Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ντε Νίρο προσφέρει 100.000 σε όποιον αποδείξει οτι τα εμβόλια είναι ασφαλή!

Ο Ντε Νίρο είναι κατά των εμβολίων και προσφέρει 100.000 σε όποιον αποδείξει το αντίθετο
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Ρόμπερτ Κένεντι Jr. αναζητούν αποδείξεις πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και για το σκοπό αυτό συστρατεύονται και προσφέρουν 100.000 δολάρια σε όποιον τους τις παρέχει.

«Από τη μία, η κυβέρνηση λέει στις εγκύους ποια ψάρια περιέχουν υδράργυρο και να τα αποφεύγουν επειδή είναι επικίνδυνα για το έμβρυο, κι από την άλλη το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στηρίζει τον εμβολιασμό εγκύων, νηπίων και παιδιών με φάρμακα που περιέχουν υδράργυρο. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική», δήλωσε ο Κένεντι σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γνωστό ηθοποιό.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που έχει ένα γιο στο φάσμα του αυτισμού, και ο Κένεντι, καταδίκασαν κυρίως την χρήση της ουσίας θειμεροσάλης, που περιέχει υδράργυρο, στα εμβόλια. Το CDC έχει πολλάκις αποδείξει μέσω ερευνών πως η συγκεκριμένη ουσία έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται στα εμβόλια από το 2001 κι έπειτα και πως δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός ανάμεσα σε αυτή και τον αυτισμό.
Ωστόσο, Ντε Νίρο και Κένεντι δεν θεωρούν αρκετά ικανοποιητικές τις μέχρι στιγμής αποδείξεις και τώρα προσφέρουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, μέσω του προγράμματος World Mercury Project, σε οποιονδήποτε «μπορεί να βρει μια επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πως η θυμεροσάλη είναι ασφαλής στην ποσότητα που περιέχεται στα εμβόλια που κάνουν αυτή τη στιγμή οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά στις ΗΠΑ».
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Jr., που είναι γιος του Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Κένεντι, είναι θερμός υποστηρικτής της άποψης πως τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο το 2016 είχε πάει στο Tribeca Film Festival ένα ντοκιμαντέρ κατά των εμβολιασμών αλλά αναγκάστηκε να το αποσύρει μετά τις έντονες αντιδράσεις που πυροδότησε. Ο γνωστός ηθοποιός επίσης, αν και πολέμιος του Τραμπ, είπε στη συνέντευξη τύπου πως θα ήταν θετική εξέλιξη αν ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος στήριζε την ομάδα του Ρόμπερτ Κένεντι Jr. και τον σκοπό της. Βέβαια, παλιότερα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι ενάντια των εμβολίων, απλώς επιθυμεί αυτά να γίνονται σωστά και να είναι ασφαλή.
Η αλήθεια είναι πως η στροφή προς τον Τραμπ για βοήθεια στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι καθόλου αυθαίρετη, αφού ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στους παιδικούς εμβολιασμούς και τον αυτισμό. «Υγιές παιδί πηγαίνει στον γιατρό, δέχεται μια τεράστια ένεση με τόσα πολλά εμβόλια, μετά δεν νιώθει καλά και αλλάζει -ΑΥΤΙΣΜΟΣ. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις!», είχε γράψει σε tweet του ο Τραμπ το 2014.

Η θεωρία ότι ο αυτισμός σχετίζεται με τα εμβόλια είχε διατυπωθεί από τον Βρετανό γιατρό Άντριου Γουέικφιλντ, επικεφαλής μελέτης που δημοσιεύτηκε το 1998 στην επιθεώρηση Lancet και συνέδεε τον αυτισμό με το τριπλό εμβόλιο MMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας), το οποίο πάντως δεν περιείχε ποτέ την «ύποπτη» ουσία θιμεροζάλη.




Πηγή:
lifo.gr