Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η Σημασία του Δελφικού Έψιλον που μας «ξεφεύγει» και προσπερνάμε

Ο θεός των Δελφών ως θεός της διαλεκτικής και η σημασία του δελφικού Ε
Στο επόμενο χωρίο (κεφ. 5-6) από την περίφημη δελφική πραγματεία του Πλουτάρχου Περί τοῦ ΕΙ τοῦ ἐν Δελφοῖς, ένας από τους ομιλητές, ο Θέωνας, στηριγμένος στη σύνδεση του δελφικού Ε με τον υποθετικό σύνδεσμο εἰ (=εάν), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Απόλλωνας με τους αμφίσημους χρησμούς του καλεί τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τη διαλεκτική μέθοδο και τη δύναμη του υποθετικού συλλογισμού για να τον κατανοήσουν σωστά.

Τα λόγια του Σωκράτη πριν πιει το κώνειο

Γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα από το 470 π.Χ. έως το 399 π.Χ. Ήταν γιος του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης από το δήμο της Αλωπεκής. Ο Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.

Ο Σωκράτης είχε έναν πολυάριθμο κύκλο πιστών φίλων, κυρίως νέων απ’ όλη την Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς έγιναν γνωστοί ως ιδρυτές φιλοσοφικών σχολών διαφόρων κατευθύνσεων. Οι γνωστότεροι ήταν ο Πλάτωνας και ο Αντισθένης στην Αθήνα, ο Ευκλείδης στα Μέγαρα, ο Φαίδωνας στην Ηλεία και ο Αρίστιππος στην Κυρήνη.


Υπήρχαν Greys και Υβρίδια στην Προϊστορική Αίγυπτο…

Υπήρξαν οι «Γκρίζοι» (Greys) και υβρίδια κάποτε στο μακρινό παρελθόν, στην αρχαία Αίγυπτο;
Δημιουργήθηκαν οι «Γκρίζοι» από έναν εξαφανισμένο, πολύ προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό;
Υπήρξε κάποτε μια κρυφή ατζέντα πίσω από την γενετική χειραγώγηση των βιο-ρομπότ γκρίζων εξωγήινων σε ορισμένες ανθρώπινες φυλές;

Αισχύλου "Πέρσες"

Το 472 π.Χ. ο Αισχύλος νίκησε με μια τετραλογία που περιελάμβανε τις τραγωδίες Φινεύς, Πέρσαι, Γλαύκος, Ποτνιεύς και το σατυρικό δράμα Προμηθεύς Πυρκαεύς.
Οι Πέρσαι είναι το παλαιότερο σωζόμενο έργο του δραματουργού, ενώ από τα άλλα τέσσερα, μυθολογικού περιεχομένου, δεν διασώζονται παρά μηδαμινά σπαράγματα. Είναι, επομένως, οι Πέρσαι το πρώτο πλήρες δράμα στην ιστορία του θεάτρου και ταυτόχρονα το μόνο δραματικό έργο που διασώζεται με ιστορικό περιεχόμενο. Χρησιμεύει πολύ για τη μελέτη του δράματος, ωστόσο δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο για την εποχή του Αισχύλου.


Οι δέκα τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. Εδώ σας δίνουμε 10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας!

To σπάσιμο του Ροδιού - Αρχαίο Ελληνικό έθιμο!!

Το ρόδι, το οποίο το "σπάμε" ως έθιμο την Πρωτοχρονιά και σε γάμους, θεωρείται σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας και της γονιμότητας, λόγω της εσωτερικής δομής του. Αν ανατρέξουμε πολλούς αιώνες πίσω, θα δούμε πως αναφέρεται σε περιπτώσεις στην μυθολογία μας και από αυτό το γεγονός συμπεραίνει κάποιος πως το έθιμο συνδέεται με την αρχαϊκή παράδοση της χώρας μας.

Ο Αμαζόνιος έχει ελληνική "καταγωγή" στην ονομασία του; Ο θρύλος με τη μυστηριώδη φυλή των γυναικών που θύμιζαν τις Αμαζόνες των αρχαιοελληνικών μύθων και κατατρόπωσαν τους πρώτους εξερευνητές

Στις 24 Ιουνίου του 1542, ο Ισπανός εξερευνητής Φρανσίσκο ντε Ορεγιάνα μαζί με 50 πολεμιστές, έπλεαν σε έναν ποταμό του αποκαλούμενου Νέου Κόσμου. Στη σύγχρονη εποχή, ο ποταμός είναι γνωστός με το όνομα «Αμαζόνιος» και η περιοχή ονομάστηκε Βραζιλία, αλλά τότε ήταν ανεξερεύνητες περιοχές που δεν είχαν καν όνομα.
Ο Ορεγιάνα ανήκε στην ομάδα του Γκονζάλο Πιζάρο, αδελφού του Φρανσίσκο Πιζάρο, που κατέκτησε την αυτοκρατορία των Ίνκας.

Πώς μας “σπέρνουν” τον καρκίνο και μας δολοφονούν καθημερινά!

Η επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ, για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό…

Είναι καλά τεκμηριωμένο το σενάριο πως η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.
Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους, με σκοπό… το κέρδος!


Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Τι συνδέει τη στερέωση ενός κίονα του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που έπεσε κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1880, με την αλληλογραφία για τις απαλλοτριώσεις που συνόδευσαν τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ελευσίνα το 1882 και την καταστροφή από πυρκαγιά της Παλαιάς Αγοράς στην Αθήνα το 1884, που οδήγησε στην ανασκαφή της Βιβλιοθήκης του Αδριανού;

Ο Πούτιν δεν θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια πρόκληση 

Λίγες ώρες μετά την δήλωση Λαβρόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν Αμερικανό διπλωμάτη σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today.  

«Μισιρλού». Η ιστορία του κρατάει περίπου 100 χρόνια. Ξεκίνησε από την Αίγυπτο, πέρασε από την Ελλάδα και έγινε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο (βίντεο)

Οι ρίζες αυτού του πολυδιασκευασμένου παραδοσιακού τραγουδιού φτάνουν 100 χρόνια πίσω.
Η πατρότητα του τραγουδιού κατά την δημοφιλέστερη εκδοχή ανήκει στον Αλεξανδρινό καλλιτέχνη Σαγιέντ Νταρβίς (17/3/1892 – 15/9/1923), που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης αιγυπτιακής μουσικής.
Έχει συνθέσει 26 μιούζικαλ-οπερέτες και περισσότερα από 250 τραγουδιών και είναι ο συνθέτης του εθνικού ύμνου της Αιγύπτου. Το 1919 έγραψε το «Bint Misr» (κορίτσι της Αιγύπτου), ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της χώρας του.


Συνελήφθη η Φρανσουάζ Αμοιρίδη ως βασική ύποπτη για τη δολοφονία του Έλληνα πρεσβευτή (φωτό)

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Μετά την ταυτοποίηση του πτώματος, συνελήφθη η σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του.

Δηλητηρίασαν το Ρώσο πρέσβη στο Ισραήλ!

Τελ Αβίβ.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Τελ Αβίβ, Αλεξάντερ Πέτροβιτς, σύμφωνα με αναφορά του νοσοκομείου δηλητηριάσθηκε σε δείπνο σε εστιατόριο της πόλης.

Ο Ρώσος διπλωμάτης αισθάνθηκε δυσφορία μετά το φαγητό και όπως έγινε γνωστό δηλητηριάσθηκε.

Ντουτέρτε: Το παιδόφιλο Βατικανό νοιάζεται μόνο για πλόυτο, ας αφήσει την κριτική για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte επέκρινε την Καθολική Εκκλησία για την επίθεση της εναντιον του για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, λέγοντας ότι το Βατικανό δεν έχει κάνει τίποτα για τους τοξικομανείς στις Φιλιππίνες εκτός από τη συλλογή χρημάτων.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΝΤΙ-ΝΟΟΣ.. Ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.. Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ.. Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ.. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ!!!

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΩΣ ΑΕΝΑΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Είναι πολύ σημαντικό,αυτές τις κρίσιμες ώρες,να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, απο το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Βίντεο)

Στην επαρχία Λόχα, νότια του Εκουαδόρ στα σύνορα του Περού, πολλά παράξενα λείψανα ανακαλύφθηκαν.

Οστά και ολόκληροι σκελετοί πολύ όμοιοι με των ανθρώπων, αλλά σε απίστευτο μέγεθος.

Στις όμορφες κοιλάδες αυτής της επαρχίας, αυτά τα λείψανα προστατεύονταν για χρόνια, από πολλούς φύλακες.

Ηράκλειτος ο Μέγας: Ο Έλληνας που Υποκλίνεται η Σύγχρονη Επιστήμη

Ο Ηράκλειτος, (540-475 π.κ.ε.) σε αντίθεση προς τους Ελεάτες φιλοσόφους που είχαν θεσπίσει την ακινησία του ΕΙΝΑΙ, κήρυξε το αεί γίγνεσθαι και μεταβάλλεσθαι και μη ουδέποτε το αυτό μένειν.
Κάθε γέννηση, κατά τον Ηράκλειτο, είναι προϊόν των στοιχείων εκείνων της φύσεως που βρίσκονται σε συνεχή διαπάλη και αντίθεση. Από την πάλη των στοιχείων γεννιέται η αρμονία. Δίχως την «εναντιοδρομία» αυτή, όπως την λέγει, δε θα υπήρχε ζωή. Γι’ αυτό και εκθειάζει τον πόλεμο των στοιχείων ως πατέρα των πάντων, και ως κίνητρό τους το πυρ.

ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΩΔΗ .......ΑΡΧΕΙΑ

-Ο Απολλωνας ειχε δεκαδες προσωνυμια απο τα οποια τρια προσδιοριζουν κομβικες αποστολες καθοδου του στην γη, τρεις αποστολες με δεκαδες αιωνων να απεχουν μεταξυ τους, ενεκα των οποιων δοθηκε το ονομα ''Τρισηλιος'' δηλ. αυτος που δοξαστηκε τρεις φορες σαν ηλιος για την προσφορα του στους ανθρωπους 1] Υπεριων, ως φοιβος Απολλων 2] Σειριος ως Πυθοκτονος και 3] Ηλιος ως Απολλων Παιήμων!!!

Ο Πούτιν ανακοινώνει αντίποινα στις απελάσεις Ρώσων από τις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις.
Ο πρόεδρος Πούτιν, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών που η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους και κήρυξε ανεπιθύμητους.

Βρέθηκε απανθρακωμένος ο Έλληνας πρεσβευτής στην Βραζιλία (φωτό)

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ;

Τραγικό ήταν το αποτέλεσμα της αναζήτησης του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, από τις βραζιλιανικές Αρχές, καθώς πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα του απανθρακωμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου. Μια περιοχή που δεν είχε κανένα λόγο να βρεθεί από μόνος του ο πρεσβευτής.

"ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ - ΚΑΨΟΥΛΕΣ! (Βίντεο)

Συναρπαστικές αποκαλύψεις του Corey Goode, γνωστού και ως GoodETxSG

- "ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ - ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ "ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ!

Η ψυχή από τον Όμηρο έως τον Πλάτωνα

Η «ψυχή» είναι ομηρική λέξη. Δεν αποδίδει όμως το σύνολο των ψυχικών ιδιοτήτων που θα περιμέναμε από τον όρο. Η ψυχή είναι επίσης πλατωνική λέξη. Στους διαλόγους του Πλάτωνα της αποδίδονται τα περισσότερα χαρακτηριστικά που θα αναγνωρίζαμε στον όρο και πρωτίστως η αντιπαράθεσή της προς το σώμα. Ανάμεσα στον Όμηρο και τον Πλάτωνα μεσολάβησαν τρεις εξαιρετικά δραστήριοι αιώνες.

Μια σπάνια εικόνα από τις τουρκικές σφαγές των Αρμενίων στο Ηράκλειο, το 1895

Μια σπάνια εικόνα από τις σφαγές των Αρμενίων στο Ηράκλειο, το 1895 παρουσιάζουμε σήμερα. Η λιθογραφία είχε δημοσιευτεί σε γαλλικό περιοδικό της εποχής.
Τη χρονιά εκείνη έγινε η πρώτη μεγάλη σφαγή του αρμενικού λαού από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην κατοχή της οποίας βρισκόταν το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της Αρμενίας.

Pravda: Παράλληλο σύμπαν κρυμμένο μέσα στη Γη;

Φαίνεται ότι οι επιστήμονες εντοπίζουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να υπολογίσουν τον θεωρητικό αριθμό των… σύμπαντων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang).

