Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική Nutella | Vegan (Συνταγή)

Η ανάρτηση αυτή είναι για όσους δεν μπορούν να ζήσουν ούτε μια μέρα χωρίς μια γερή δόση nutella ή merenda. Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει μια εξαιρετική συνταγή και για εσάς. Όλα τα συστατικά της είναι super healthy, και σίγουρα δεν θα νιώσετε τύψεις κάθε φορά που θα βουτάτε το κουτάλι μέσα στο βάζο.


Η συνταγή στην οποία έχω καταλήξει μετά από αρκετούς πειραματισμούς είναι μια παραλλαγή της συνταγής της αγαπημένης μου Melissa η οποία είναι αναρτημένη εδώ. Η Melissa στη συνταγή της προτείνει να ψήσουμε τα φουντούκια, αλλά εγώ τα προτιμώ ωμά και μετά από πειραματισμούς με ωμά συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα τα ψημένα φουντούκια γιατί έτσι θα βγουν τα έλαια του φουντουκιού που θα δώσουν πιο βελούδινη και κρεμώδη υφή. (Παρ΄όλα αυτά, μπορείτε να την κάνετε ΚΑΙ ωμοφαγική παραλείποντας το ψήσιμο των φουντουκιών).


Υλικά:
  • 2 κούπες  φουντούκια ωμά
  • 6 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 6 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο σε bain-marie)
  • 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
Εκτέλεση:

  • Ψήστε τα φουντούκια για 10-15 λεπτά στους 180°C και ξεφλουδίστε τα τρίβοντάς τα με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας. (Παραλείψτε αυτό το βήμα για την ωμοφαγική εκδοχή)
  • Χτυπήστε τα φουντούκια στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S μέχρι να γίνουν κρέμα (στην αρχή τα φουντούκια θα γίνουν σκόνη και στη συνέχεια λόγω θερμότητας θα βγούν τα έλαια τα φουντουκιού και το μίγμα θα αποκτήσει κρεμώδη υφή).
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα που μυρίζει θεσπέσια κακάο.
  • Εάν επιθυμείτε πιο ρευστή υφή μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.
  • Η συνέχεια είναι γνωστή: Βουτάτε το κουτάλι στο μπωλ ανάμιξης και, χωρίς να το καταλάβετε, καταλήγετε να έχετε φάει τη μισή ποσότητα μουγκρίζοντας από ευχαρίστηση.
  • Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο (ό,τι έχει περισσέψει) και μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.



Πηγή: