συμφοιτητές τους, αφού τα μαθηματικά που τους δίδασκαν έως και το δεύτερο έτος του πανεπιστημίου τα είχαν μάθει ήδη στο Ελληνικό Λύκειο. 



Το Ατλάντιο ιερατείο διδάσκει στους Έλληνες την υποταγή, την δουλοπρέπεια και εκθειάζει την ανοησία. Υπάρχει τόσο διαδεδομένη η εντύπωση ανάμεσα στους Έλληνες πως η ανοησία και η άγνοια είναι πηγές ευτυχίας, ώστε θα λέγαμε πως σήμερα θα έπρεπε να γραφτεί στο Ελληνικό Εθνόσημο η φράση: «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι». Πράγματι στον Ελληνικό κόσμο, πολύ πριν τους τρείς Κατακλυσμούς που είναι καταγεγραμμένοι, του Φορονέως, του Δευκαλίωνος και του Ωγύγου υπήρξε μια χρυσή εποχή που αποτελεί θρύλο για ολόκληρο τον κόσμο.

Εμείς οι Rockefeller χρηματοδοτήσαμε το κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών.. και θες να μάθεις γιατί?

"Εμείς οι Rockefeller χρηματοδοτήσαμε το κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών!
Εμείς ήμασταν αυτοί που το προωθήσαμε στα νέα... στις εφημερίδες....κλπ
Εμείς - το ίδρυμα Rockefeller / και θες να μάθεις γιατί?

Ο 23χρονος Κρητικός φοιτητής Ιατρικής που "σάρωσε"

Την τρίτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιατρικής κατέλαβε ο 23χρονος Ηρακλειώτης φοιτητής Γιώργος Καλαράκης. Ο Γιώργος μαζί με ακόμα έναν Έλληνα φοιτητή κατάφερε να αναδειχθεί στην κορυφή του διαγωνισμού γνώσεων επεμβατικής ακτινολογίας για φοιτητές που έγινε στην Βαρκελώνη.

Για «κανόνι» πάει η Deutsche Bank - Κανείς δεν αποκλείει τώρα ένα "bail in"

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ

Για "κανόνι" πάει η Deutsche Bank αφού λόγω του ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές επιμένουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο «αμαρτωλό» 2008, η μετοχή της έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά.

NASA: Βρέθηκε νερό στην Ευρώπη του Δία - Πιθανότητες να υπάρχει ζωή

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) με τους ερευνητές της NASA και του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble να παρουσιάζουν νέες ενδείξεις για πίδακες υδρατμών που εκτινάσσονται σε ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων από ρωγμές στον πάγο της Ευρώπης.
H NASA ανακοίνωσε ότι κάτω από το κέλυφος πάγου που καλύπτει τον δορυφόρο του Δία, Ευρώπη, κρύβεται πιθανότατα ένας απέραντος, πιθανώς φιλόξενος ωκεανός.


Η "προφητεία" του Αριστοτέλη Ωνάση.

Κάποτε τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση Δημήτρης Λυμπερόπουλος: «Τι ανάγκη έχετε εσείς, εξασφαλίσατε το πλούτο σε πέντε γενιές απογόνων σας»

Εκείνος χαμογελάσε, τσίμπησε λίγη φέτα, κατάπιε μια γουλιά ούζο, έβγαλε τα μαύρα γυαλιά του (σπάνια τα ‘βγαζε)  και τον κοίταξε κατάματα:

Τα Άγνωστα Μυστικά της Γαλανόλευκης

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σημαία μας, άλλα που αναδεικνύουν στη σωστή τους διάσταση το συμβολισμό και το τί αντιπροσωπεύει και άλλα βδελυρά και αρνητικά που λένε ότι : είναι ένα απλό πανί και τίποτε παραπάνω, προσδιορίζοντας απλά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συνέβη δυστυχώς κατά καιρούς κάποιοι επίορκοι, φανατισμένοι και μισαλλόδοξοι να την αμαυρώσουν, να την σπιλώσουν ή να την κάψουν διαπράττοντας την μεγαλύτερη ύβρη.