Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ν.Λυγερός: "Τα όρια της σκέψης και η ακραία νοημοσύνη" (Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Τα όρια της σκέψης και η ακραία νοημοσύνη". Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, Αίθουσα του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου, Λάρνακα. Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση: Μια καλοστημένη απάτη;

Μία εξαιρετική ανάλυση και οπτική των πραγμάτων που αξίζει να λάβουμε υπόψιν μας, πριν βγάλουμε τα οριστικά συμπεράσματά μας…

Άρθρο του Σταύρου Αλεξανδρή, Λέκτορα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπουργείο ΜΜΕ Συρίας: Έγινε απόπειρα δηλητηρίασης του Άσαντ

Το Υπουργείο ΜΜΕ της κυβέρνησης της Συρίας, διένειμε πριν από μια ώρα ενημερωτικό σημείωμα, με βάση το οποίο έγινε απόπειρα δηλητηρίασης του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δύο Έλληνες δημιούργησαν το αμαξίδιο που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία.

Αναπηρικό αμαξίδιο, του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κινείται και όρθιος και όχι μόνο καθιστός δημιούργησαν δύο αδέλφια από τη Λάρισα, ο Δημήτρης και ο Μάριος – Ερμής Πετρωτός.

Το τετρακίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, που έλαβε το όνομα laddroller και μπορεί να ανέβει μέχρι 3 σκαλοπάτια, έχει πατενταριστεί διεθνώς.

Δύο διαστημικά σκάφη διαφυγής της Cabal κατερρίφθησαν (Βίντεο)

Δύο διαστημικά σκάφη διαφυγής της Cabal κατερρίφθησαν. Ένα πάνω από την Φλώριδα και ένα πάνω από την Φουκουσίμα..

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Τα Μινωικά Διπλά Ιερά Κέρατα και ο Ιερός Διπλός Πέλεκυς ή Λάβρυς

φωτογραφία Βασίλης Ταγκούδης
Τα διπλά ιερά κέρατα ή κέρατα καθοσιώσεως είναι το πιο συνηθισμένο ιερό σύμβολο της μινωικής λατρείας. Τοποθετούνται ως επίστεψη ιερών κτηρίων ή βωμών. Καμία φορά συνδυάζονταν με τον διπλό πέλεκυ. Σε άλλες παραστάσεις εικονίζονταν λατρευτές που στέκουν με σεβασμό μπροστά τους.
Τι συμβολίζουν όμως τα κέρατα; Τα κέρατα τα οποία είναι σήμα κατατεθέν του λαμπρού Μινωικού και όχι μόνο πολιτισμού, παραπέμπουν στην σελήνη λόγω της ομοιότητας του μηνίσκου της Σελήνης (μισοφέγγαρου) με τα κέρατα της αγελάδας. Οι αρχαίοι Έλληνες, φαντάζονταν τη Σελήνη, να οδηγεί άρμα στον ουράνιο θόλο, όπως και ο αδελφός της ο Ήλιος, το οποίο έσερναν αγελάδες ή ταύροι.

Αποδεικτικά στοιχεία της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών (Βίντεο)

Ο όρος «αρχαίοι αστροναύτες» υποδεικνύει την υποθετική ιδέα ότι οι περισσότεροι αρχαίοι πολιτισμοί της Γης οφείλονται σε εξωγήινους. Ο πιο διαβόητος υπερασπιστής αυτής της ιδέας είναι ο Erich von Daniken (Έριχ φον Νταίνικεν), συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων πάνω στο θέμα.

Τι μας συμβαίνει όταν ΔΕΝ κάνουμε σεξ; Έχουμε την επιστημονική απάντηση!

Το σεξ είναι καλό για εσάς, τον γάμο σας, την σχέση σας και  προσφέρει πολλά οφέλη σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Τι συμβαίνει όμως όταν ΔΕΝ κάνετε σεξ για μεγάλο διάστημα; Η επιστημονική απάντηση που ακολουθεί, θα σας καταπλήξει!

Inquisitr: Εξωγήινος στόλος θα φτάσει στη Γη τον Σεπτέμβριο του 2017

Σύμφωνα με μια νέα περίεργη φήμη που διακινείται στη μπλογκόσφαιρα των θεωριών συνωμοσίας, έγγραφο που διέρρευσε από το Κρεμλίνο αναφέρει μια άκρως απόρρητη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Επίθεση Άγνωστων Αντικειμένων στην Τουρκία (video)

Πλάνα από μια «επίθεση UFO» στην Τουρκία
έστειλαν χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης
σε έναν παροξυσμό την Κυριακή το βράδυ,
καθώς χιλιάδες κάτοικοι κατέγραψαν ένα σύμπλεγμα από UFO στον νυχτερινό ουρανό.
Το hashtag #ufoattackturkey που άρχισε στο Twitter είχε ως αποτέλεσμα να πανικοβάλει αρκετούς από διάφορα μέρη της χώρας που λάμβαναν εικόνες από τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Το Ιράν παραχωρεί μόνιμα την βάση Χαμεντάν στη Ρωσία με αντάλλαγμα βάση στη Ταρτούς και αγοράζει μαχητικά Su-30SM – Σφοδρές αντιδράσεις από ΗΠΑ-Ισραήλ

Κοσμοιστορικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν δήλωσε έτοιμο να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για μόνιμη παραχώρηση της αεροπορικής βάσης του Χαμαντάν στη Ρωσία με αντάλλαγμα την παραχώρηση ναυτικής βάσης στη Ταρτούς! Η πληροφορία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις τελευταίες αναφορές ότι το Ιράν σκοπεύει να δημιουργήσει ναυτικές βάσεις σε Συρία και Υεμένη ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για αγορά μαχητικών Su-30 SM με ΗΠΑ-Ισραήλ να είναι στα…κάγκελα!
Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει μόνιμη ρωσική βάση στο Ιράν και S-400….

Νίτσε: Κάντε τόπο για τις μεγάλες ψυχές

«Μόνο εκεί όπου το κράτος παύει να υπάρχει, μπορεί ν’ αρχίσει το τραγούδι του απαραίτητου ανθρώπου»
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΤΙ ΕΙΝ’ ΑΥΤΟ; Ε, λοιπόν, τώρα ανοίξτε τ’ αυτιά σας, γιατί θα σας μιλήσω για τον θάνατο των λαών.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΨΥΧΡΟ απ’ όλα τα ψυχρά κτήνη. Ακόμη και το ψέμα του είναι ψυχρό, κι αυτό το ψέμα σταλάζει από τα χείλη του: «Εγώ το κράτος, είμαι ο λαός».

Η απόδειξη της μεγάλης κοροϊδίας του ΟΠΑΠ!!!

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το πρώτο βίντεο της "Παραπληροφόρησης" σχετικά με τις κληρώσεις του Τζόκερ το νέο βίντεο δίνει τη χαριστική βολή σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτού του είδους πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών.

Μια έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα ποσό μεγάλη κοροϊδία είναι τα δήθεν τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Αυτό το μεγαλείο της Ιστορικής συνέχειας των Ελλήνων!

Πρέπει ο Ελληνικός Λαός, κάποτε να καταλάβει ότι, όταν είναι ενωμένος και τον βραχίονα του τον ενδυναμώνει η θέληση, τότε αυτός γίνεται ακατάβλητος.

Είμαστε ένας λαός με μια τεράστια πολιτιστική, ιστορική, γλωσσική και DNAετική Κληρονομική συνέχεια, που θα πρέπει να υπερασπιζόμεθα ανά πάσα στιγμή, επειδή είναι τα μοναδικά και δυνατά εχέγγυα διαβατήρια στον δρόμο για το μέλλον. Μάλιστα!

Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου των Φιλιππίνων Ρ.Ντουτέρτε - Ο ηγέτης που ενοχλεί την Δύση και πλησιάζει την Κίνα

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, σώθηκε  από απόπειρα δολοφονίας του κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μια ταραγμένη περιοχή της χώρας του.
Τουλάχιστον 7 άτομα από την εμπροσθοφυλακή του Προέδρου τραυματίσθηκαν όταν έγινε έκρηξη από σημείο που περνούσαν και πιθανολογείται ότι είχε τοποθετηθεί στο σημείο βόμβα IED από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο ρόλος της μαστίχας Χίου στην υγιεία

Η μαστίχα, εκτός από την ωραία φυσική της γεύση και φρεσκάδα που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας.


Οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου.

Απολλώνιος Τυανεύς: Η υπερβολή ενοχλεί τους σοφούς περισσότερο απ’ ό,τι εσάς οι στερήσεις!!

Η σοφία της απλότητας

(…) Ο βασιλιάς τού είπε πως χαίρεται κι αγάλλεται για την άφιξή του περισσότερο από το αν είχε όλα τα πλούτη των Ινδών και των Περσών και ότι θα τον φιλοξενήσει στο παλάτι.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - Η ΓΕΩΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! Από τις Φρυκτωρίες (Ηχητικό)

Οι Φρυκτωρίες Αναμεταδίδουν και σας ενημερώνουν.
Πλουτάρχου – Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης.
Καλεσμένος στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη-Α. Μαζαράκη, ο συγγραφέας, Γιώργος Χαραλαμπίδης. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901" τα μεσάνυχτα της 22.11.2016.


ΠΡΟΚΛΟΣ – Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ

Η απλότητα χαρακτηριστικό των Θεών

94,10
“Η αμεταβλησία των Θεών η οποία συνίσταται στην αυτάρκεια την αφθαρσία και την ταυτότητα τους είναι τέτοια, εκτός από αυτά ας κατανοήσουμε ποια είναι η σημασία της απλότητας. Γιατί και αυτό το προσθέτει ο Σωκράτης κατά τους συλλογισμούς του για το θείο, καθώς δεν τους αποδίδει την ποικιλία, την πολυμορφία και την διαφορετική κάθε φορά εμφάνιση αλλά ανάγοντας στο θείο την ενιαία μορφή και την απλότητα παραμένει δηλαδή όπως λέει καθένας με απλότητα στη δική του μορφή.”

Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Μεγαλόδοντας υπάρχει (Βίντεο)


Ο ωκεανός είναι ένα τεράστιο μέρος αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 95% εξακολουθεί να παραμένει ανεξερεύνητο.
Νέα πλάσματα ανακαλύπτονται όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε φωτογραφίες από τον καρχαρία τέρας που ζυγίζει μέχρι 50 τόνους και μπορεί (;) ακόμα να περιφέρετε στον ωκεανό.

Διαξιφισμοί για τον θρόνο του Αγαμέμνονα

Επιμένει ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ντίκινσον και ανασκαφέας στην Κάτω Πόλη των Μυκηνών, Χριστοφίλης Μαγγίδης, ότι το εύρημα που εντόπισαν μέλη της ομάδας του, πριν από δύο χρόνια, είναι θραύσμα από τον «θρόνο του Αγαμέμνονα». Το λίθινο θραύσμα, βάρους 80 κιλών, από τα 250 που υπολογίζει ότι ζύγιζε ο βασιλικός θρόνος, κατακρημνίστηκε στην κοίτη του ρέματος Χάβου, όταν κατέρρευσε το νοτιοανατολικό τμήμα του δαπέδου του μεγάρου. Το τμήμα εντοπίσθηκε 80 μ. νότια της Ακροπόλεως των Μυκηνών που βρίσκεται κάτω ακριβώς από το ανάκτορο.

Η σφίγγα των Δελφών...

Τι ακριβώς όμως θέλει να μας μεταφέρει αυτή η σφίγγα και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε σε μία τόσο ψηλή θέση, ώστε να δεσπόζει μέσα σε ένα μαντείο του Απόλλωνα;
Προσεγγίζοντας το φημισμένο Μαντείο των Δελφών, οι αρχαίοι Έλληνες ικέτες, η πρώτη εικόνα με την οποία ερχόταν αντιμέτωποι, πολύ πριν ακόμα εισέλθουν στον ιερό χώρο, ήταν ένα τεράστιο άγαλμα της περίφημης ΣΦΙΓΓΑΣ η οποία βρισκόταν επιπλέον επιβλητικά τοποθετημένη επάνω σε έναν κίονα ύψους 12 μέτρων.

Νίκολα Τέσλα: «Αν γνωρίζατε το μεγαλείο των αριθμών 3, 6 και 9, τότε θα είχατε το κλειδί του Σύμπαντος»

Ίσως να γίνει ξεκάθαρο τι εννοούσε ο Νίκολα Τέσλα μετά την πρόσφατη ανακάλυψη μιας συλλογής σκίτσων του μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας εντυπωσιακός “χάρτης” πολλαπλασιασμού που περιέχει όλους τους αριθμούς σε ένα απλό σύστημα.

Το τέλος της αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο Μ. Αλέξανδρος.

Η μάχη μετά την οποία οι Ρωμαίοι επικράτησαν στη Μακεδονία. Το αποτέλεσμα ήταν 20 χιλιάδες νεκροί Μακεδόνες ενώ οι Ρωμαίοι είχαν μόλις 400 νεκρούς 

Η ρωμαϊκή νίκη στην Πύδνα το 168 π.Χ. έφερε το οριστικό τέλος της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 


Ένα βίντεο, μια διαφήμιση για την...Κρήτη!

Στην καρδιά της πόλης μια επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα
Είναι μια από τις επενδύσεις που έγιναν στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και ξεχωρίζει! Το ξενοδοχείο Olive Green αναβαθμίζει το κέντρο και την περιοχή που πλέον γίνεται συνώνυμο της αγοράς, που αναβιώνει!

Θαυμασμός στο Ισραήλ για τους Έλληνες πιλότους των CL-415: Πετούσαν στα 20 μ. και έσβηναν τις πυρκαγιές! (Βίντεο)


Ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair αφήνει άφωνους τους Ισραηλινούς!


Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 της ΠΑ συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιων στο Ισραήλ. Όπως πάντα οι χειριστές των πυροσβεστικών άφησαν τους πάντες άφωνους με τον αποτελεσματικό τρόπο που επιχειρούν.Και εντυπωσιακό επίσης.Δείτε στο βίντεο της ΠΑ,την πτήση ενός από τα τρία πυροσβεστικά μας.

Λίστα Βοτάνων για κάθε Ασθένεια – Πόνο

Τα βότανα χρησιμοποιούνται για την οικογένειά σου για απλές παθήσεις και όχι για κάποια σοβαρή πάθηση και σαν συμπλήρωμα για μια δύσκολη πάθηση και πάντα με την καθοδηγήσει ενός ιδικού. Τα περισσότερα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς.

Μας σκοτώνουν… για το «καλό μας»: Στον αέρα που αναπνέουμε και στα φάρμακα μας «κρύβεται» ο θάνατος από τις ΗΠΑ!!! (Βίντεο)

Είναι γεγονός. Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής χορήγησης ενός εμβολίου για την γρίπη σε ολόκληρη τη χώρα μέσω αεροψεκασμών, η αλλιώς γνωστών και ως chemtrails.

Το αναποτελεσματικό ρινικό σπρέι που υπάρχει στις ΗΠΑ θα πρέπει να χορηγηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ψεκαστεί σε όλον τον πληθυσμό για όλες τις εκφάνσεις του ιού της γρίπης, προς το συμφέρον της «υγείας» τους, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα Naturalnews.com.

Έρευνα: Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται ολένα και πιο διεφαρμένοι

Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με την Μ. Βρετανία
Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.

Εξαφάνισαν αυτόν που Ανακάλυψε Πετρέλαιο στην Ζάκυνθο (video)

Τα μυρίστηκαν πρώτοι οι Αγγλοι το 1927, τα δοκίμασε το πολεμικό μας ναυτικό το 1928, η ιδιωτική τους εκμετάλλευση άρχισε το 1965 και η ζωή τους έκλεισε το 1979. Μία απίστευτη περιπέτεια του πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ.
Πριν από 40 χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ενός Έλληνα επιστήμονα, του χημικού Σωτήρη Σοφιανόπουλου και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα…

Οι τζιχαντιστές περικυκλωμένοι στο νότιο Χαλέπι – Ο συριακός στρατός προελαύνει

Το τζιχαντοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχει πια. Αυτό που έχει απομείνει στα χέρια των τρομοκρατών είναι το τζιχαντοκρατούμενο νοτιοανατολικό Χαλέπι.
Ο συριακός στρατός με επικεφαλής τις ειδικές δυνάμεις «Τίγρεις» απελευθέρωσαν τη Δευτέρα τις συνοικίες Σεΐχ Φαρές, Χαϊνταρίγια και Σαχούρ και στη συνέχεια κατελήφθη το Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο στην περιοχή Τζαμπάλ Μπαντρό.

O Ρ.Τ.Ερντογάν συνέλαβε δημοσιογράφους της Φωνής της Αμερικής και του BBC!

Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.Οι τουρκικές αρχές, όπως έγινε γνωστό  συνέλαβαν δύο δημοσιογράφους που εργάζονται για τις ΗΠΑ στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, και οι οποίοι κρατούνται σε άγνωστο σημείο.Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δυναμιτίσει τις σχέσεις και να της εξωθήσει στα άκρα.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της «Φωνής της Αμερικής» Khajijan Farqin, που συνελήφθη χθες στο Ντιγιαρμπακίρ.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ! «ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΠ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΓΕΡΟΝΤΙΚΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ !»

Και καποιοι νεωτεροι ασημαντοι, που ομως ειναι το ιδιο ηλιθιοι με τους γεροντες νεοταξιτες ηλιθιους!!
Ας το δουμε λιγο αναλυτικα:
Στοχος της ΝΤΠ ηταν η παγκοσμιοποιημενη σαλαμοποιηση ανθρωπων, πολιτισμων,θρησκειων!!

Μα επιτελους!!! ποτε θα δουμε οτι αυτο το τρομοκρατικο <<οραμα>> των ηλιθιων, ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ? Εδω και πολλα χρονια!!
Οταν λεμε παγκοσμιοποιηση, εννοουμε ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

Η εβραϊκή καταγωγή του Αλέξη Τσίπρας... (Βίντεο)

-1.Έχει βαπτιστεί ο Alexis; Πότε, Που; και από ποιόν;
– 2. Η οικογένεια Τζίπρα ή Τσίπρα από πότε κατοικούσε στην Άρτα; Είχε πάντοτε αυτό το επώνυμο; Και στην απογραφή του 1939 απογράφηκαν με αυτό ή με άλλο επώνυμο;
– 3. Ο μπαμπάς Παύλος και ο θειος Ηρακλής Τσίπρας γεννήθηκαν στην Άρτα ή στην Αθήνα; Πότε βαπτίστηκαν, σε ποιά εκκλησία και από ποιόν;
– 4. Μετά το 1959-60 υπάρχει κάποιος συγγενείς τους Τσίπρας , στην Αρτα;
-5. Σε ποιο νεκροταφείο της Άρτας είναι θαμμένος ο παππούς Τσίπρας και η γιαγιά του. Υφίσταται είτε οικογενειακός είτε ατομικός τάφος Τσίπρα στην Άρτα, η μήπως οι τάφοι των Τζίπρα, βρισκόντουσαν στο νεκροταφείο που δωρίθηκε στον Δήμο;
-6.Το οικογενειακό όνομα της Αρίστης της μητέρας του ποιο είναι;

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η μνήμη του παρελθόντος - επιστήμη και κοινωνία. Μάνος Δανέζης (Βίντεο)

Ο αστροφυσικός Μάνος Δανέζης, στην ομιλία του στον σύλλογο "ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ" με θέμα: "Η μνήμη του παρελθόντος - επιστήμη και κοινωνία".

ΔΕΛΦΟΙ – Από τα Βάθη της Γαίας στον Γεννήτορα Ήλιο

Apollo and the continents Giovanni Battista Tiepolo

1. ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΥΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ

Η ιστορία των Δελφών και η σημασία τους για τον αρχαίο, αλλά και σύγχρονο, κόσμο είναι λίγο-πολύ γνωστές. Αυτό που δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια είναι το γιατί ονομάστηκαν έτσι όπως και γιατί παλαιότερα είχαν το όνομα «Πυθώ».
Ας ξεκινήσουμε απο το επίθετο του προστάτη θεού, του Απόλλωνα, που ήταν
«Πύθιος» άρα, υποστηρίζουν έδωσε και το όνομα στην, κατά τον Όμηρο Πετρήεσσα Πυθώνα.


Ελληνική επιρροή στον πολιτισμό της Κίνας και της Άπω Ανατολής!!! Από τις ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ (Βίντεο)

Οι Φρυκτωρίες παρουσιάζουν σε αναμετάδοση από την τηλεοπτική εκπομπή «Έτοιμο το Πρωινό» του καναλιού Ε την συνέντευξη του Γ. Λεκάκη με θέμα. Ελληνική επιρροή στον πολιτισμό της Κίνας και της Άπω Ανατολής, από τα αρχαία χρόνια έως τα πρόσφατα! που μεταδόθηκε στις 4.11.2016.

Όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα βίντεο

Ήταν το 336 π.Χ όταν μετά τη δολοφονία του Φίλιππου, ο Αλέξανδρος ο οποίος ήταν μονάχα 20 ετών έγινε Βασιλιάς της Μακεδονίας. Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 334 π.Χ ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Περσία.

Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 π.Χ. και παρέμεινε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, για να αναπαύσει τη μοίρα του στρατού που κόπιασε ιδιαίτερα μαζί του, στην Πισιδία. Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς κατέλαβε την Καππαδοκία, και προωθήθηκε προς τις Κιλίκιες πύλες. Παρέμεινε όμως στην Ταρσό μέχρι τον Οκτώβριο για να αναρρώσει από μια βαριά ασθένεια.


Αριστοτέλης: περί ευδαιμονίας, αρετής, προαίρεσης και ευθύνης.

Η ευδαιμονία αποτελεί επιδίωξη του ανθρώπου σύμφωνα με σχεδόν όλο τον αρχαιοελληνικό στοχασμό. Ενδεικτικά σημειώνουμε την άποψη ενός από τους Προσωκρατικούς, του Δημόκριτου: "Ευδαιμονίη ψυχής έργον, ουκ εν βοσκήμασιν οικεί ουδέ εν χρυσώ· ψυχή οικητήριον δαίμονος" δηλαδή "Η ευδαιμονία είναι έργο, απόκτημα της ψυχής του ανθρώπου, η ευδαιμονία δεν κατοικεί στα κοπάδια ζώων, δεν αγοράζεται με χρυσάφι. Η ψυχή είναι η κατοικία της ευδαιμονίας". Και είναι προφανές ότι η επιδίωξη ευδαιμονίας και η επιλογή δρόμου αναζήτησης αποτελεί κύριο κεφάλαιο της Φιλοσοφίας Ζωής των ανθρώπων και συνοδεύεται από τις αντιλήψεις για τη ζωή και την κοινωνία του Ανθρώπου, από την επιλογή τρόπου ζωής και συμπεριφοράς προς το συνάνθρωπο και από την αποδοχή σκοπών ζωής και κανόνων δράσης, ώστε να επιτυγχάνεται και ευδαιμονία.

Ένα ισχυρό μπαχαρικό κατά της οξύτητας, του διαβήτη, των παρασίτων

Ένα ισχυρό μπαχαρικό για τη θεραπεία της αϋπνίας, της αναιμίας, του διαβήτη, της οξύτητας (καούρα), των εντερικών σκωλήκων και άλλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας…

Πάντα ήξερα ότι το κύμινο είναι ένα καταπληκτικό μπαχαρικό με πλήθος από οφέλη για την υγεία, αλλά ποτέ δεν έκανα κάποια έρευνα σχετικά με αυτό. Μια μέρα λοιπόν συνάντησα ένα φίλο μου, γιατρό της Αγιουρβέδας, ο οποίος μου ζήτησε να κάνω έρευνα και καταγραφή και να γράψω κάτι σχετικά με το κύμινο. Όταν άρχισα να διαβάζω διεξοδικά σχετικά με αυτό το μπαχαρικό, έμεινα απλά έκπληκτη σχετικά με αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό.


Αρχαίο Ελληνικό φύλο ίδρυσε τα (ιερο)ΣΟΛΥΜΑ!

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.

Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η μεγάλη ανατροπή στον πλανήτη θα ξεκινήσει από την πόλη του Φωτός, την Αθήνα..

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΠΥΡΙΦΛΕΓΗΣ ΦΟΙΝΙΞ"
Οι πυκνές εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. σε παγκόσμια κλίμακα, τα γιγαντιαία αντικείμενα που κινούνται γύρω από τον Ήλιο, ένα μάλιστα εξ' αυτών έχει 9πλάσιο μέγεθος από αυτό της Γης και λέγεται ότι ανήκει στην θεά Αθηνά, οι σεισμοί, οι καταιγίδες κεραυνών και οι παράξενες πυρκαγιές σε περιοχές όπου υπάρχουν υπόγειες βάσεις της Cabal, δείχνουν ότι οι βρυκόλακες που εξακολουθούν να ρουφούν το αίμα της ανθρωπότητας εξάντλησαν τον χρόνο τους.