ΘΡΑΚΗ: Η ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

Οι Αρχαίοι Θράκες είχαν  μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Από τη Μυθική εποχή αναφέρονται ο γιός της Μούσας, ο ονομαστός Ορφέας, που καταγοήτευε με τη λύρα του και αυτά τα θηρία, μαζί με τον αρχαιότατο ποιητή Θάμυρις, αμφότεροι παιδιά της Θράκης. Ο Κάνθαρος, κατά την βεβαίωση του Πολυδεύκη, αποδίδει ότι οι Θράκες εφεύρουν το έγχορδο μουσικό όργανο, το οποίο ο Ανακρέων ονομάζει «μάγαδιν».

Διόνυσος, Βάκχος, Μαινάδες, και Απόλλων

Διόνυσος, ο γιος του Δία και της Σεμέλης, Θεός της έμπνευσης, της φώτισης, της βαθύτερης ενόρασης, της ανθρώπινης συμπόνιας και κατανόησης, αξίες που θεμελιώθηκαν στο νου... και την ψυχή μιας ολόκληρης φυλής, μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Θεός της αμπέλου και του ηλιακού οίνου, που προσφέρεται σε δείπνο μυστικό, σε τελετή γαμήλια, στον αποχαιρετισμό μιας ολόκληρης ζωής. Θεός που αμφισβητήθηκε για την ελληνική καταγωγή του, όπως αμφισβητήθηκε και ολάκερη η φυλή που τον λάτρεψε. Θεότητα ελληνική, παρούσα σε περιόδους πανάρχαιας ανιμιστικής λατρείας, παρούσα στην αρχαιότητα και εν δυνάμει παρούσα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ...

Τα κύρια σημεία της τελευταίας συνέντευξης του Cobra στο 2016 που δόθηκε προχθές, 27 Δεκεμβρίου..

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΔΙΧΤΥΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απείλησε με… “πόλεμο” τη Νέα Ζηλανδία

Σκληρό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, στον υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Μάρεϊ ΜακΚάλι, λίγο πριν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους ισραηλινούς εποικισμούς.
Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian ο Νετανιάχου κάλεσε τον ΜακΚάλι προειδοποιώντας τον ότι η στήριξη στο ψήφισμα, το οποίο καταδικάζει την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη, ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».


Πρόεδρος Φιλιππίνων Ντουτέρτε: Πέταξα απαγωγέα από ελικόπτερο, θα κάνω το ίδιο με τους διεφθαρμένους!

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte έχει πει ότι κάποτε έριξε έναν απαγωγέα από ένα ελικόπτερο όταν ήταν δήμαρχος της νότιας πόλης Νταβάο, προσθέτοντας ότι θα επιβάλει την ίδια τιμωρία για διεφθαρμένους αξιωματούχους και πολιτικούς.
“Αν είστε διεφθαρμένοι, εγώ θα σας βάλω σε ένα ελικόπτερο και θα σας πετάξω εν ώρα πτήσης κάτω στο δρόμο ” είπε ο γίγαντας Ντουτέρτ, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα Φιλιππίνων Αστέρων.


Πούτιν: “Η Δύση προωθεί τους παιδόφιλους, εμείς θα τους ευνουχίζουμε”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε το ετήσιο συνέδριο τα Χριστούγεννα, για να παραχωρήσει συνέντευξη και να κατηγορήσει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη για την προώθηση της παιδοφιλίας στις δυτικές χώρες. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως η Άννα Κουζνέτσοβα ως υπουργός για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας ανακοίνωσε την δημιουργία στην Ρωσία του μητρώου παιδεραστών. Οι ποινές θα φτάνουν μέχρι τον…χημικό ευνουχισμό!
Ο Β.Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές φιλελεύθερες ελίτ για την κατάργηση των παραδοσιακών αξιών που έκαναν τις χώρες τους μεγάλες και τρανές.

Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε συμφωνία ειρήνευσης στην Συρία! - Εγγυητές Ρωσία και Τουρκία - Στηρίζει το Ιράν

ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τελειώνει ο πόλεμος στην Συρία; Αν θεωρήσουμε ότι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει επ'αυτού, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της Δαμασκού και τους μετριοπαθείςαντάρτες για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, τότε, ίσως, ναι, αν και το ISIS φυσικά δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Κλεομένης Γ΄ της Σπάρτης: Ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας

Η επανάσταση του Κλεομένη Γ΄

Κάπου μέσα στις, διαποτισμένες με ισχυρά στίγματα εθνοκεντρικών κορωνών, σελίδες των σχολικών βιβλίων ή και των συμβατικών ιστορικών έργων, συνήθως υπάρχει και μια παράγραφος (!) αφιερωμένη στους ονομαζόμενους μεταρρυθμιστές βασιλείς της Σπάρτης, τον Άγη Δ΄ και τον Κλεομένη Γ΄. Όταν πολλά χρόνια πριν ξεκίνησα να μελετώ τη ζωή και το έργο αυτών των βασιλέων, των τελευταίων πραγματικών βασιλέων της ηρωικής Σπάρτης, διαπίστωσα πως όχι μόνο άξιζε να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο τους αλλά και πως, παράφορα αδικημένοι στο ζύγι της ιστορίας, θα έπρεπε να αφιερωθούν κεφάλαια ολόκληρα σε κάθε ιστορικό έργο. Πόσον μάλιστα, όταν ο σπουδαίος συγγραφέας του 1ο μ. Χ. αι. ο Πλούταρχος αποφασίζει να γράψει τη βιογραφία των σημαντικότερων Ρωμαίων και Ελλήνων αντρών και συμπεριλαμβάνει τους Άγη Δ΄ και τον Κλεομένη Γ΄, τότε μάλλον θα πρέπει να έπραξαν κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Τι ήταν λοιπόν αυτό;

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ...

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η δυσπιστία σε κάτι έχει συνήθως τις ρίζες της στην τυφλή πίστη σε κάτι άλλο. 
Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

Πίστη: Το να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων, τα λεγόμενα κάποιου, που μιλά άνευ γνώσεων, για πράγματα άνευ προηγουμένου.
Ambrose Bierce, 1842–1914?, Αμερικανός συγγραφέας

Είναι λάθος πάντα, παντού, για τους πάντες να πιστεύουν οτιδήποτε χωρίς επαρκή στοιχεία. 
William James, 1842-1910, Αμερικανός φιλόσοφος

Η ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ

Ο Ωρίων είναι ένας εκτεταμένος αστερισμός (NGC 2024) που ονομάζεται και "Κεφαλή του Ίππου", με άστρο α' τον τερατώδη Betelgeuse που απέχει 650 έτη φωτός από την Γη, είναι 13.758 φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο και 500 μεγαλύτερος από αυτόν. Το άστρο β' είναι ο Rigel, το γ' ο Bellatrix και το κ' ο Saiph, τα οποία σχηματίζουν τραπέζιο που συμπιέζεται στη μέση από τα άστρα δ', ε' και ζ', που είναι γνωστά σαν Ζώνη του Ωρίωνα.

Ο Μέγας Βασίλειος και οι Έλληνες (μια σχέση στοργής...)

O μεγάλος ιεράρχης για τον ελληνικό πολιτισμό:
«οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι γιορτές του διαβόλου»


Ο Λιβάνιος αναφερόμενος στις πολυάριθμες βιαιοπραγίες των χριστιανών μοναχών κατά των ναών των Ελλήνων λέει:
«οι μαυροφορεμένοι φέροντες ξύλα, πέτρες και σίδερα αλλά και με τα χέρια και τα πόδια γκρεμίζουν τις στέγες και τους στύλους των ναών, συντρίβουν τα αγάλματα, ανατρέπουν τους βωμούς ενώ οι ιερείς πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην σιωπή και τον θάνατο»


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου παρουσιάζεται σε δημοφιλές αμερικανικό δίκτυο! (Βίντεο)

Η δικαίωση για την καινοτόμα εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου, που θα κάνει γνωστή την τεχνολογία του και τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησε από το έγκριτο Αμερικάνικο Δίκτυο PBS το οποίο παρουσίασε εκτενές αφιέρωμα.

Αρθουρ Λάφερ: Αν ήμουν Έλληνας θα έκλεβα την Εφορία κάθε μέρα

Πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να φέρει την ευημερία στην Ελλάδα, εφόσον αλλάξει το φορολογικό μοντέλο εμφανίζεται ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Αρθουρ Λάφερ. Μιλώντας στο insider.gr τάσσεται κατά της υπερφορολόγισης, λέγοντας μάλιστα ότι «αν ήμουν Έλληνας, θα έκλεβα την εφορία κάθε μέρα», καθώς οι φόροι που επιβάλλονται στη χώρα είναι ανήθικοι.
Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της μη εξυπηρέτησης του χρέους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει Grexit, αντιπροτείνοντας τη μετατροπή της Ελλάδα σε έναν φορολογικό παράδεισο, στα πρότυπα του Χονγκ Κονγκ.

