Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αιφνιδιαστική καμπάνια από ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας με βίντεο που κάνει τη διαφορά

– Με μία κίνηση η Ουάσινγκτον αχρήστευσε τον ΕΟΤ και βυθίζει περαιτέρω την Τουρκία!

Την ώρα που ο τουρισμός της Τουρκίας βυθίζεται κατακόρυφα, οι ΗΠΑ κινητοποίησαν την «βαριά τους βιομηχανία» για να στηρίξουν Ελλάδα. Φαίνεται πως η χώρα μας ίσως βγει κερδισμένη από τον ανοιχτό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Και ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να προβληθεί η χώρα μας; Φυσικά η τεχνολογία της Apple την οποία χρησιμοποιούν εκατ. Αμερικανοί και πολίτες ανά τον κόσμο και μέσω αυτής προβάλλεται πλέον…η Ελλάδα!


Έτσι, γεμάτο Ελλάδα είναι το νέο βίντεο της Apple για την προώθηση του IPhone Plus.
Στη διαφήμιση, με τίτλο «Take Mine» για την κάμερα της νέας συσκευής, μια νεαρή κοπέλα φτάνει σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για να επισκεφθεί τη γιαγιά της.
Οι δυο τους κάθονται στο καφενείο όπου η εγγονή χρησιμοποιεί το κινητό της για να βγάλει φωτογραφία τη γιαγιά με κάνοντας χρήση του εφέ για βάθος πεδίου.
Η γιαγιά βλέπει τη φωτογραφία και ενθουσιάζεται. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού που είναι στο καφενείο το προσέχουν και μια γυναίκα ζητά να φωτογραφηθεί και αυτή.
Κάπως έτσι, η νεαρή αρχίζει να φωτογραφίζει όλο το χωριό.
Τα παιδιά, οι γειτόνισσες, ο ιερέας, ένας ψαράς και ο βοσκός, σχεδόν όλο το χωριό αρχίζει να ποζάρει.
Το βιντεάκι έχει διάρκεια μόλις ενός λεπτού, που είναι όμως αρκετό για να γεμίσει ο θεατής εικόνες από την Ελλάδα.
Tοπία αλλά και τους ανθρώπους, τους φιλόξενους, καλόκαρδους, αγαθούς και γελαστούς ανθρώπους της καθημερινότητας, που συναντά κανείς παντού.
Γιατί όμως ο παγκόσμιος κολοσσός της τεχνολογίας επέλεξε το διαφημιστικό να γυριστεί στην χώρα μας; Θα μπορούσε να είχε γυριστεί κάπου αλλού ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Πάμε ταξιδάκι»…
Είχαμε αναφέρει χτες και στο άρθρο μας Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας: «Λουκέτο» επίσημα ο τουρισμός σε Κωνσταντινούπολη και Τουρκία μετά τo μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων -Αναμένεται να «βουλιάξει» η χώρα μας ότι η χώρα μας την περίοδο αυτή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο παρά τις άθλιες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί σε προσφυγικό-φορολογία κτλ μπορεί να επωφεληθεί.
Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη το 2016 διαμορφώθηκε σε 9,2 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 26% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, είναι η πρώτη μείωση (σε ετήσια βάση) στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη από το 2000, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια στην πόλη.
Η υψηλότερη μηνιαία μείωση καταγράφηκε τον Ιούνιο, οπότε και η πτώση στις αφίξεις ξένων τουριστών έφτασε στο 35,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015
Το πρώτο εξάμηνο του 2016 επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη -πρώτο σε προτίμηση προορισμό όσων επισκέπτονται την Τουρκία- 4,45 εκατ. ξένοι, ενώ το δεύτερο 4,76, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία από τα δύο αεροδρόμια της πόλης καθώς και από τα λιμάνια Haydapaşa, Pendik, Zeytinburnu και Karaköy.
Κι ενώ οι αφίξεις από αέρος μειώθηκαν κατά 23% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, οι αφίξεις διά θαλάσσης έκαναν «βουτιά» κατά 89%.
Η μεγαλύτερη μείωση αφορά τις αφίξεις από Ηνωμένες Πολιτείες, Ιράκ και Ρωσία.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι την Κωνσταντινούπολη ήταν μειωμένος κατά 43,2% σε σύγκριση με το 2015. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ιρακινούς τουρίστες ήταν 43,1% και για τους Ρώσους 39,2%.
Ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, το 2016, προέρχονταν από την Ευρώπη (3,9 εκατ. αφίξεις) και τη Μέση Ανατολή (2,3 εκατ.). Ακολούθησαν η Ασία, η Αφρική, η Βόρεια Αμερική, η Λατινική Αμερική και η Ωκεανία.
Στην κορυφή των ξένων τουριστών με το μεγαλύτερο μερίδιο στις αφίξεις ήταν οι Γερμανοί με ποσοστό 10,9%, ακολουθούμενοι από τους Ιρανούς με 7%, τους Σαουδάραβες με 5,2%, τους Βρετανούς με 4%, τους Γάλλους με 3,9%, τους Αμερικανούς με 3,5% και τους Ρώσους με 3,2%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Του Βασίλη Καπούλα



Πηγή:
pentapostagma.gr