Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι αποκεφαλιστές μισθοφόροι της δύσης μολύνουν το νερό της Δαμασκού για να εξοντώσουν 5.500.000 Σύριους!

Οι μισθοφόροι της Δύσης είναι κλασικά αδίστακτοι γιατί οι “καλοί μας σύμμαχοι” τους κάνουν πλάτες. Δεν κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι σε Διεθνή Δικαστήρια ότι κι αν κάνουν. Τώρα οι μισθοφόροι μολύνουν το πόσιμο νερό της Δαμασκού για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε 5.500.000 εκατομμύρια ανθρώπους , ο ΟΗΕ έβγαλε μία απλή ανακοίνωση και οι πράκτορες-δημοσιογράφοι αφήνουν κλασικά υπονοούμενα ότι …φταίει ο Άσαντ.


>>>Ο πόλεμος του νερού που διεξάγεται στην κοιλάδα Ουάντι Μπαράντα εξακολουθεί να πληγώνει την εκεχειρία στη Συρία, καθώς εκεί συνεχίζεται η παραβίαση των όρων της και οι αντάρτες επιμένουν να απέχουν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες. «Έγκλημα πολέμου» χαρακτηρίζει τη στέρηση πόσιμου νερού στους κατοίκους της Δαμασκού ο ΟΗΕ, εξαιτίας των δολιοφθορών στο σύστημα ύδρευσης.


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε τη στέρηση πόσιμου νερού στην Δαμασκό, την οποία υφίστανται οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών στην Ουάντι Μπαράντα.
Τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή σημειώνονται και δολιοφθορές στο σύστημα ύδρευσης. Ταυτόχρονα, οι τιμές του εμφιαλωμένου νερού έχουν εκτοξευθεί.


Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με το επιχείρημα ότι στην Ουάντι Μπαράντα, από τις βασικές πηγές υδροδότησης της πρωτεύουσας Δαμασκού βρίσκονται αντάρτες της Φατάχ Αλ-Σαμ, πρώην σκέλους της Αλ Κάιντα, υποστηρίζουν ότι η κοιλάδα δεν περιλαμβάνεται στα εδάφη όπου εφαρμόζεται η εκεχειρία.


Το καθεστώς κατηγορεί τους αντάρτες ότι «μόλυναν με ντίζελ» τους ταμιευτήρες νερού και ότι έκοψαν την παροχή, ενώ οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί του καθεστώτος ευθύνονται για την καταστροφή των υποδομών υδροδότησης.

Επίσης, όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, τονίζουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια για συμμετοχή στις ειρηνευτικές συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής της ομάδας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, τόνισε ότι είναι δύσκολο να κριθεί ποιος ευθύνεται για την κρίση του νερού.

Αναφέρει πάντως ότι «μόνο στη Δαμασκό, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν την υδροδότησή τους να διακόπτεται, διότι οι πηγές της Ουάντι Μπαράντα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των μαχών ή ενεργειών δολιοφθοράς ή και των δύο».

Πρόκειται για «έγκλημα πολέμου» σε βάρος αμάχων, είπε, διότι ανάμεσα στους αμάχους υπάρχουν πολλοί «άρρωστοι» και τραυματίες που δεν μπορούν να αναρρώσουν εξαιτίας της στέρησης.

Εκτοπισμοί και θάνατοι αμάχων

Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με αναφορές που λαμβάνει, τουλάχιστον 7.000 κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ουάντι Μπαράντα λόγω των εχθροπραξιών.

Στην περιοχή ζουν συνολικά περίπου 45.000 άνθρωποι.

Επίσης, στην πόλη Τζάμπλα, στη δυτική Συρία, πόλη-προπύργιο του συριακού καθεστώτος, πραγματοποιήθηκε επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση στοίχισε στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους<<<




Πηγή: