Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΛΚΥΟΝΗ, ΟΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ "ΑΛΚΥΩΝ"

Κόρη του Αιόλου, ζούσε ευτυχισμένη με τον άνδρα της Κήυκα στα ακρογιάλια. Αισθάνονταν τόσο αγαπημένοι και ευτυχισμένοι, που παραλλήλιζαν τους εαυτούς τους με το ζευγάρι Δία - Ήρας. Για την ασέβεια τους αυτή, ο Ζευς μεταμόρφωσε τον Κήυκα σε όρνιο. Η Αλκυόνη χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη, έψαχνε να βρει τον άνδρα της. Τα κλάματα της συγκίνησαν τους θεούς και την μεταμόρφωσαν στο γνωστό θαλασσοπούλι.

Η δυστυχία της όμως δεν τελείωνε εδώ. Ενώ όλα τα πουλιά γεννούσαν τα αυγά τους την άνοιξη, αυτή τα γεννούσε μέσα στη βαρυχειμωνιά, με αποτέλεσμα τα μανιασμένα κύματα να παρασύρουν τα αυγά της ή τα νεογέννητα πουλάκια της. Ο Ζευς τότε έδωσε εντολή όπως 15 ημέρες του Ιανουαρίου, να έχουν αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια, για να μπορεί η Αλκυόνη να κλωσσήσει τα αυγά της.


Αλκυόνη όμως λεγόταν και μια από τις 7 κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης, το όνομα της οποίας φέρει ένα από τα άστρα του υπερσμήνους των Πλειάδων (Μ-45), το οποίο μεσουρανεί και είναι ορατό κατά τις εσπερινές ώρες κάποιων ημερών του Ιανουαρίου. Οι ημέρες αυτές, λέγονται "Αλκυονίδες".

Ακόμα, ο Σπειροειδής γαλαξίας ο οποίος φιλοξενεί τον πλανήτη μας, βρίσκεται μέσα στο σύμπαν "Αλκυών". Ο Σπειροειδής και δώδεκα άλλοι γαλαξίες, διέφυγαν από το 2ο σύμπαν της δικαιοδοσίας του ύπατου των θεών και εισχώρησαν στο σύμπαν "Αλκυών", το οποίον ανήκει σε άλλον Ιερόν Άρχοντα Φωτός, παραμένουν όμως υπό την διοίκηση του.

Τα 7 σύμπαντα του Διός είναι:

- Το σύμπαν "Ταώς" (παγώνι) που εκπροσωπεί η Ήρα
- Το σύμπαν "Λύρα" που εκπροσωπεί ο Απόλλωνας
- Το σύμπαν "Γλαυξ" που εκπροσωπεί η Αθηνά
- Το σύμπαν "Στάχυς" που εκπροσωπεί η Δήμητρα
- Το σύμπαν "Ελευθερία" που εκπροσωπεί η Εστία
- Το σύμπαν "Ουτοπία" που εκπροσωπεί ο Ερμής και
- το σύμπαν "Πυρά" που εκπροσωπεί ο Ήφαιστος.

Τοιουτοτρόπως ο Ζευς, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος 7 συμπάντων και 13 γαλαξιών..


Πηγή:
Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