Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ - ΧΟΪΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (Βίντεο)

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ "ΣΚΑΜΑΝΔΡΟ", ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ.

ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ "ΗΛΙΟΝ". ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΔΕΣΠΟΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΕΑΝ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ.



Σ'ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ, Η ΤΡΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ 3η ΚΑΙ 2η ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΑ Π.Χ., Η ΤΡΟΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ. ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ 1100 ΩΣ ΤΟ 700 Π.Χ., Η ΤΡΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ "ΤΡΩΑΔΑ". ΓΥΡΩ ΣΤΟ 700 Π.Χ., ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΙΚΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΤΡΟΙΑ ΞΑΝΑΚΥΡΙΕΥΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΗΛΙΟΝ" ΕΠΕΖΗΣΕ ΩΣ ΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ Μ.Χ.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΤΟ 334 Π.Χ. ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΤΡΟΙΑ), ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΛΕΥΚΙΔΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ = Ο ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΔΑΡΔΑΝΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΥΜΦΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΕΥΚΡΟΥ. Ο ΤΡΩΣ (ΑΠΟΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΩΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΩΕΣ). ΚΑΙ Ο ΙΛΟΣ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ "ΙΛΙΟΝ", ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ.

Η ΤΡΟΙΑ, ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕ ΜΙΑ ΔΟΞΑ ΠΟΥ ΕΡΕΘΙΣΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΓΕΝΕΩΝ.
Με ΦΙΛΟΤΗΤΑ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΧΟ'Ι'ΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ



Πηγή:
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