Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οι Ανουνάκι και τα Μυστικά της λίμνης Τιτικάκα

Η λίμνη Τιτικάκα θα μπορούσε να κρατήσει στα βάθη της τα ίχνη των Ανουνάκι και τους κατοίκους του πολιτισμού Tiahuanaco. Σε 4.000 μέτρα ύψος στα ανοικτά των ακτών της λίμνης Τιτικάκα στην Βολιβία βρίσκεται μια πέτρα που παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της παγκόσμιας ιστορίας, του πολιτισμού Tiahuanaco.

Για μερικούς, ο αρχαιότερος πολιτισμός στον κόσμο, για άλλους, η Ατλαντίδα του Πλάτωνα στην επίσημη ιστορία, ο πολιτισμός που γέννησε τον πολιτισμό των Ίνκας, η ισχυρότερη απόδειξη της παρουσίας του Anunnaki στη Λατινική Αμερική.



Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν έμμεσα αρκετές από τις υποθέσεις που έχουμε αναπτύξει για τη σχέση μεταξύ των θεών αλλοδαπών γνωστό ως Ανουνάκι και του πολιτισμού Τιαχουανάκο.


Πριν από δύο εβδομάδες, στις 8 Οκτωβρίου, Βέλγοι αρχαιολόγοι που έχουν την υποστήριξη της Κοινότητας των Άνδεων Κέντρου Υποβρύχιας Αρχαιολογίας, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών της υποβρύχιας εξερεύνησης: περίπου δύο χιλιάδες αρχαιολογικά εύρηματα στα βάθη της λίμνης Τιτικάκα.

Ανάμεσα στα στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια από τη βελγική αποστολή είναι, οστά, πέτρες, κεραμικά με αναπαραστάσεις από γάτες, ασημένια νομίσματα, περισσότερα από 31 κομμάτια από επιχρυσωμένα, ένα πηδάλιο και άγκυρα, και ένα σκάφος που ανήκει στους ισπανόφωνους!.

Αν και έχουν υπάρξει πολλές υποβρύχιες αποστολές εξερεύνησης στη λίμνη Τιτικάκα, είναι η πρώτη υποβρύχια ανασκαφή. Το έργο θα διαρκέσει μέχρι το 2016 και ο κύριος στόχος της είναι να ερευνήσει μια σειρά από προ-Κολομβιανες παράκτιες περιοχές, κυρίως του πολιτισμού Tiahuanaco.

Μερικά από τα κομμάτια έχουν χρονολογηθεί στην περίοδο των Ίνκας, εκτός από την προ- Ίνκας περιόδου και γύρω από το έτος 500 μ.Χ.. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου, της βελγικής ομάδας αρχαιολόγος Christophe Delaere,


Αυτά είναι τα πρώτα κομμάτια του χρυσού που βρέθηκαν στην λίμνη Τιτικάκα:

Βρήκαμε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα , πολιτισμών του Τιαχουανάκο, Ινκας, καθώς επίσης και υλικό του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα.
Η επίσημη εκδοχή είναι ότι αρκετά από τα κομμάτια που βρέθηκαν, ηταν προσφορές για τους αρχαίους κατοίκους του πολιτισμού Tiahuanaco που ξεκίνησε στη λίμνη Τιτικάκα, η οποία θεωρείται ιερή.

Πέρα από την επίσημη εκδοχή, αυτά τα κομμάτια δείχνουν ότι πριν από την άφιξη ισπανόφωνων , υπήρχε μια μεγάλη πολιτιστική ανταλλαγή και εμπόριο μεταξύ των πολιτισμών της περιοχής. Αυτές οι ιδέες έχουν προταθεί από τους ιστορικούς και αρχαιολόγους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την ανακάλυψη, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που υποστηρίζουν εναλλακτικές θεωρίες έμμεση επαφή μεταξύ των Ανουνάκι με τους κατοίκους του πολιτισμού Τιαχουανάκο.

Ένα από τα κομμάτια χρυσού που παρουσιάζονται από τους αρχαιολόγους. Ο εικονιζόμενος χαρακτήρας είναι ο άρχοντας που εμφανίζεται ως το κεντρικό θέμα του μνημείου που ονομάζεται «Puerta del Sol» (ισπανικά «Πύλη του Ήλιου») τα 31 επίχρυσα που βρέθηκαν από αρχαιολόγους, επιβεβαιώνουν έμμεσα της θεωρίες του Σίτσιν Ζεκάρια.

Σύμφωνα με Sitchin, γύρω στο 4000 π.Χ., ο Enki, ένας από τους ηγέτες των εξορυκτικών δραστηριοτήτων των Anunnaki στον πλανήτη Γη, αποφάσισε να καλέσει τον πατέρα Anu του βασιλιά να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά μεταλλουργία του κόσμο.

Ως μέρος της προετοιμασίας για την άφιξη του βασιλιά Anunnaki, αποφασίστηκε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αρχιτεκτονικών δομών της πόλης της Tiahuanaco με χρυσά φύλλα που απεικονίζουν το μεγαλείο των Ανουνάκι και της μεταλλουργικές εργασίες.