Οι πραγματικοί υπερασπιστές του Αιγαίου μας εύχονται Καλή Χρονιά μ΄ ένα υπέροχο βίντεο

Το 2016 οδεύει προς την έξοδο. Καλή χρονιά δεν τη λες. Όλες οι ελπίδες στο 2017 που έρχεται…Το πρσωπικό του Στρατού μας εύχεται τα καλύτερα, μέσα από ένα ακόμη προσεγμένο βίντεο που δημιουργησαν από το ΓΕΣ , το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου και η Κινηματογραφία Στρατού..

Σύριος πολίτης, ξεφτιλίζει απεσταλμένη δημοσιογράφο του BBC στη Συρία

Το παρών βίντεο, δεν θα "παιχτεί" ποτέ από τα ΜΜΕ που παραπληροφορούν τον παγκόσμιο πληθυσμό στα πλαίσια της προπαγάνδας εναντίον της Συρίας.
Διαδώστε τα βίντεο που ξεσκεπάζουν την προπαγάνδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΠΡΟΚΛΟΣ - ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΗΣΙΟΔΕΙΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΩΣ ΟΝΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο «Σχόλια στον Κρατύλο του Πλάτωνος εκλογαί χρήσιμοι, 129. 1  – 16«, η ύπαρξη των ανώτερών μας γενών είναι τριπλή: νοητική, λογική και φανταστική, και στην νοητική αναλογεί το Χρυσό Γένος. Πράγματι, οι Έλληνες θεολόγοι λένε ότι ο χρυσός έχει αποδοθεί στον πρωταρχικό από τους Κόσμους, τον «εμπύριο και νοητικό».

Η Ιερότητα και τα μυστικά επίπεδα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Είναι ανέφικτο μέσα σε λίγες σελίδες, έστω και να προσεγγίσουμε, πόσο μάλλον να αναλύσουμε, να ερευνήσουμε και να διαπραγματευτούμε ένα τόσο μεγάλο, ιερό μυστικό, απαγορευμένο και τόσο δύσκολο θέμα. Ένα θέμα που Τιτάνες του πνεύματος, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, δαπάνησαν έργο και χρόνο ζωής και τόνους σελίδων, για να το προσεγγίσουν. Παρ΄ όλα αυτά θα επιχειρήσουμε, όσο μας επιτρέπεται, μια όσο τον δυνατόν πιο επιγραμματική, περιληπτική, σύντομη και συνάμα προσεκτική προσέγγιση του θέματος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ (Βίντεο)

Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΗΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

ΚΑΡΛ ΠΟΠΠΕΡ - ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

Προλογικά


Ας προσέξουμε ότι, σύμφωνα με τον Κ. Πόππερ, επιστημονικό είναι μόνο οτιδήποτε μπορεί να διαψευστεί. Γιατί έτσι εξελίσσεται η επιστήμη, μέσα από διαδοχικές διαψεύσεις.......Η επιστήμη συλλαμβάνει την αλήθεια μέσα από υποθέσεις οι οποίες επιβεβαιώνονται από πειράματα ή την παρατήρηση. Το ουσιώδες δεν είναι το πείραμα, αλλά το φιλοσοφικό ερώτημα που θα κάνει ο επιστήμονας για να οδηγηθεί σε ένα επιστημονικό πόρισμα.... Οπότε κάθε φορά που επιβεβαιώνεται μια νέα φιλοσοφική υπόθεση εμπειρικά, έχουμε διάψευση της προηγούμενης επιστημονικής γνώσης...

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ

Το μυστήριο που κάλυπτε τόσα χρόνια την αποκωδικοποίηση των συμβόλων της αίθουσας του θρόνου του ανακτόρου της Κνωσού ήρθε η ώρα να λυθεί...  Δεν ανήκουν στα ίχνη που άφησε πίσω της η Αθηνά, όπως τα μεγαλιθικά μνημεία των Μυκηνών που κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να αντέξουν στον χρόνο και να σωθούν οι πληροφορίες που μετέφεραν οι διαστάσεις τους, αυτά σωθήκαν «τυχαία» και ερευνώντας τα μας δίνουν πολλά στοιχειά που επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της Οδύσσειας και του «θησαυρού του Ατρέα» στις αρχαίες Μυκήνες.