26 Νοεμβρίου 1943: Η εκτέλεση 118 Ελλήνων στο Μονοδέντρι Λακωνίας

Ο Νοέμβρης σημαδεύει μια από τις δυστυχέστερες στιγμές του λακωνικού λαού.Ήταν στις 26 του Νοέμβρη 1943,   που δολοφονήθηκαν στο Μονοδέντρι 118 Λάκωνες θύματα του Ναζισμού.
Ήταν τότε στα μαύρα της γερμανικής κατοχής χρόνια.   Ήταν τότε που οι Γερμανοί είχαν καθιερώσει την αυστηρή τιμωρία των αντιποίνων.


Ο Χ.Κίσινγκερ απειλεί: «Αν ο Ν.Τραμπ δεν ακολουθήσει όσα προβλέπονται από τη ΝΤΠ, θα τον ρίξουμε» (βίντεο)

Ένας από τους βασικούς σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ο Χένρυ Κίσινγκερ, σε συνέντευξή του στο CNN στην εκπομπή του Φαρίντ Ζακαρία, μίλησε για τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντα Τραμπ,  το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με τους προηγούμενους προέδρους, καθώς και για την σχέση που μπορεί να αποκτήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Γιγάντιος σκελετός ανακαλύφθηκε στην Βουλγαρία (Βίντεο)

Μια ομάδα αρχαιολόγων έχει ανακαλύψει σκελετικά υπολείμματα ενός γίγαντα στη βουλγαρική πόλη Βάρνα.
Η Βάρνα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή έχει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία από το 5000 π.Χ..
Ο παλαιότερος θησαυρός χρυσού στον κόσμο βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Νεκρόπολη της Βάρνα και χρονολογείται ότι θάφτηκε πάνω από 6.500 χρόνια πριν. Τον 7ο αιώνα π.Χ., οι Έλληνες ίδρυσαν μια θέση εμπορικών συναλλαγών που ονομάζεται Οδησσός εκεί που σήμερα βρίσκεται η Βάρνα.

Η Χίος απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό -Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Την απόρριψη του πακέτου προτάσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη Χίο αποφάσισε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Μέσα σε 123 χρόνια η ανθρωπότητα εξαφάνισε το 95% του πληθυσμού των άγριων ζώων παγκοσμίως

Η ραγδαία μείωση των πληθυσμών των απειλούμενων ειδών σπονδυλωτών ζώων άρχισε στο τέλος του 19ου αιώνα, με πιο πιθανό έτος το 1893 - πριν από 123 χρόνια - σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων και μέχρι σήμερα έχει απομείνει μόνο το 5% περίπου του αριθμού τους.

Αιγύπτιοι αξιωματικοί του στρατού πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών στην Συρία

Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πιλότο έφτασαν πρόσφατα στη Συρία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών, σύμφωνα με διάφορες αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Η Αίγυπτος φέρεται να απέστειλε αρχικά τουλάχιστον 18 πιλότους ελικοπτέρων στη αεροπορική βάση Χάμα για να συμμετέχουν σε κοινές αιγυπτο-συριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών.

Νότης Σφακιανάκης - Φτου Ξελευθερία (Τραγούδι)

Γέννημα κοράκων, πεινασμένων δράκων
Στα δικά μας πτώματα ψάχνουν για φαί
Μα σ’ εξουσιάζουν όρνεα που κράζουν
Τώρα που τη κυβερνούν κορμιά χωρίς ψυχή
Μια βουλή Ελλήνων, μαγαζί εκείνον
Ελλάδα μου, σε βγάλανε σαν πόρνη στο κλαρί
Κουφάλες, νεκροθάφτες, νταβατζήδες, ράφτες
Μέτρα κι αν μας παίρνετε, η ώρα δεν αργεί
Φτού ξελευθερία, σ’ όλα τα θηρία

Οι επιστήμονες βρήκαν τεράστια κοιτάσματα νερού 620 μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός 620 μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης. Προειδοποιούν επίσης ότι αν αυτό το νερό κάποτε στερέψει, τότε θα μπορούσαμε να πεθάνουμε όλοι.