Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τα 7 ευεργετικά οφέλη του μαύρου πιπεριού στην υγεία σου!

Αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μαγειρέματος, και όχι τυχαία, αφού το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά. Όμως, η χρησιμότητα του μαύρου πιπεριού, δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αφού εκτός από επιπλέον γεύση, μπορεί να σου χαρίσει και περισσότερη... υγεία, και μάλιστα όχι μόνο σε έναν τομέα. Παρακάτω θα βρεις, 7 ευεργετικές ιδιότητές του, που σίγουρα θα σε πείσουν, να βάλεις λίγο παραπάνω... πιπέρι στο φαγητό σου από την επόμενη κιόλας φορά, κάνοντας συνήθειά σου να καταναλώνεις λίγο πιο πικάντικα τα γεύματά σου.



1.Είναι ιδανικό αποτοξινωτικό για τον οργανισμό σου

Το μαύρο πιπέρι, δεν δίνει μόνο υπέροχη γεύση στα φαγητά, αλλά βοηθά και στην αποτοξίνωση του σώματός σου, αφού είναι διουρητικό. Επιπλέον, βοηθά την διαδικασία της εφίδρωσης, που αποτελεί ακόμα μια μέθοδο αποβολής των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό σου. Προσθέτοντας λοιπόν λίγο παραπάνω πιπέρι στο φαγητό σου, όχι μόνο θα ενισχύσεις την υγεία σου, αλλά και τον μεταβολισμό σου, επιταχύνοντας την διαδικασία αδυνατίσματος.


2.Σε απαλλάσσει από τον βήχα

Είσαι κρυωμένη(-ος) και υποφέρεις από βήχα; Το πιπέρι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φάρμακα για την περίπτωση, μιας και βοηθά στον καλύτερο ρυθμό ροής της βλέννας που σε ταλαιπωρεί, άρα κατ' επέκταση και του βήχα που προκαλείται. Την επόμενη φορά λοιπόν, πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλλά και λίγο μέλι στο τσάι σου, και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αφού το ρόφημα αυτό θα λειτουργήσει καταπραϋντικά για τον βήχα σου.


3.Καθαρίζει το σώμα σου από τα βακτήρια
Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, οπότε δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό σου. Η κατανάλωσή του, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ασθένειες που προκαλούνται από τα βακτήρια, όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.


4.Δίνει λάμψη στο δέρμα σου

Μπορεί τα καλλυντικά να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ομορφιάς σου, ωστόσο μπορείς να κάνεις το δέρμα σου να λάμψει ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας απλά περισσότερο πιπέρι στα φαγητά σου. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας σου, απέναντι στην γήρανσή της.


5.Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Η τακτική χρήση του μαύρου πιπεριού στη διατροφή σου, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ισχυρότερα το ενδεχόμενο καρκίνου του μαστού. Ο λόγος; Το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ένωση που ονομάζεται πιπερίνη και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αφού εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων του καρκίνου του μαστού. Ειδικότερα, σε συνδυασμό με ένα ακόμα μπαχαρικό που βρίσκεται στην κουζίνα σου, την κουρκούμη, δρα ακόμα αποτελεσματικότερα.


6.Μειώνει το στρες

Ένα από τα πολλά οφέλη του μαύρου πιπεριού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει κατά του άγχους, αλλά και της κατάθλιψης. Η πιπερίνη που περιέχει, έχει την ιδιότητα να τονώνει το νευρικό σου σύστημα και να βοηθά στην ομαλότερη λειτουργία του. Όχι και άσχημα!


7.Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Αν συνηθίζεις να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες φαγητού με αποτέλεσμα να... βαρυστομαχιάζεις και να δυσκολεύεσαι να χωνέψεις, μπορείς να προσθέσεις μεγαλύτερη ποσότητα πιπεριού στο γεύμα σου. Αυτό, έχει την ιδιότητα να διεγείρει εντονότερα τις γευστικές απολήξεις της γλώσσας σου, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός σου να στέλνει μηνύματα για παραγωγή περισσότερου υδροχλωρικού οξέος, ουσία που συμβάλλει στην πέψη χωρίς προβλήματα. Όμως, τα οφέλη του δεν τελειώνουν εκεί, αφού δρα κατά του τυμπανισμού και των αερίων, αλλά και της δυσφορίας στο στομάχι.




Πηγή: