Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πρώτη Κοσμογονική Διαφοροποίηση - Ζούμε σε έναν Αλλαγμένο Κόσμο;

-Το χημικό στοιχείο του υδρογόνου (Η) είναι το απλούστερο στοιχείο της φύσης. Το άτομό του αποτελείται από τον πυρήνα που είναι το πρωτόνιο και από ένα ηλεκτρόνιο που περιφέρεται γύρω από τον πυρήνα.


-Είναι το ελαφρύτερο χημικό στοιχείο της φύσης το οποίο είναι άχρωμο, άγευστο, άοσμο, μη τοξικό και εύφλεκτο. Αποτελεί το 75% της συμπαντικής ύλης, με τη μορφή του ατομικού υδρογόνου και του πλάσματος. Το υδρογόνο, υπό μορφή πλάσματος, τα ισότοπά του και το ήλιο, αποτελούν τη μάζα του δικού μας ήλιου.


-Τα άστρα αποτελούνται από 70% (Η) υδρογόνο, υπό μορφή πλάσματος, 28% ήλιο (He) (άτομο υδρογόνου με δύο ηλεκτρόνια) και το υπόλοιπο 2% είναι άλλα στοιχεία.

-Το υδρογόνο είναι το τρίτο πιο άφθονο χημικό στοιχείο στην επιφάνεια της Γης, μετά τον άνθρακα και το οξυγόνο.

-Τον Ιανουάριο του 2013, Ρώσοι πυρηνικοί επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας, μετά από μια δεκαετή έρευνα, ανακοίνωσαν ότι «ΜΕΙΩΘΗΚΕ η ακτίνα του πρωτονίου του πυρήνα του ατόμου του υδρογόνου κατά 4%».

-Αρχικά θεώρησαν το φαινόμενο ως σφάλμα, οφειλόμενο στην επίδραση των συνθηκών του εξωτερικού περιβάλλοντος, αλλά οι συνεχείς και πολυετείς μετρήσεις απέδειξαν ότι η μείωση της ακτίνας ήταν γεγονός.
ΑΡΙΣΤΑΙΑΣ