Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΑΘΗΝΑ (ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)

Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ. 
Γεννιέται από το κεφάλι του Δία.
Το κεφάλι του Δία ήταν διαστημικό όχημα που περίμεναν στις Ελευθερές.
Ο Ήφαιστος ειδικός τεχνικός της εποχής, ήταν ο υπεύθυνος για την υποδοχή του οχήματος, είναι αυτός που ανοίγει το όχημα για να υποδεχθεί την ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΘΕΑ.
Το διαστημικό όχημα έφερε την ονομασία Ζευς.


Η πιο ποιητική αφήγηση του γεγονότος, θεωρώ αυτή του Γάλλου ιστορικού Π. Ντεσαρμέ:
«Ο Δίας με τις φρόνιμες συμβουλές, την γέννησε ο ίδιος απ’ το σεπτό του κεφάλι, ντυμένη με τα πολεμικά όπλα, όπλα χρυσά και αστραφτερά. Στην θέα αυτή οι αθάνατοι ξαφνιάστηκαν από κατάπληξη και σεβασμό. Μπροστά στα μάτια του θεού που κρατάει την αιγίδα, ξάφνου ορμητικά πετιέται από την αθάνατη την κεφαλή κουνώντας ένα μυτερό μακρύ και λεπτό ακόντιο.
Ο πλατύς ο Όλυμπος αναταράχθηκε κατάβαθα απ’ της θεάς το ορμητικό ξεπέταγμα με τα λαμπερά βλέμματα. Η γη αντήχησε με θόρυβο, με θόρυβο τρομερό, η θάλασσα ταράχθηκε και τα σκοτεινά της κύματα σηκώθηκαν ψηλά. Στον ουρανό ο λαμπρός γιος του Υπερίωνα (Ήλιος) σταμάτησε για πολύ ώρα τα άτια του τα γοργοπόδαρα, ώσπου να βγάλει από τους αθανάτους ώμους της τα θεϊκά της άρματα η Παρθένα Παλλάς - Αθηνά. Η πεντάμορφη παρθένα προκάλεσε τον θαυμασμό όλων των θεών με την ομορφιά της.»
Όταν περνούσε το ουράνιο άρμα της θεάς η γη έτρεμε (ιπτάμενο όχημα).


Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΡΕΙΑ
- ένα όνομα που μαρτυρεί σχέσεις κοινής αποστολής –
επιστημονικές αστρικές ή και συγγενείας με τον Δία, και
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑ.
Φέρει πάρα πολλές ονομασίες όπως: ΠΑΛΛΑΣ – ΑΡΕΙΑ – ΘΕΪΚΗ ΚΟΡΗ – ΑΓΝΗ – ΑΜΩΜΗ – ΑΣΠΙΛΗ – ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ –ΠΑΡΘΕΝΑ – ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΥΓΕΙΑ – ΕΡΓΑΤΡΙΑ – ΕΛΕΟΥΣΑ – ΠΡΟΜΑΧΟΣ – ΔΥΝΑΤΗ – ΝΙΚΗΦΟΡΑ.
Η θεά πετούσε στους ουρανούς με τα φτερωτά της πέδιλα και με το φλογοβόλο άρμα της περνά τις πύλες του Άδη (Αστρόπλοιο).
Η ίδια βοηθά τους Έλληνες στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ και την ΣΑΛΑΜΙΝΑ, τον Αχιλλέα στην μάχη και μεταμορφώνει τον Οδυσσέα όταν την χρειάζεται…………
Είναι προστάτης των πολεμικών εκστρατειών γ’ αυτό και απεικονίζεται με πανοπλία.


ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και σκοτώνει τον Εγκέλαδο για να την προστατεύσει από τους σεισμούς. Πραγματικά η πόλη των Αθηνών έχει πάρα πολύ μικρό δείκτη σεισμικότητας.
Πού το ήξερε η θεά αν δεν ήταν γνώστης πολλών επιστημονικών γνώσεων;
ΣΥΜΠΟΛΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Στην Τροία είναι κοντά τους π.χ.
(Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα όπου η Πάναγνος και αμόλυντη παρθένα Αθηνά ονομάστηκε Μεγαλόχαρη Μαρία, γιατί έτσι το θέλησαν μερικοί κύκλοι εχθρικά διακείμενοι στις Ελληνικές παραδόσεις και το Ελληνικό πνεύμα).
Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ γυναίκα σε παγκόσμια κλίμακα που ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΘΕΝΑ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθε σε επαφή με άνδρα ΟΥΤΕ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΤΕ.
Πραγματικά αεί παρθένος θεά, γι’ αυτό και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ – ΕΚΤΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ –
ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΚΟΡΗΣ.


@ Η θεϊκή παρουσία της Θεάς καλύπτει όλη την χρονική περίοδο της δυναστείας του Δία και πλησιάζει περισσότερο προς την εποχή μας και σαν αντάξια κόρη του μεγάλου πατέρα συνεχίζει το έργο του και μετά από αυτόν.
@ Η Πάναγνος κόρη Αθηνά, βοηθά στην κατασκευή του διαστημοπλοίου της Αργούς τον Δαναό με τις 50 κόρες του και τον Ιάσονα με τους 50 ήρωες.
@ Είναι η πιο πολυταξιδεμένη θεά και διέρχεται από όλες τις κτήσεις του θεού Κρόνου, για να διαπιστώσει και διορθώσει το έργο εκείνου, όπου απαιτείται.
@ Στην Αίγυπτο στο Δέλτα του ποταμού Νείλου, υπάρχει πόλη προς τιμή της με την ονομασία «Σαϊς». Την αποκαλούν «Νήιθ» και την ταυτίζουν με την Ίσιδα. Με σύμβολό της το φίδι προχωρά στην Εσπερία (Δύση), σκοτώνει την Γοργόνα που κατοικούσε στον Ατλαντικό, κοντά στην νύχτα και στο σκοτάδι.
@ Είναι η θεά που δεν μπόρεσε η Μέδουσα να την πετρώσει, είναι αυτή η ίδια που έδειξε στον Βελλερεφόντη τον τρόπο χειρισμού του ιπταμένου αλόγου «Πήγασος» (Αεροπλάνο).
@ Τα Παναθήναια προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, εορταζόταν στο θερινό ηλιοστάσιο, 22 Ιουνίου, ενώ η θεά μητέρα Ήρα ή Αυγούστα, γιόρταζε στις 15 Αυγούστου. Τις ίδιες ημερομηνίες στην άλλη άκρη του Ωκεανού Ατλαντικού, η θεά Τεοκάλι (Ωραία Θεά = Αθηνά) είχε τις δικές της γιορτές, ανάλογες με αυτές των Αθηνών.
@ Η Αθηνά όχι μόνο εφάρμοσε την νομοθεσία του θεού - πατέρα Δία, αλλά και θέσπισε δικούς της νόμους και το ανώτατο δικαστήριο τον Άρειο Πάγο (Λόφος του Άρη).

«ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΙΑ».

Πηγή:
Grigoris Makrinitsas