ΟΙ ΣΤΥΜΦΑΛΙΔΕΣ ΟΡΝΙΘΕΣ (αποσυμβολισμός)

Ο Δάσκαλος ανέθεσε στον Ηρακλή τον 9ο άθλο του: να πάει στον βάλτο της Στυμφαλίας που ζούσαν οι στυμφαλίδες όρνιθες, και να τις διώξει από την ασφαλή κατοικία τους.
Του έδωσε και μία συμβουλή: » Η φλόγα που λάμπει πάνω από το νου, φανερώνει τη σίγουρη κατεύθυνση».
Ο Ηρακλής πήγε στην Στυμφαλία και είδε τα όρνεα μεγαλόσωμα και άγρια να κρώζουν. Είχαν ράμφη από σίδερο και τα φτερά τους ήταν σαν ατσάλινα βέλη. Τρία όρνεα όρμησαν καταπάνω του και εκείνος τα απέκρουσε με το ρόπαλό του. Μα ήξερε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Τότε θυμήθηκε τον Δάσκαλο: «Η φλόγα που λάμπει πάνω από τον νου, φανερώνει τη σίγουρη κατεύθυνση».

ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ γίνεται ΧΑΜΟΣ (video)

Αρκετοί από εμάς έχουν γίνει μάρτυρες φωτεινών αντικειμένων που πετούν, συνήθως, στους νυχτερινούς ουρανούς.
Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν και πρόλαβαν να τα αποθανατίσουν με κάμερες ή με τα κινητά τους.
Όμως, η εναέρια κυκλοφορία Άγνωστων Ιπτάμενων Αντικειμένων είναι πολύ περισσότερη και μεγαλύτερη από όση μπορούμε να φανταστούμε…

Σουηδικό ντοκιμαντέρ ξεβρακώνει τους Εβραίους και την λαθρομετανάστευση στην Ευρώπη…

Πως οι Εβραίοι μας διαιρούν και μας υπονομεύουν εθνικά…
Σύμφωνα με την Εβραϊκή Γενεαλογική Κοινότητα του Michigan! Δηλαδή η πληροφορία για την προέλευση του ονόματος του παππού της Μέρκελ προέρχεται απο τους ίδιους τους Εβραίους που ασχολούνται με την προέλευση των ονομάτων τους και τα γενεαλογικά δένδρα!

Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί: «Η Ελλάδα θα χαθεί μέσα σε 50 χρόνια από την κυριαρχία της μετριοκρατίας!»

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ»
Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας ο οποίος διαπρέπει στις ΗΠΑ παρουσίασε εκτενή ανάλυση για τον κίνδυνο που απειλεί την Ελλάδα για να εξαφανιστεί ως έθνος από την έλλειψη της αξιοκρατίας και την επιβολή (από ποιους άραγε!) της μετριοκρατίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μόνο στους κορυφαίους επιστήμονες (εν ζωή ή όχι), το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από αυτούς τους Έλληνες του 3%, μόλις ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι (86%) στο εξωτερικό».

Προσωπικό ενδιαφέρον του Πούτιν για το χάπι που μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή έως τα 130

Περιόδευσε στις εγκαταστάσεις ρωσικής εταιρείας που φιλοδοξεί «μέσα σε ένα μήνα να έχει τα πρώτα αποτελέσματα». Προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των δοκιμών σχετικά με το χάπι που θα μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή των ανθρώπων έως τα 130 τους έδειξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε τα εργαστήρια της εταιρείας που έχει αναλάβει το φιλόδοξο αυτό σχέδιο.

Πρώην πράκτορας και αλεξιπτωτιστής ο νέος Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα – Ο διπλωμάτης των «ειδικών – και επικίνδυνων – αποστολών» Mikhail Babich

Η Ρωσία μετά την δολοφονία του Andrey Karlov, θα τοποθετήσει στην Άγκυρα σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ έναν πρώην αλεξιπτωτιστή και διπλωμάτη «ειδικών – και επικίνδυνων – αποστολών», το Mikhail Babich. To καλοκαίρι του 2016 ο Babich ήταν υποψήφιος για να γίνει πρέσβης στο Κίεβο. Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε όμως την τοποθέτηση του Babich, καθώς υπήρχε σθεναρή αντίσταση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η Ουκρανική κυβέρνηση είναι υποχείριο των ΗΠΑ.