Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Έντουαρντ Σνόουντεν: «Φάρσα της CIA η υπερθέρμανση του πλανήτη»

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γνωστής ως ‘CIA’, ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «κρύβονται» πίσω από τη φαρσοκωμωδία της υπερθέρμανσης του πλανήτη.Ο Σνόουντεν σε συνέντευξή του σε ρωσικό κανάλι, δήλωσε ότι «η CIA βρίσκεται πίσω από τη δημοσίευση του φόβου που σχετίζεται με το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τη δεκαετία του ’50, «προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας από την κούρσα των εξοπλισμών και να ενισχύσει τον έλεγχο στα ερευνητικά ιδρύματα».


Ο Σνόουντεν δήλωσε: «Έχω έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η ‘Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας ‘ (NSA) εφηύρε το πρόβλημα του κλίματος και πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια σε επιστήμονες για να «αποδείξουν» και να «θεμελιώσουν» αυτή τη θεωρία.

Ο Σνόουντεν ζει ως φυγάς στη Ρωσία, μετά από τη διακοίνωση ενός μυστικού προγράμματος, το 2013, ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί κάθε ιδιωτική συνομιλία και την καταγράφει. Έφυγε από τη χώρα και αντιμετωπίζει ποινές για δημοσίευση κρατικών μυστικών, ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με τριάντα χρόνια στη φυλακή. (2016)




Πηγή:
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://www.mikres-ekdoseis.gr/2016/03/cia.html