Ο Ζεκάρια Σίτσιν προχώρησε σε αυτή τη θεωρία με βάση τα πορίσματα του Αυστριακού αρχαιολόγου Arthur Posnanky, που βρήκε και φωτογράφισε πολλές μικρές στρογγυλές τρύπες σε γυαλισμένους ογκόλιθους στο Tiahuanaco.

Σύμφωνα με τον Arthur Posnansky, σε κάποιο σημείο της ιστορίας, η πόλη του Τιαχουανάκο καλύπτονταν με φύλλα χρυσού. Το 1943,ο Posnansky παρουσίασε στην Γεωγραφική Εταιρεία της Λα Παζ έναν ογκόλιθος που προερχόταν από το Tiahuanaco, που είχε πέντε χρυσά καρφιά ενσωματωμένα σε μικρές στρογγυλές τρύπες.

Αν και ο Posnanky πέρασε πάνω από σαράντα χρόνια μελετώντας τα αρχαιολογικά ευρήματα του πολιτισμού Tiahuanaco, με εκπληκτικά συμπεράσματα και επένδυσε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στη μελέτη αυτών των ερειπίων, στην παραδοσιακή αρχαιολογία τον θεωρούσαν πάντα ως ερασιτέχνη αρχαιολόγο.

Ενώ Posnansky κατάφερε να βρει αυτά τα μικρά χρυσά καρφιά, στο Tiahuanaco δεν είναι ένα μέρος όπου χρυσός έχει βρεθεί, πόσο μάλλον με τη μορφή φύλλων.

Ένας από τους πρώτους αρχαιολόγους στο Tiwanaku επίσημα, ήταν ο Αμερικανός Wendell Bennett (1905-1953) ο οποίος κέρδισε από την κυβέρνηση της Βολιβίας άδεια για να σκάψει 10 λάκκους, γύρω στο 1930.

Από τότε, βρήκε μόνο μερικά κομμάτια χρυσού στην περιοχή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70. Αυτά έχουν υψηλή αξία για την κυβέρνηση και τους αρχαιολόγους της Βολιβίας.

Για το λόγο αυτό, τα επιχρυσωμένα 31 κομμάτια που βρέθηκαν στα βάθη της λίμνης Τιτικάκα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην αντίληψη μας για το αρχαίο Περού και θα επιβεβαιώσει ότι ο πολιτισμός Tiahuanaco είχε αναπτύξει τεχνικές για την επεξεργασία χρυσού.

Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υποβρύχιας ανασκαφής, Christophe Delaere, αυτή είναι η πρώτη φορά που χρυσά νομίσματα έχουν βρεθεί στα βάθη της λίμνης Τιτικάκα.

Για τον αρχαιολόγο της Βολιβίας Huanca Marcial Medina, ο οποίος ηγείται από την πλευρά της Βολιβίας, οι διακοσμήσεις και η εικονογραφία που έχουν τις πλάκες χρυσού ανήκουν σίγουρα στον πολιτισμό Tiahuanaco.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι μερικά από αυτά τα επίχρυσα μέρη είναι κατασκευασμένα από άλλους πολιτισμούς στην περιοχή, αλλά θα παρέμενε μια σημαντική ένδειξη των τεχνικών γνώσεων που απαιτούνται για την πλαστικοποίηση χρυσό.

Δηλαδή, η θεωρία της Ζεκάρια Σίτσιν για τους Anunnaki που εγκατέστησε ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στο Tiahuanaco και ότι, η πόλη ήταν επικαλυμμένη με φύλλα χρυσού, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη, αν και δεν είναι μια άμεση και οριστική, προστίθεται στις άλλες αποδείξεις ότι η ιστορία του αρχαίου Περού χρειάζεται αναθεώρηση.

Για τον Arthur Posnansky, η πόλη του Τιαχουανάκο ήταν η γενέτειρα του Αμερικανού ανθρώπου από τότε που χτίστηκε σε προκατακλυσμιαία εποχή, γύρω στο 15.000 π.Χ.. λέει ο Posnanky. Με βάση αυτή την υπόθεση, υπάρχουν μια σειρά από διαπιστώσεις και αρχαιο-αστρονομικούς υπολογισμούς, οπότε η διαμάχη εξακολουθεί να υφίσταται για την αρχαιότητα του πολιτισμού Tiahuanaco.

Μια πιο σημαντική υπόθεση είναι ότι όταν χτίστηκε το Tiahuanaco , γύρω στο 15.000 π.Χ., η Λίμνη Τιτικάκα ήταν κάτω από τα όρια της πόλης. Δηλαδή, το Tiahuanaco το είχαν κατασκευάσει στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα και οι περίεργες δομές που βρέθηκαν διάσπαρτες σήμερα στο αρχαιολογικό συγκρότημα της Puma Punku ήταν μέρος από προβλήτα της πόλης.





Πηγή:
aetos-apokalypsis.com